Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Προ των πυλών της εξουσίας οι πατριωτικές δυνάμεις στην Αυστρία – Γεμάτοι ανησυχία οι καθεστωτικοί σε ολόκληρη την Ευρώπη

Προ των πυλών της εξουσίας οι πατριωτικές δυνάμεις στην Αυστρία - Γεμάτοι ανησυχία οι καθεστωτικοί σε ολόκληρη την Ευρώπη

Τελείωσε το κεφάλαιο των προεδρικών εκλογών στην Αυστρία και ο Οικολόγος υποψήφιος Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, βγήκε νικητής με μία οριακή διαφορά που παρόλα αυτά έγινε δεκτή από τον πατριώτη συνυποψήφιό του, Νόρμπερτ Χόφερ, παρά το γεγονός ότι την προηγούμενη φορά υπήρχε εκταταμένη νοθεία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα έως τώρα καταμετρημένα ψηφοδέλτια, ο Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν απέσπασε ποσοστό 53,3% έναντι 46,7% του υποψήφιου του πατριωτικού Κόμματος των Ελευθέρων, Νόρμπερτ Χόφερ.

Ένας από τους πρώτους που έσπευσαν να κάνουν σχετικά τιτιβίσματα ανά την Ευρώπη ήταν ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος «ανακουφίστηκε» από το ότι δεν γνώρισε την ήττα για δεύτερη φορά. Θυμόμαστε ότι προ της εκλογής Τράμπ ο Τσίπρας δήλωνε «να μην μας βρει κι αυτό το κακό», ενώ μετά «μάσαγε τα λόγια» του και ήταν τουλάχιστον κατηφής.

Τώρα δήλωσε: «Η νίκη των προοδευτικών δυνάμεων στην Αυστρία, οξυγόνο για την Ευρώπη σε μια στιγμή που απειλείται από την άνοδο της ακροδεξιάς. Ελλάδα και Αυστρία συνδέονται με άρρηκτους δεσμούς φιλίας. Εύχομαι στον Πρόεδρο @vanderbellen καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα»

Δεν θα έπρεπε, βεβαίως, ο Τσίπρας να αισθάνεται ανακουφισμένος, διότι η εκλογική νίκη του συστήματος στην Αυστρία δεν συνιστά καμία μεγάλη επιτυχία, ούτε συντελεί στην αναστολή της κατάρρευσης του νεοφιλελεύθερου οικοδομήματος.

Ο Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν εξελέγη αποκλειστικά και μόνο εξαιτίας του γεγονότος ότι ο προηγούμενος φιλελεύθερος πρόεδρος της Αυστρίας υιοθέτησε πατριωτική ρητορική και πρακτική, βλέποντας την επέλαση των πατριωτικών δυνάμεων, ενώ ενάντια στον πατριώτη υποψήφιο συντάχτηκε ένα ολόκληρο σύστημα συκοφαντίας και πολεμικής, όπως γίνεται σε όλες τις χώρες του λεγόμενου «δυτικού κόσμου».

Αυτά, όμως, τα μέτρα των ταγών της παγκοσμιοποίησης είναι δυστυχώς προσωρινά ημίμετρα, που δεν μπορούν να σταματήσουν την επέλαση των Εθνικιστών. Όπως δήλωσε προσφάτων ο Γιούνκερ: «Είναι η ξενοφοβία και οι βαθύτερες διαιρέσεις μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Αλλά το χειρότερο είναι ότι παραδοσιακά κόμματα αγοράζουν τον πολιτικό λόγο των λαϊκιστών για να κερδίσουν ψήφους. Και στο τέλος οι ψηφοφόροι προτιμούν το αυθεντικό από το αντίγραφο»

Εν τέλει ο Βαν ντερ Μπέλεν ανεβαίνοντας στον αυστριακό προεδρικό θώκο θα έχει να αντιμετωπίσει ένα σοβαρότατο δίλημμα. Είτε θα ακολουθήσει την πολιτική της παγκοσμιοποίησης, οδηγώντας σε μία ενίσχυση των πατριωτικών δυνάμεων, είτε θα συνεχίσει να ακολουθεί την πολιτική που ο Τσίπρας θα χαρακτήριζε «ακροδεξιά», με αποτέλεσμα στο τέλος οι ψηφοφόροι να «προτιμήσουν το αυθεντικό από το αντίγραφο».

Σε κάθε περίπτωση ο Τσίπρας και η Μέρκελ δεν οφείλουν να νιώθουν ανακούφιση, διότι δεν εξέλειψαν οι πολιτικοί, ιδεολογικοί και κοινωνικοί λόγοι που φέρνουν τις πατριωτικές δυνάμεις ένα βήμα πριν την κατάληψη της εξουσίας.

Σχετικά με το ζήτημα το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Παρά την προπαγάνδα και την συστημική τρομοκρατία οι εθνικές δυνάμεις έφτασαν ένα βήμα πριν την εξουσία στην Αυστρία και το γεγονός αυτό είναι ελπιδοφόρο για την κυριαρχία των πατριωτικών κινημάτων σε όλη την Ευρώπη.»

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/anakoufisthke-o-tsipras-apo-to-apotelesma-twn-eklogwn-sthn-austria-den-tha#ixzz4Rx4kvwm6

Exit mobile version