Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έλληνες Γιατροί: Καταρρέουν οι υγειονομικές μονάδες στην Χίο λόγω της λαθρομετανάστευσης

Υπό κατάρρευση βρίσκονται τα κέντρα υγείας και το νοσοκομείο Χίου, ενώ το ΕΚΑΒ υπολειτουργεί, λόγω των συνεχών μειώσεων στο προσωπικό αλλά και της συνεχούς εισροής στο νησί λαθρομεταναστών.

Σύμφωνα δε με εργαζομένους του νοσοκομείου: «το νοσοκομείο της Χίου σήμερα, λειτουργεί με το 40% του νοσηλευτικού-παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού, με εργασιακές σχέσεις λάστιχο που καθιστούν αδύνατο τον οικογενειακό προγραμματισμό. Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στο νησί είναι ανύπαρκτη και το νοσοκομείο καλείται μέσω της εντατικοποίησης της εργασίας, να αντιμετωπίσει τόσο την αυξημένη προσέλευση, λόγω κρίσης, όσο και τα περιστατικά προσφύγων και μεταναστών».

Η παραπάνω δήλωση είναι ενδεικτική της χαοτικής κατάστασης που επικρατεί στο νησί, όπου και πάλι τα θύματα είναι οι Έλληνες πολίτες, είτε οι εργαζόμενοι, που χάνουν στην ουσία τα εργασιακά τους κεκτημένα, είτε οι ασθενείς που δεν έχουν πλέον πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ellhnes-giatroi-katarreoun-oi-ugeionomikes-monades-sthn-chio-logw-ths-lathr#ixzz4TSD1w6ER

Exit mobile version