Ο κύκλος των ομιλιών άνοιξε με την συναγωνίστρια Κ. Μ. στο βήμα, η οποία αφού έδωσε το εννοιολογικό περιεχόμενο του όρου «Παιδεία», επισημαίνοντας την υπέρτατη σημασία και αναγκαιότητα της για την άρτια ολοκλήρωση της ανθρώπινης προσωπικότητας, προέβη σε μια ξεκάθαρη μομφή ενάντια στο σημερινό ανθελληνικό σύστημα, το οποίο μέσω των διεθνιστικών ιδεοληψιών του, επιδιώκει την αποδυνάμωση της εθνικής ταυτότητας και συνείδησης των νέων μαθητών. Ακόμη, τόνισε ότι η παροχή Εθνικής Παιδείας αποτελεί κύριο μέλημα του Εθνικιστικού Κινήματος, καθώς αποτελεί τον αποκλειστικό παράγοντα της ύπαρξης, της διατήρησης και της ανάπτυξης του Έθνους, ορίζοντας με τρόπο νομοτελειακό την επιβίωση του Γένους. Όπως άλλοτε, στα δύσκολα χρόνια της σκλαβιάς και της δουλείας, ο Ελληνισμός μέσω του συνεκτικού του στοιχείου, της Παιδείας του, κατόρθωσε να τονώσει την πατριωτική και φυλετική συνείδηση του Έθνους, έτσι και τώρα η Χρυσή Αυγή, σαν ένα άλλο «Κρυφό Σχολείο» αφυπνίζει κοιμώμενες συνειδήσεις, ενδυναμώνοντας το εθνικό φρόνημα.
Έπειτα, τον λόγο έλαβε ο συναγωνιστής Φ. Μ., ο οποίος μίλησε για τον αναλλοίωτο χαρακτήρα της Ελληνικής Γλώσσας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, επισημαίνοντας ότι αποτελεί πράγματι συνέχεια της γλώσσας των αρχαίων μας προγόνων. Ωστόσο, οι ανθελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών επιχειρούν να την καταστρέψουν, μέσω της βάναυσης απλοποίησης της, την αφαίρεση της ορθής γραμματικής και την εν γένει αλλοίωση του χαρακτήρα της.
Πρόκειται, ίσως, για την αρχαιότερη ζωντανή γλώσσα, η οποία αποτέλεσε την έκφραση της πιο καλλιεργημένης και φιλοσοφημένης σκέψης του αρχαίου κόσμου. Επίσης, τόνισε ότι πρόκειται για έναν θεμελιώδη παράγοντα διαμόρφωσης της εθνικής συνείδησης και κατ’ επέκταση της επιβίωσης και της συνέχειας του Ελληνικού Έθνους στο διάβα των αιώνων.
Ακολούθως, ο συναγωνιστής Σ. Σ. αναφέρθηκε στην αξία που ενέχει η Τέχνη, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της Μουσικής Παιδείας, στην διάπλαση της προσωπικότητας του ατόμου, τονίζοντας την μεγάλη υποβάθμιση που δέχεται από το σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα. Ειδικότερα, επισημάνθηκε το γεγονός ότι ουσιαστικά η Τέχνη αποτελεί τον καθρέφτη της ψυχής ενός λαού, του οποίου τα μέλη διακρίνονται από συγκεκριμένα ψυχικά γνωρίσματα και χαρακτηριστικά, που έχουν ευδιάκριτες και σαφείς διαφοροποιήσεις από τα αντίστοιχα στοιχεία άλλων λαών.
Στην ουσία πρόκειται για την απόλυτη έκφραση, όχι μόνο των αξιών και των πεποιθήσεων από τις οποίες εμφορείται το Έθνος, αλλά για την ίδια την μετουσίωση της φυλετικής του ψυχής και συνείδησης, που χάνεται στα βάθη των αιώνων, σε έργα τέχνης, είτε πρόκειται για μελωδίες και συνθέσεις, είτε για λογοτεχνία και ποίηση, είτε για αρχιτεκτονική και ζωγραφική. Σε επίπεδο τρόπου ζωής, πράγματι, η σύγχρονη τέχνη αντικατοπτρίζει τον «μοντέρνο», εκφυλισμένο άνθρωπο, που όντας βυθισμένος στον υλισμό, αποξενώνεται ολοένα και περισσότερο από την φύση και τις προγονικές του ρίζες, δημιουργώντας αισθητικά εκτρώματα, όμοια με την νοοτροπία της μετριότητας και της παρακμής που διέπουν πλέον ολόκληρη την ύπαρξη του.
Αμέσως μετά ο λόγος δόθηκε στην συναγωνίστρια Ε. Κ., η οποία αναφέρθηκε στον ρόλο της Λογοτεχνίας ως φορέα εθνικής συνείδησης, καθώς επίσης και στην ηθελημένη υποβάθμιση της από το πολιτικό κατεστημένο, με σκοπό την αποκοπή των νέων από τις παραδόσεις και τις αξίες του Έθνους και της Πατρίδας. Γι’ αυτό, άλλωστε, το σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα έχει παραμελήσει να εντάξει στην διδακτέα ύλη εξαιρετικούς θησαυρούς της ελληνικής ποίησης και λογοτεχνίας, τους οποίους και έχει αντικαταστήσει με δημιουργήματα της αριστερής υποκουλτούρας, πλήττοντας ανεπανόρθωτα την Κλασσική Παιδεία. Το αποτέλεσμα είναι να παραμένει ακαλλιέργητος, τόσο ο αισθητικός και αισθηματικός κόσμος του μαθητή, όσο και το εθνικό του φρόνημα, το οποίο θα έπρεπε να ενισχύεται μέσω έργων που αναδεικνύουν τις προαιώνιες αξίες του Ελληνισμού, διαπλάθοντας τον χαρακτήρα και την ταυτότητα του πάνω σε υγιής βάσεις.
Έπειτα, ο συναγωνιστής Ι. Κ. μίλησε για την υποβάθμιση της Φυσικής Αγωγής, που κινείται στα όρια της πλήρους εξαφάνισης στο σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα. Συνεπακόλουθα, τόνισε την θέση που θα έπρεπε να έχει η άθληση στο χώρο της Παιδείας, καθώς και του σπουδαίου ρόλου που θα έπρεπε να διαδραματίζει, δίνοντας σάρκα και οστά στην σοφότατη ρήση των αρχαίων μας προγόνων:«νους υγιής εν σώματι υγιεί». Άλλωστε, υπήρξε πάγια πεποίθηση του αρχαίου ελληνικού κόσμου, ότι ο νέος πρέπει απαραιτήτως να συνδυάζει την αρμονική καλλιέργεια τόσο της πνευματικής του δύναμης, όσο και της σωματικής του ρώμης, ώστε να διαμορφώσει μια προσωπικότητα ολοκληρωμένη. Επίσης, αναφορά έγινε και στα οφέλη που ενέχει η άθληση, όχι μόνο σε επίπεδο υγείας, αλλά και σε επίπεδο ψυχολογικό, ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση του ατόμου. Κλείνοντας, έγινε αναφορά στο όραμα της Χρυσής Αυγής για ένα αξιοπρεπές επίπεδο επαγγελματικού αθλητισμού, καθώς και για μια νεολαία υγιή και δυνατή.
Εν συνεχεία, στο βήμα ανέβηκε ο συναγωνιστής Π. Λ., ο οποίος μίλησε για την καταλυτική σημασία που ενέχει η διδαχή της Ιστορίας στην διαμόρφωση της εθνικής αυτογνωσίας και συνείδησης. Ακόμη, αναφέρθηκε στην υποβάθμιση και στην παράφραση που υφίσταται σήμερα, καθώς και στην συστηματική αλλοίωση του εθνικού της χαρακτήρα, όχι μόνο από τον κόσμο της «αριστεράς και της προόδου», αλλά και από όλες τις προηγούμενες, δήθεν «πατριωτικές» κυβερνήσεις. Στο σημείο αυτό, επισημάνθηκε ότι η ανηλεής και δόλια διαστρέβλωση που δέχεται, πραγματοποιείται στα πλαίσια ενός οργανωμένου σχεδίου αφελληνισμού του Έθνους μας, καθώς είναι γεγονός ότι λαός χωρίς παρελθόν και ιστορία, είναι λαός χωρίς ταυτότητα και μέλλον. Κλείνοντας, έγινε αναφορά στην μεταφυσική υπόσταση της Ιστορίας, που αποτελεί το ίδιο το αιμάτινο, προγονικό ποτάμι του Έθνους και της Φυλής μας, την ροή του οποίου δεν δύναται να αλλάξει καμιά παραχάραξη και στρεβλή αναφορά.
Στην συνέχεια, ο συναγωνιστής Κ. Μ. μίλησε σχετικά με την υποβάθμιση που υφίσταται το πεδίο της Φιλοσοφίας στο σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα, λόγω του ότι δεν αποτελεί χρησιμοθηρικό αντικείμενο μελέτης, καθώς δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες οικονομικές απαιτήσεις των κοινωνιών. Παράλληλα, τόνισε ότι είναι απαραίτητη η σύμπλευση Παιδείας και Δικαιοσύνης, η οποία εδώ λαμβάνει την έννοια της Ηθικής, εξηγώντας πως η πρώτη οδηγεί στην καθολική ευδαιμονία και δικαιοσύνη της κοινωνίας. Ακόμη, αναφέρθηκε στην έννοια της «Παιδείας» στην φιλοσοφική σκέψη των αρχαίων Ελλήνων, η οποία γινόταν αντιληπτή ως ένα έργο ζωής, που συνεχίζεται δια βίου. Προσανατολίζεται στις ανάγκες της ψυχής, ώστε να αποκτήσει το άτομο υπαρξιακή γνώση, και αποσκοπεί στην αρμονική ανάπτυξη όλων των πνευματικών και ηθικών δυνάμεων του ανθρώπου, αναδεικνύοντας τις καλύτερες ικανότητες του.
Ο κύκλος των ομιλιών ολοκληρώθηκε με τον συναγωνιστή Α. Θ. στο βήμα, ο οποίος προέβη σε μια αναλυτική παρουσίαση των θέσεων και των προτάσεων του Εθνικιστικού Κινήματος, αναφορικά με το μείζον ζήτημα της υποβάθμισης της Παιδείας μας, τονίζοντας ότι μόνο μια εθνική κυβέρνηση, με απόλυτη πίστη και προσήλωση στα Ελληνικά Ιδεώδη, θα μπορούσε να θέσει ένα οριστικό τέρμα στον αφελληνισμό της. Όσοι συνειδητά λασπολογούν την Χρυσή Αυγή, διαδίδουν ψευδώς, πως είναι ένα κόμμα χωρίς θέσεις, κάτι το οποίο εμείς με κάθε ευκαιρία καταρρίπτουμε. Η δωρεάν παιδεία, η αναβάθμιση του ρόλου των εκπαιδευτικών, η συντήρηση των σχολικών κτιρίων, η έμφαση στις τέχνες και στον αθλητισμό, η αναθεώρηση του τρόπου εισαγωγής στα πανεπιστήμια και η επανεγγραφή των σχολικών βιβλίων μακριά από εθνομηδενιστικά κηρύγματα, αποτελούν τους κεντρικούς άξονες του προγράμματος μας για το κρίσιμο πεδίο του δημοσίου και της πολιτείας μας, που είναι το εκπαιδευτικό σύστημα.
Για ακόμη μια φορά, υπήρξε πολύ ελπιδοφόρο το γεγονός ότι εκδηλώθηκε τρομερό ενδιαφέρον από πλήθος νέων συναγωνιστών, οι οποίοι παρέθεσαν προσωπικές απόψεις, εμπειρίες και προτάσεις. Πρόκειται για ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς το αντεθνικό σύστημα, ότι σε μια καταρρέουσα κοινωνία συνεχίζουν να υπάρχουν πολλοί νέοι εμφορούμενοι από τα προαιώνια ιδανικά του Ελληνισμού, που αγωνίζονται για μια Πατρίδα ελεύθερη και έναν Πολιτισμό περίλαμπρο, όπως ακριβώς μας τα κληροδότησαν οι ένδοξοι και σοφοί προγονοί μας.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε ως είθισται με άπαντες σε στάσης προσοχής να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο και τον Ύμνο του Κινήματος.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apanthsh-sthn-parakmh-me-apoluth-epituchia-h-hmerida-tou-metwpou-neolaias-g#ixzz4TNusk04k