Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έλληνες Γιατροί: Ακόμη και στα μαιευτήρια της χώρας επικρατούν τριτοκοσμικές συνθήκες

Δύο από τα πιο γνωστά δημόσια μαιευτήρια των Αθηνών, τα νοσοκομεία «Αλεξάνδρα» και «Έλενα Βενιζέλου» αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις, με αποτέλεσμα να τίθενται σε κίνδυνο ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες, ακόμη και βρέφη.

Ειδικότερα, στο  μεν «Αλεξάνδρα» παρατηρείται έλλειψη αναλώσιμων υλικών, ακόμη και των πιο βασικών, ενώ ένα σημαντικό τμήμα του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού παραμένει σε αχρηστία λόγω βλαβών, κυρίως δε οι αντιδραστήρες. Στο δε «Έλενα Βενιζέλου» τα υπέρογκα χρέη όσον αφορά το ρεύμα και το φυσικό αέριο μπορούν να οδηγήσουν στην κατάρρευση της υγειονομικής μονάδας ανά πάσα στιγμή, ενώ η έλλειψη σε βασικά φάρμακα δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την λειτουργία του νοσοκομείου.

Ουσιαστικά, οι ελλείψεις σε όλους τους παραπάνω τομείς οδηγούν στην αναβολή επεμβάσεων, στην αποφυγή σημαντικών (πόσο μάλλον όσον αφορά την περίοδο της κύησης) εξετάσεων και θέτει σε κίνδυνο την πιο σημαντική και ευάλωτη κοινωνική ομάδα του τόπου, τις μητέρες και τα βρέφη.

Ενώ λοιπόν η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φροντίζει να εμφανίζει ένα δήθεν «ανθρώπινο» προφίλ, επιδεικνύει παράλληλα πλήρη αδιαφορία και αναλγησία για τους Έλληνες πολίτες, ιδίως δε τις μητέρες και τα βρέφη.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ellhnes-giatroi-akomh-kai-sta-maieuthria-ths-chwras-epikratoun-tritokosmike#ixzz4Rx8NoXIy

Exit mobile version