Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στα χνάρια του αγεωγράφητου Τσίπρα και το Μαξίμου: Θεωρεί ότι Λέσβος και… Μυτιλήνη είναι δύο διαφορετικά νησιά!

Στα χνάρια του αγεωγράφητου Τσίπρα και το Μαξίμου: Θεωρεί ότι Λέσβος και… Μυτιλήνη είναι δύο διαφορετικά νησιά!

Η γνωστή γκάφα του Τσίπρα, στις 5 Νοεμβρίου 2015, όταν και αναφερόμενος στα νησιά τα οποία έχουν να αντιμετωπίσουν τις τεράστιες μεταναστευτικές ροές έλεγε ότι σ’ αυτά συγκαταλέγονται η Λέσβος και η… Μυτιλήνη, έχει και συνέχεια.

Τότε, όλοι έσπευσαν να μιλήσουν για ένα ακόμα γλωσσικό ολίσθημα του Τσίπρα, λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν να μην γνωρίζει ότι Λέσβος και Μυτιλήνη είναι το ίδιο νησί -και, πιο συγκεκριμένα, ότι η Μυτιλήνη είναι η πρωτεύουσα της Λέσβου.

Καθώς φαίνεται, ωστόσο, ένα χρόνο μετά, στο Μαξίμου επιμένουν στην… γραμμή Τσίπρα, καθώς σε κυβερνητικό «non paper» για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Νίσυρο και τα μέτρα που ανακοίνωσε για τα νησιά, η Μυτιλήνη και η Λέσβος αναφέρονται εκ νέου ως δύο ξεχωριστά νησιά!

Χαρακτηριστικά, αναφέρεται στο «non paper»: “21. Έκτακτη ενίσχυση με 1,68 εκ ευρώ για 4.000 κτηνοτρόφους για τη ζωική παραγωγή των νησιών, όπως η Μυτιλήνη, η Λέσβος, η Κως, η Σάμος, η Χίος, που έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση“.

Φαίνεται ότι στο Μαξίμου αντιλήφθηκαν την νέα γκάφα ολκής και έστειλαν ορθή επανάληψη, αλλά το κακό είχε ήδη γίνει. Και, όπως λέει ο θυμόσοφος Ελληνικός Λαός, «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού».

Ο αγεωγράφητος πρωθυπουργός (ο οποίος, συν τοις άλλοις, αναρωτιόταν και αν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα) μετέδωσε την ασχετοσύνη του και στο υπόλοιπο κυβερνητικό επιτελείο. Χαρακτηριστικό δείγμα μιας κυβέρνησης, η οποία σε συνολικό επίπεδο δείχνει ότι βρίσκεται εκτός χάρτου…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sta-chnaria-tou-agewgrafhtou-tsipra-kai-to-majimou.-thewrei-ki-auto-oti-les#ixzz4SqgSJbzl

Exit mobile version