Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ν. Κούζηλος: Η κυβέρνηση οδηγεί σε μαρασμό την Ελληνική Ναυτιλία και καταδικάζει τους Έλληνες Ναυτικούς

Ν. Κούζηλος: Η κυβέρνηση οδηγεί σε μαρασμό την Ελληνική Ναυτιλία και καταδικάζει τους Έλληνες Ναυτικούς

Άλλος ενας αντιαναπτυξιακός προϋπολογισμός ήρθε προς ψήφιση. Άλλος ένας μνημονιακός προϋπολογισμος, ένας φοροεισπρακτικός, τιμωρητικός προϋπολογισμός. Ανάπτυξη – ανταγωνιστικότητα είναι φαίνεται λέξεις άγνωστες σε φιλελεύθερους και διεθνιστές. Καταντήσαμε χώρα παροχής υπηρεσιών.

Ένας βασικός πυλώνας ανάπτυξης της χώρας μας είναι η ναυτιλία μας, η οποία προσδίδει διεθνές κύρος και γεωπολιτική ισχύ. Και η αριστερή μνημονιακή κυβέρνηση τι κατάφερε; Απεργία διαρκείας της Π.Ν.Ο. Ο λόγος είναι οι απαιτήσεις των «θεσμών» για αύξηση φορολογίας των Ελλήνων ναυτικών.

Τι ζητάει η Π.Ν.Ο; Να μην αλλάξει το συνταξιοδοτικό καθεστώς των Ελλήνων ναυτικών και την κατάργηση του Ν.4387/2016 με τον οποίο φορολογείται ο Έλληνας ναυτικός με 60%. Ήδη πολλοί ναυτικοί θέλουν να ναυτολογούνται σε ανασφάλιστα πλοία με αποτέλεσμα να υπάρχει «μαύρη τρύπα» στον προϋπολογισμό από την μείωση τον εισφορών. Σε όλο τον κόσμο οι Έλληνες ναυτικοί έχουν μηδενική φορολογία. Εδώ οι υπηρέτες του μνημονίου κάνουν ό,τι διατάξουν οι αφέντες τους.

Ο υπουργός Ναυτιλίας επί συγκυβερνήσεως ΝΔ – ΠΑΣΟΚ διαβεβαίωνε ότι δεν θα θιγούν τα φορολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των ναυτικών και είχε παραδεχθεί ότι δέχεται πιέσεις από την τρόικα «για να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις». Τελικά η τότε μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου αύξησε τη φορολογία, τις ασφαλιστικές εισφορές και προχώρησε τις αποκρατικοποιήσεις. Τώρα βλέπουμε ακριβώς το ίδιο.

Ο υπουργός Κουρουμπλής «διαβεβαιώνει» ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές παρά τις μεγάλες πιέσεις που δέχεται από τους «θεσμούς» και δηλώνει ότι όλες οι πληροφορίες είναι αβάσιμες. Χαρακτηρίζει αβάσιμες, λοιπόν: α) Την δήλωση Σόιμπλε “νέα μέτρα ή χρεοκοπία β) το αγγλικό κείμενο του μνημονίου Σαμαρά – Βενιζέλου και συγκεκριμένα το άρθρο 40 που μιλάει για “εξάλειψη ειδικού φορολογικού καθεστώτος για αγρότες και ναυτικούς”.

Ό,τι δεν πρόλαβε να εφαρμόσει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έρχεται τώρα η «αριστερά της προόδου» για να τα υλοποιήσει. Η σύβαση ναυτικής εργασίας MLC-2006 μιλάει για «ίση αμοιβή για ίση εργασία» και τονίζει ότι «κάθε μέλος θα πρέπει να διασφαλίζει τα δικαιώματα των ναυτικών στην αξιοπρεπή απασχόληση». Το αριστερό μνημόνιο σαφέστατα καταπατά τα δικαιώματα των Ελλήνων ναυτικών και τις διεθνείς συμβάσεις.

Παλιότερες μελέτες του ΙΟΒΕ έλεγαν ότι η ναυτιλία μας μπορεί να δώσει ανάσα στην Ελληνική οικονομία. Όμως κάθε κυρίαρχο κράτος θα πρέπει να θεσπίζει νόμους υπέρ των πολιτών του και όχι υπέρ των τοκογλύφων που μας εξουσιάζουν. Τα φιλελεύθερα και διεθνιστικά μνημόνια έχουν ως στόχο την εξαφάνιση του Έλληνα ναυτικού.

Ο πλούτος και η δύναμη του Ελληνισμού βρίσκεται στη θάλασσα. Από την αρχαιότητα ζούμε στη θάλασσα και από τη θάλασσα.

Θέλουμε την Πατρίδα μας πίσω και θα την πάρουμε!

Κούζηλος Νικόλαος, Βουλευτής Α’ Πειραιά

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-kubernhsh-odhgei-se-marasmo-thn-ellhnikh-nautilia-kai-katadikazei-se-than#ixzz4SHTvYx7K

Exit mobile version