Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ: “Δεκεμβριανά 1944” – Φωτορεπορτάζ από τις Τοπικές Οργανώσεις της Χρυσής Αυγής

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ: “Δεκεμβριανά 1944” - Φωτορεπορτάζ από τις Τοπικές Οργανώσεις της Χρυσής Αυγής

Γεμάτα ήταν τα γραφεία των Τοπικών Οργανώσεων της Χρυσής Αυγής σε όλη την Ελλάδα όπου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες ιστορικού περιεχομένου με θέμα: «Δεκεμβριανά 1944».

Η ανάδειξη, λοιπόν, της παραποιημένης ιστορικής αληθείας για τα γεγονότα του «Κόκκινου Δεκέμβρη του ’44», είναι η σκοπιμότης της σημερινής μας ιστορικής αναδρομής.

Τον Οκτώβριο του ’44, οι Γερμανοί αποχωρούν από την Ελλάδα, ενώ ηττώνται σε όλα τα μέτωπα. Η τύχη του Μεγάλου Πολέμου έχει πλέον κριθεί και μόνο ένα θαύμα μπορεί να αλλάξει τον ρου της Ιστορίας. Δύο εκ των «μεγάλων νικητών», οι Άγγλοι και οι Σοβιετικοί, είχαν ήδη κάνει τις συμφωνίες τους, για το μοίρασμα των ζωνών επιρροής.

Η εκχώρηση της Ελλάδος στην βρετανική σφαίρα επιρροής, είχε συμφωνηθεί κατ’ αρχάς τον Μάιο του 1944, κατά την συνάντηση του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών, Α. Ήντεν, με τον σοβιετικό πρεσβευτή στο Λονδίνο, Ι. Γκούσεφ. Απόδειξη της ισχύος των συμφωνηθέντων του Μαΐου, είναι ένα υπόμνημα του Α. Βισίνσκυ, Σοβιετικού αντιπροσώπου στο Συμβούλιο Ασφαλείας, στις 23/09/1944: «Η σοβιετική κυβέρνηση ενθυμείτε πως τον Μάιο του ’44, στις συνομιλίες του Ήντεν με τον σοβιετικό πρεσβευτή Γκούσεφ, συμφωνήθηκε ότι η Ελλάδα ανήκει στην βρετανική σφαίρα επιρροής και η Ρουμανία στην σοβιετική. Τηρώντας την συμφωνία μας, η σοβιετική κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι δεν έχει αντίρρηση για την αποστολή βρετανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα και δηλώνει ότι δεν προτίθεται να στείλει δικά της στρατεύματα» (πηγή: «Το Βήμα», της 11/12/1994).

Επίσης, μια ακόμη απόδειξη, είναι το γεγονός ότι ο Σοβιετικός στρατάρχης Τολμπούχιν σταμάτησε την προέλασή του στα σύνορα της Βουλγαρίας και δεν κατήλθε στην Ελλάδα, παρά τις… αγωνιώδεις προσκλήσεις των κουκουέδων.

Διαβάστε περισσότερα για τα Δεκεμβριανά του 1944

Παρουσία δεκάδων Συναγωνιστών πραγματοποιήθηκε στις Τοπικές Οργανώσεις της Χρυσής Αυγής η προγραμματισμένη ομιλία ιστορικού περιεχομένου με θέμα τα Δεκεμβριανά και τον ρόλο των εν Ελλάδι μπολσεβίκων στο αιματοκύλισμα της χώρας προς ικανοποίηση των συμφερόντων της Μόσχας. Έγινε εκτενής αναφορά στα τραγικά περιστατικά και στις αιματηρές μάχες, προεόρτια της επικείμενης μεγάλης σφαγής από τους προδότες κομμουνιστές και τους εαμοβούλγαρους συμμάχους τους.

Με ιστορικά παραδείγματα και αδιάσειστα στοιχεία αποδείχθηκε ο βρόμικος ρόλος της αριστεράς στην έκρηξη μιας καταστροφικής για τη χώρα εμφύλιας διαμάχης και οι βαρύτατες ευθύνες που αναλογούν στην ηγεσία του, που προτίμησε να οδηγήσει την κατάσταση στα άκρα προς επιδίωξη των μακροπρόθεσμων στόχων των αφεντικών τους. Ενώ ο κομμουνισμός έχει ηττηθεί ιστορικά, δεν ισχύει το ίδιο για το γενετικά μεταλλαγμένο τέκνο του, τον νεοκομμουνισμό. Ο αγώνας μας είναι σίγουρο πως θα ανατρέψει την ιδεολογική του ηγεμονία και θα βάλει ένα τέλος στο διχαστικό του ρόλο.

xamak.gr

Tοπική Οργάνωση Θεσσαλονίκης

Τοπική Οργάνωση Νέας Μηχανιώνας

Τοπική Οργάνωση Καβάλας

Τοπική Οργάνωση Δράμας

Τοπική Οργάνωση Πιερίας

Τ.Ο. Αθηνών: Ο Συναγωνιστής Τάσος Δημητρακόπουλος τόνισε ότι τον Δεκέμβριο του 1944 το Κ.Κ.Ε. έβαλε σε εφαρμογή τα αντεθνικά  και ανθελληνικά του σχέδια όπως ήταν η απόσχιση της Μακεδονίας και της Θράκης από τον εθνικό κορμό. Ο Συναγωνιστής  αναφέρθηκε και  στην ηρωική αντίσταση του Συντάγματος  Χωροφυλακής  Μακρυγιάννη καθώς και της ομάδας Χ του Γρίβα απέναντι στις  ορδές των Κομμουνιστοσυμμοριτών.

Ειδική αναφορά έγινε επίσης και στα εγκλήματα των Σταλινοτσολιάδων σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο της Αττικής κατά αθώων Ελλήνων πολιτών καθώς και στην εντολή του Κ.Κ.Ε. για την ανατίναξη της Ακρόπολης. Τελειώνοντας την ομιλία του ο Συναγωνιστής τόνισε ότι οι Χρυσαυγίτες και οι Χρυσαυγίτες θα τιμούν πάντα όσους θυσιάστηκαν για την Ελευθερία της Πατρίδας και ενάντια στην κομμουνιστική θηριωδία του Κ.Κ.Ε. που ήθελε τον ελληνικό λαό σκλαβωμένο και εξαθλιωμένο όπως ήταν οι λαοί του ανατολικού μπλοκ.

Στα πλαίσια των ομιλιών ιστορικών μαθημάτων της Χρυσής Αυγής, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Τ.Ο. Αμπελοκήπων ομιλία με θέμα τα Δεκεμβριανά. Τον ομιλητή παρουσίασε ο Γραμματέας, Συναγωνιστής Σταύρος Κρίκος τονίζοντας την ανάγκη μελέτης των ιστορικών θεμάτων και παρακολούθησης της επικαιρότητος. Υπενθύμισε την απόφαση της κυβερνήσεως της ΝΔ το 2005 με αφορμή τον θάνατο του τότε Γ.Γ. του ΚΚΕ Φλωράκη (καπετάν Γιώτη), να γίνει η κηδεία του με δημόσια δαπάνη, δικαιολογώντας την παραπάνω απόφαση “για την εξαιρετική προσφορά του στο έθνος” όπως αναιδώς ανεγράφετο στο σχετικό ΦΕΚ.

Λαμβάνοντας το λόγο ο Συναγωνιστής Βασίλης Παπαθανασίου ανέλυσε την προδοτική πορεία του ΚΚΕ από ιδρύσεως του μέχρι τις δολοφονικές ενέργειες κατά των εθνικών ομάδων στην κατοχή (πρώτος γύρος).  Ανέλυσε την στάση των ξένων δυνάμεων και λεπτομέρειες επί των γεγονότων της κομμουνιστικής ανταρσίας του Δεκεμβρίου 1944, στου Μακρυγιάννη, στο Θησείο και το Γουδί  (δεύτερος γύρος). Στο επίκεντρο των ανωτέρω επιχειρήσεων βρέθηκε το Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη, όπου δόθηκε η μεγαλύτερη μάχη και χάρη στον ηρωισμό των Αξιωματικών και οπλιτών της Χωροφυλακής οι συμμορίτες δεν κατόρθωσαν να επιβληθούν παρά τις υπέρτερες δυνάμεις τόσο σε οπλισμό αλλά και μέσα.

Την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία ομιλία στα γραφεία της Τ.Ο. Πειραιώς από τον συναγωνιστή Χρήστο Σταματιάδη με τίτλο «Δεκεμβριανά 1944», στα πλαίσια των καθιερωμένων μαθημάτων Ελληνικής Ιστορίας.

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016, στην κατάμεστη αίθουσα της Τοπικής Περάματος, η Συναγωνίστρια Ελένη Μπότσαρη ανέλυσε με σαφήνεια τα γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια των Δεκεμβριανών του 1944, στα πλαίσια του μαθήματος ιστορίας.  Η Συναγωνίστρια έδωσε το ιστορικό πλαίσιο κάνοντας μια αναφορά στο παρασκήνιο των διπλωματικών συναλλαγών που έγιναν κατά το τέλος του ΒΠΠ και στο μοίρασμα των χωρών στις σφαίρες επιρροής των Μεγάλων Δυνάμεων της εποχής. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον ύπουλο τρόπο με τον οποίο το ΚΚΕ έσπρωξε την Ελλάδα σε έναν αιματηρό συμμοριτοπόλεμο.

Περιέγραψε την ηρωική αντίσταση του Συντάγματος Χωροφυλακής Μακρυγιάννη, οι οποίοι ουσιαστικά στάθηκαν το τελευταίο εμπόδιο των εχθρών της Ελλάδας και κατάφεραν με την γενναιότητα και την αυτοθυσία τους να κρατήσουν την Πατρίδα μας ελεύθερη. Τέλος, η Συναγωνίστρια περιέγραψε άγνωστες αλλά καθοριστικές στιγμές των γεγονότων, όπως η παγίδευση με εκρηκτικά από τον ΕΛΑΣ του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία, όπου είχε προγραμματιστεί κοινή σύσκεψη Άγγλων-κυβερνήσεως-ηγεσίας του ΚΚΕ και η διαταγή που έδωσε το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ για την ανατίναξη της Ακρόπολης.

Την Τετάρτη 07.12.2016 στα γεμάτα κόσμο γραφεία της Τοπικής Βορείων Προαστίων έγινε μία εξαιρετική ομιλία ιστορικής μνήμης. Η ομιλία πραγματοποιήθηκε από τον συναγωνιστή Γ. Μπελεκούκια και αφορούσε την κομμουνιστική εξέγερση του Δεκεμβρίου 1944 και ειδικότερα την μάχη που διεξήχθη στο Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη. Η ομιλία του συναγωνιστή πλαισιώθηκε από την προβολή πλήθους εικόνων, πολλές από τις οποίες ήταν ιδιαίτερα σκληρές. Στην πολύ κατατοπιστική ομιλία του ο συναγωνιστής Γ. Μπελεκούκιας παρουσίασε στοιχεία για την δράση και το δολοφονικό μένος των “ανδρών” του όχλου των συμμοριτών. Τόνισε δε ιδιαιτέρως την σημασία της αντίστασης και επικράτησης των ηρώων του Συντάγματος Μακρυγιάννη για την έκβαση του αγώνα κατά των προδοτών του ΕΑΜ.

Ο ”Κόκκινος Δεκέμβρης” του 1944,όταν η Αθήνα, πρωτεύουσα της ερημωμένης και αποδεκατισμένης από την γερμανική Κατοχή Ελλάδος, κατέστη τόπος μαρτυρίου για χιλιάδες αθώους Έλληνες στα χέρια αιμοσταγών κομμουνιστών, οπαδών της απεχθέστερης πολιτικής ιδεολογίας-μάστιγας της νεώτερης Ιστορίας, του κομμουνισμού αλλά και η σθεναρή αντίσταση των ηρωικών ανδρών της Χωροφυλακής του Συντάγματος Μακρυγιάννη, του οχυρού που έμεινε απόρθητο στην έκδηλη μισανθρωπία των αιμοδιψών οπαδών του Στάλιν αναλύθηκαν διεξοδικά από την Συναγωνίστρια Μαρία Μπίλλη στην Τ.Ο.Φαρσάλων του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή. Ο προσδιορισμός των αιτιών που οδήγησαν στην δεύτερη φάση της φονικής αντιπαράθεσης για την εξουσία μετά την Απελευθέρωση τον Οκτώβριο του 1944 η οποία είχε ως απώτερο στόχο την ολοκληρωτική μετατροπή του Ελληνικού Κράτους σε κομμουνιστικό.

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στην Τ.Ο. Σπάρτης πραγματοποιήθηκε ένα ακόμα μάθημα Ελληνικής ιστορίας αυτή την φορά με θέμα ”τα Δεκεμβριανά του 1944”. Την ομιλία προλόγισε ο γραμματέας της τοπικής Χρήστος Κατράκης κάνοντας σαφές ότι ο επικαλούμενος ”εμφύλιος πόλεμος” ήταν μια ξενοκίνητη ερυθρά εθνοκάθαρση η οποία οδήγησε στον αφανισμό χιλιάδες αθώους Έλληνες και ότι στα χρόνια της μεταπολίτευσης ζούμε το ρεβανσισμό των μπολσεβίκων για την ήττα τους τότε.

Κεντρικός ομιλητής ο συναγωνιστής Χρήστος Γιαννακόπουλος ο όποιος ανέλυσε διεξοδικά τα γεγονότα και τα πρόσωπα εκείνης της εποχής ξετυλίγοντας το κουβάρι του πιο ζοφερού απάνθρωπου και προδοτικού σχεδίου του ΚΚΕ που ευτυχώς απέτυχε χάριν στην Ελληνική ψυχή και αποφασιστικότητα να μην επιτρέψουν στους εαμοβούλγαρους να διαμελίσουν και να μετατρέψουν την Ελλάδα σε κομμουνιστικό προτεκτοράτο.

Στα πλαίσια των Μαθημάτων Ελληνικής Ιστορίας, πραγματοποιήθηκε στην Τ.Ο. Σαλαμίνος η ομιλία από τον συναγωνιστή Αχιλλέα Β.  O Συμμοριτοπόλεμος στην δεκαετία του 1940 συνιστά μια από τις πλέον δραματικές περιπέτειες του νεοελληνικού Εθνικού Βίου. Ακόμη και σήμερα, 72 χρόνια μετά τον  «Κόκκινο Δεκέμβρη», η αποτίμηση της εποχής δεν είναι αυτονόητη. Ο αστικός πολιτικός κόσμος διέπραξε το τεράστιο λάθος να αφήσει ελεύθερο το πεδίο δράσης μετά την τριπλή κατοχή.

Κατά την διάρκεια του 2ου κομμουνιστικού γύρου η Αθήνα είχε μεταβληθεί σε απέραντο σφαγείο. Περιστέρι, Διυλιστήρια της Ούλεν, Άγιος Πέτρος Καισαριανής, λατομεία Κυψέλης, Υμηττού και Γούβας και άλλες περιοχές έγιναν τόποι μαρτυρίων χιλιάδων Ελλήνων. Οι αγρίως δολοφονηθέντες (με σφαίρες, τσεκούρια, μαχαίρια, ακόμα και κονσερβοκούτια) από την τρομοκρατική οργάνωση ΟΠΛΑ του ΚΚΕ, υπολογίζονται σε δεκάδες χιλιάδες!

Τ.Ο. Πάτρας

Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, στην Τ.Ο. Ανατολικής Αττικής και στα πλαίσια των Μαθημάτων Ελληνικής Ιστορίας, πραγματοποιήθηκε ομιλία του Συναγωνιστή Ανδρέα Πιοτογιαννάκη με θέμα: “Δεκεμβριανά 1944”. Στην ιδιαίτερα σημαντική αυτή ομιλία την οποία παρακολούθησαν οι Συναγωνιστές με ενδιαφέρον, αναλύθηκε πολιτικά και στρατιωτικά η ένοπλη σύρραξη που έλαβε χώρα στο διάστημα του Δεκεμβρίου του 1944 και οι κρυφές πτυχές των βαθύτερων αιτιών της σύγκρουσης μεταξύ των συμμοριτών του ΕΑΜ και των Εθνικών δυνάμεων. Πριν την λήξη της εκδήλωσης όλοι οι Συναγωνιστές έψαλλαν ως είθισται τον Εθνικό μας Ύμνο και τον Ύμνο του Κινήματος!

Στα γραφεία της Χρυσής Αυγής Μεσσηνίας στην Καλαμάτα πραγματοποιήθηκε ομιλία την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου με θέμα την επιχείρηση κατάληψης των Αθηνών και της εξουσίας στην Ελλάδα από τους κομμουνιστές τον Δεκέμβριο του 1944. Ο συναγωνιστής Γιάννης Ζαφειρόπουλος προέβη σε παράθεση των γεγονότων που συνέβησαν στην Αθήνα τον ‘’Μαύρο Δεκέμβρη’’ και τον ηρωισμό που επέδειξαν προς υπεράσπιση της Τιμής της πατρίδας μας οι γενναίοι άνδρες της ελληνικής Αστυνομίας και Χωροφυλακής, οι ένδοξοι Ιερολοχίτες και Ριμινίτες, οι ατρόμητοι αγωνιστές της -Χ-  του Γεωργίου Γρίβα και των λοιπών αντιστασιακών οργανώσεων, αλλά και οι απλοί Έλληνες και Ελληνίδες που δεν υπέκυψαν ούτε στις υποσχέσεις, ούτε στις απειλές και την ωμή βία που χρησιμοποίησαν οι επίδοξοι σφετεριστές της εξουσίας.

Μάθημα Ελληνικής Ιστορίας πραγματοποιήθηκε στην Τ.Ο. Πύργου με αντικείμενο μελέτης τα Δεκεμβριανά και την Αντίσταση του Συντάγματος Χωροφυλακής Μακρυγιάννη. Ο Νικόλαος Κρέσπης περιέγραψε με λεπτομέρειες τις μαζικές εκτελέσεις που διεξήγαγαν οι απάτριδες κομμουνιστές στην Αθήνα και αξίζει να σημειωθεί ότι ο πατέρας του συναγωνιστή είχε ο ίδιος πολεμήσει στο απόρθητο οχυρό του Μακρυγιάννη ως μέλος της «Οργάνωσης Χ».

Στα πλαίσια των Μαθημάτων Ελληνικής Ιστορίας, στα γραφεία της Τ.Ο. Ευβοίας οι συναγωνιστές Ι. Τζάθας και Θ. Βάθης παρουσίασαν τα γεγονότα των Δεκεμβριανών του 1944.

Είναι κάποιες στιγμές της νεώτερης ιστορίας του τόπου μας, που το πολιτικό κατεστημένο, η αριστερόστροφη ψευδό-διανόηση, και οι συνοδοιπόροι τους, προσπαθούν να θέσουν στην λήθη. Να διαστρεβλώσουν και να παραποιήσουν, να συκοφαντήσουν και να διαπομπεύσουν. Μια από αυτές τις στιγμές είναι τα “Δεκεμβριανά” και οι μάχες στην Αθήνα το 1944. Και αυτό συμβαίνει γιατί στην μάχη εκείνη νικητές ήταν οι Εθνικιστές και οι πατριώτες. Οι πρωτοπόροι του Αγώνα. Οι χωροφύλακες στο Σύνταγμα Μακρυγιάννη, Οι Χίτες στο Θησείο και στο Παγκράτι, οι “Μπουραντάδες” της Αστυνομίας Πόλεων, όλοι αυτοί που το κατεστημένο και η ιστορική “Πολιτική ορθότητα” τους παρουσιάζει σαν το απόλυτο κακό.  Και όμως αυτοί ήταν οι νικητές. Αυτοί ήταν οι ήρωες, αυτοί ήταν που κράτησαν την Πατρίδα ελεύθερη και πέτυχαν την πρώτη μεγάλη στρατιωτική και πολιτική Νίκη στα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν.

Την ιστορική μνήμη τίμησαν οι Εθνικιστές της Χρυσής Αυγής μέσα από τα μαθήματα της Ελληνικής ιστορίας. Έτσι και στα γραφεία της Τ.Ο. Τρικάλων, δεκάδες συναγωνιστές παρακολούθησαν μια ιστορική αναδρομή στις μέρες εκείνες, μέσα από λεπτομερείς αναφορές στην μάχη των Αθηνών, περιγραφή του πολιτικού σκηνικού εκείνης της εποχής και με μια ενδιαφέρουσα διαλογική συζήτηση για εκείνη την περίοδο που ακολούθησε μετά το τέλος της ομιλίας. Η λήθη για όλα αυτά τα γεγονότα δεν θα περάσει. Η Ιστορική μνήμη του Έθνους θα εξακολουθεί να υπάρχει, σε πείσμα των μπολσεβίκων και των συνοδοιπόρων τους. Και αυτό, γιατί υπάρχουν οι Εθνικιστές της Χρυσής Αυγής που συνεχίζουν τον αγώνα, στοχεύοντας στην τελική πολιτική και ιδεολογική Νίκη.

Τ.Ο. Ξάνθης  

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/mathhmata-ellhnikhs-istorias8#ixzz4StvAHI5N

Exit mobile version