Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται μια μετακίνηση των πολιτικών τεκτονικών πλακών της Ευρώπης. Η περίπτωση της Ιταλίας ήταν το πιο πρόσφατο παράδειγμα, καθώς τα αποτελέσματα του πρόσφατου δημοψηφίσματος αποτέλεσαν την απόδειξη της συνειδητοποίησης του Ιταλικού Λαού, ότι από τότε που η χώρα τους υιοθέτησε το ευρώ μπήκε ταυτόχρονα στον οικονομικό αναπνευστήρα. Οι Ιταλοί είπαν καθαρά, και θα το πράξουν ακόμα καθαρότερα στις επερχόμενες εκλογές, αυτό που είχαν πει νωρίτερα οι Βρετανοί με το Brexit και οι Έλληνες στις 5 Ιουλίου 2015: «Θέλουμε την Πατρίδα μας πίσω!». Μάλιστα, στην πιο πρόσφατη περίπτωση της Ιταλίας, η οικονομική κατάσταση δεν άφηνε περιθώριο λάθους.
Έτσι, το ποσοστό, σ’ αντίθεση με το Brexit, ήταν τόσο καθαρό, αν και έμμεσο φυσικά. Η Βρετανία έχει το δικό της νόμισμα, οπότε τα οικονομικά επιχειρήματα υπέρ και κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης αφορούσαν το μέλλον. Αντιθέτως, στην περίπτωση της Ιταλίας, η οποία υιοθέτησε το ευρώ και οι συγκρίσεις ήταν χειροπιαστές, η ευρωπροπαγάνδα ήταν χαμένη εξ αρχής. Επρόκειτο ουσιαστικά για ένα χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου, καθώς από τότε που η Ιταλία μπήκε στην ζώνη του ευρώ παγιδεύτηκε (κι αυτή) σε μόνιμη υπανάπτυξη και ανεργία.
Η δε εικόνα του Σόιμπλε να κουνάει, την παραμονή του δημοψηφίσματος, με τον πλέον αναιδή τρόπο, το δάχτυλο, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής του Ιταλικού Λαού. Καμία συνταγή που αφαιρεί, αντί να προσθέτει, ευημερία δεν μπορεί να μακροημερεύσει, έχοντας την συναίνεση των πολιτών. Και η ευρωσυνταγή, έχει αποδειχθεί περίτρανα, υπονομεύει και την ευημερία και (πολύ περισσότερο) την ανεξαρτησία ενός κράτους. Και δεν χρειάζεται να πάει κανείς στην Ιταλία για να καταλάβει, παρά την συστηματική προπαγάνδα των ευρωμισθωμένων καθεστωτικών ΜΜΕ, το μέγεθος της καταστροφής. Για κάθε Έλληνα, η καταστρεπτική πολιτική των εθνοκτόνων Μνημονίων και η μειωμένη εθνικής συνείδησης στάση των ευρωλάγνων του «Ευρώπη με κάθε κόστος», αποτέλεσε πραγματικό εφιάλτη.
Στα χρόνια της εφαρμογής της ευρωσυνταγής, η οποία υποτίθεται ότι θα αποτελούσε το κλειδί της εξόδου από την κρίση, οι περιουσίες των Ελλήνων μειώθηκαν κατά 587 δισ. ευρώ, δηλαδή κάθε νοικοκυριό έχασε 67.300 ευρώ περίπου, ενώ το ΑΕΠ, εάν όλα «πάνε καλά», θα επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα το… 2047. Ας γίνει, επιτέλους, αντιληπτό ότι η Πατρίδα και ο Λαός θα βιώνουν τον ίδιο αργό θάνατο όσο θα συνεχίζουν στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο που τους έφερε μέχρι εδώ.
Το κυρίαρχο σύνθημα του 8ου Συνεδρίου της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ «Θέλουμε την Πατρίδα μας πίσω» δεν είναι απλώς επίκαιρο ξανά, αλλά αποτελεί την μόνη εφαρμόσιμη και ουσιαστική λύση για να ξεφύγουμε από την μέγγενη των Μνημονίων και το ξεζούμισμα από τους διεθνείς τοκογλύφους.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/theloume-thn-patrida-mas-pisw#ixzz4TMbVVjfh