Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Θέμα χρόνου η διάλυση του κλεφτοΠΑΣΟΚ – Δεν χωρούν στο ίδιο κόμμα Βενιζέλος και Φώφη

Θέμα χρόνου η διάλυση του κλεφτοΠΑΣΟΚ - Δεν χωρούν στο ίδιο κόμμα Βενιζέλος και Φώφη

Άλλο ένα δείγμα της αλλοπρόσαλλης κατάστασης που κυριαρχεί στο ΠΑΣΟΚ είχαμε στην ψηφοφορία για το επίδομα στους συνταξιούχους. Οι εντελώς διαφορετικές προσεγγίσεις που έχουν η νυν αρχικαρεκλάρχης του αποκόμματος Φώφη Γεννηματά με τον πρώην «Ντούτσε» του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, σε μια σειρά από πολιτικά θέματα, φάνηκαν και σ΄αυτήν την ψηφοφορία.

Ο «εταίρος πλήρους ευθύνης», όπως τον χαρακτήρισε ο Σαμαράς όχι μόνον δεν παρέστη στη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αλλά άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι η απόφαση της Γεννηματά στέλνει εντελώς λάθος μήνυμα στους πολίτες.

«Το ζήτημα δεν είναι πλέον η εφάπαξ παροχή προς τους συνταξιούχους, αλλά η υφαρπαγή της ψευδούς εντύπωσης ενός μετώπου πολιτικής στήριξης της κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης που οδηγεί την οικονομία σε απόλυτο αδιέξοδο, με πρώτο θύμα τους συνταξιούχους, τους ανέργους και όλες τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες», τόνισε ο Βενιζέλος και με αυτό το σκεπτικό είπε ότι η ΔΗΣΥ θα όφειλε να απέχει της ψηφοφορίας, όπως δηλαδή έκαναν τα μορφώματα του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων.

Γνωρίζοντας, ωστόσο, ότι η απόφαση της ΔΗΣΥ ήταν ήδη προειλημμένη, έσπευσε να δηλώσει ότι θα υπακούσει στη γραμμή του κόμματος. Και τούτο «για να μη διασαλευθούν όχι μόνον η ενότητα της ΔΗΣΥ αλλά και η προοπτική ενοποίησης του προοδευτικού μεσαίου χώρου», όπως χαρακτηριστικά είπε, γεγονός που προκάλεσε βέβαια και εύλογους συνειρμούς για τα μελλοντικά του σχέδια.

Ένας «νεοσσός» του ΠΑΣΟΚ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, προσπάθησε να θολώσει την σαφή εικόνα ρήξης ανάμεσα στη νυν και την πρώην ηγεσία, λέγοντας ότι «Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα διάσπασης του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε μια άποψη, έτσι είναι οι δημοκρατίες», αλλά η απάντησή του επικαιροποιεί ακόμη περισσότερο το εμφανές πρόβλημα που υφίσταται στην εσωκομματική λειτουργία του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ.

Το «σφάξιμο με το γάντι» και από τις δυο πλευρές θα έχει και συνέχεια, με το εκλογικό μόρφωμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (που έστησε το ΠΑΣΟΚ) όχι μόνο να μην μπορεί να ενισχυθεί, έστω και ελάχιστα, αλλά να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, αφού η διαλυτική κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ δυσχεραίνει κάθε κίνηση.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nea-karfia-benizelou-kata-ths-gennhmata.-sta-prothura-ths-dialushs-to-kleft#ixzz4T1xmS1Lw

Exit mobile version