Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο «αντιφασίστας» Δήμαρχος Κερατσινίου επαινεί τους παρακρατικούς μπαχαλάκηδες

Ο «αντιφασίστας» Δήμαρχος Κερατσινίου επαινεί τους παρακρατικούς μπαχαλάκηδες

Σε ποιον, άραγε, ανήκουν τα παρακάτω προκλητικά λόγια;

«Η εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, από τις σφαίρες του ειδικού φρουρού Επ. Κορκονέα, έμελλε να σφραγίσει μια ολόκληρη γενιά. Ό,τι ακολούθησε της δολοφονίας, ήταν η οργισμένη απάντηση της ελληνικής νεολαίας απέναντι σε ένα άδικο σύστημα, εκμετάλλευσης και βίας, η οποία όμως, δεν κατάφερε- επειδή δεν απέκτησε μονιμότερα χαρακτηριστικά κινηματικής και πολιτικής δράσης– να επιβληθεί. Λίγα χρόνια αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2013, ένας άλλος νέος, ο Παύλος Φύσσας, άφησε την τελευταία του πνοή στην γειτονιά μας, μετά από το ύπουλο χτύπημα των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής.

Τα δύο τραγικά περιστατικά αποτελούν την ίδια όψη του ίδιου νομίσματος. Είναι οι καθημερινοί «φόνοι» ενάντια στη νέα γενιά και το μέλλον της, ενάντια στον κόσμο της εργασίας και τους ανέργους. Είναι οι δολοφονίες των αποκλεισμένων αυτής της κοινωνίας, των προσφύγων στα ανοιχτά του Αιγαίου. Η άνοιξη της νεολαίας, μέσα στο καταχείμωνο του 2008, δεν άφησε όμως αποκαΐδια, όπως θέλουν να λένε και να πιστεύουν οι σύγχρονοι ιεροκήρυκες. Άφησε μια ολόκληρη σπορά νέων κοινωνικών αγώνων που πρέπει να βρούμε τρόπο, ώστε να τη κάνουμε να ανθίσει. Είναι η ώρα λοιπόν να τελειώνουμε μια και καλή με τις πολιτικές που σκοτώνουν τους νέους και τις ζωές μας. Είναι επίσης, η ώρα να συντρίψουμε τον φασισμό και τα τέρατα του νέο-ναζισμού».

Αν θεωρείτε ότι τα όσα προηγήθηκαν ανήκουν σε κάποια από τις γραφικές αριστερίστικες ή «αντιεξουσιαστικές» ομαδούλες, που έχουν πάρει διαζύγιο από την πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα, κάνετε λάθος. Είναι δηλώσεις του Δημάρχου (!) Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστου Βρετάκου σχετικά με την επέτειο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου. Είναι πραγματικά απίστευτο, όσο και προκλητικό, ότι ένας άνθρωπος που κατέχει συγκεκριμένη θεσμική ιδιότητα δικαιολογεί πλήρως τις καταστροφές, τους εμπρησμούς και την πλιατσικολογία που ακολούθησε το περιστατικό του θανάτου του Γρηγορόπουλου…

Ο χαρακτηρισμός απλώς ως «οργισμένη απάντηση» του χάους που επικράτησε εκείνες τις ώρες και τις επόμενες ημέρες και μάλιστα η επισήμανση ότι αυτό το χάος «δεν κατάφερε- επειδή δεν απέκτησε μονιμότερα χαρακτηριστικά κινηματικής και πολιτικής δράσης- να επιβληθεί» αποτελεί ξεκάθαρη δικαιολόγηση των μπαχαλάκηδων για τα αίσχη που διέπραξαν εκείνο το βράδυ. Οι δημότες του (και όχι μόνον) που είδαν τα καταστήματά τους να λεηλατούνται και τα αυτοκίνητά τους να καίγονται εκείνες τις ημέρες από τους πλιατσικολόγους μπορούν να απευθυνθούν στον (ψευτό)μαγκα Δήμαρχο και να του ζητήσουν όχι μόνο εξηγήσεις για τις απαράδεκτες δηλώσεις του, αλλά ενδεχομένως και αποζημιώσεις για την δικαιολόγηση παράνομων πράξεων.

Και βεβαίως, τέτοιες δηλώσεις λειτουργούν ως τροφοδότης για επανάληψη νέων παράνομων ενεργειών, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για ηθική συναυτουργία. Όσο για τα υπόλοιπα που λέει, τόσο για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ όσο και για τους «πρόσφυγες», κινούνται σαφώς στην σφαίρα του παραληρήματος.

Αναρωτιόμαστε, όμως, ο τόσο «μάχιμος» Δήμαρχος, πώς εννοεί άραγε «να συντρίψουμε τον φασισμό και τα τέρατα του νέο-ναζισμού»; Μήπως με την συνέχιση των παράνομων αντισυγκεντρώσεων και της παρακρατικής βίας;

Ή μήπως, πολύ χειρότερα, με την επανάληψη δολοφονιών, όπως στο Νέο Ηράκλειο στις 1 Νοεμβρίου 2013, για τις οποίες ο λαλίστατος Βρεττάκος δεν λέει τίποτε; Όπως και να έχει, τα γραπτά του μπορεί να ανήκουν στην σφαίρα του φαιδρού, δεν παύουν όμως να είναι επικίνδυνα λόγω ακριβώς της θεσμικής του ιδιότητας και των ανοιχτών επαίνων προς την βία των μπαχαλάκηδων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-antifasistas-dhmarchos-keratsiniou-drapetswnas-uperaspizetai-anoichta-ta#ixzz4S6O7Qcra

Exit mobile version