Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ένα δημοσίευμα στην «Καθημερινή» και η παράνοια της «πολιτικής ορθότητας»

Ένα δημοσίευμα στην «Καθημερινή» και η παράνοια της «πολιτικής ορθότητας»

Η παράνοια, σε βαθμό γελοιότητας, της «πολιτικής ορθότητας» καθρεφτίζεται στο παρακάτω κείμενο ενός κατεξοχήν καθεστωτικού δημοσιογράφου, του Στέφανου Κασιμάτη, ο οποίος στην «Καθημερινή», κάτω από τον τίτλο «LBGTQIA» γράφει τα εξής: «Μέχρι πρότινος γνωρίζαμε το κίνημα LBGT – ακρωνύμιο της πολιτικής πλατφόρμας που συσπειρώνει λεσβίες, μπάι, γκέι και τρανς. Σωστά; Ναι, αλλά ξεχάστε το. Στο εξωτερικό, το κίνημα επεκτείνεται πλέον και σε άλλες σεξουαλικές μειονότητες, προσθέτει τρία ακόμη αρχικά, καθώς και  το σημείο της πρόσθεσης και γίνεται πλέον LBGTQIA+, όπου το “Q” είναι για το “queer”, το “I” για το “intersex” και το “A” για το “asexual” · όσο για το”+”, αυτό μάλλον σημαίνει «ό,τι άλλο προκύψει στην πορεία». Δεν είναι αστείο· είναι ο σχολαστικισμός της πολιτικής ορθότητας στην ακραία μορφή του και, επίσης, ένας από τους λόγους που εξελέγη ο Τραμπ…».

Όταν τους εκφραστές της «πολιτικής ορθότητας», οι οποίοι αρέσκονται να χρησιμοποιούν ξενικούς αυτοπροσδιορισμούς εντελώς ακατανόητους και έξω από την ψυχοσύνθεση των Ελλήνων, τους «δουλεύουν ψιλό γαζί» ακόμη και οι καθεστωτικοί δημοσιογράφοι, όπως ο Κασιμάτης, είναι εμφανές σε πόσο περιθωριακά και παρακμιακά μονοπάτια κινούνται.

Είναι τόσο εκτός πραγματικότητας, ώστε δεν αντιλαμβάνονται ότι ακαταλαβίστικοι όροι όπως “queer”, “intersex”, “asexual”, “+” και ό,τι άλλο πιθανότατα κατεβάσει η κούτρα τους στο μέλλον, προσδιορίζουν έναν εγκλωβισμένο μικρόκοσμο για τον οποίο ουδείς ενδιαφέρεται ούτε να μάθει ούτε πολύ περισσότερο να συμμετάσχει, εκτός από τους ευφάνταστους δημιουργούς τέτοιου είδους ονοματολογίας.

Θα στεκόμασταν, απλώς, στο… διασκεδαστικό της όλης υπόθεσης, αν δεν γνωρίζαμε ότι άτομα τα οποία χρησιμοποίησαν στο παρελθόν συγκεκριμένες θεσμικές ιδιότητες (και το πιο πιθανόν είναι να συνεχιστεί και από τους διαδόχους τους)  για να πείσουν τον Ελληνικό Λαό ότι τα ζητήματα σεβασμού των… queer και… intersex ατόμων αποτελούν πυρήνα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα, φροντίζουν ταυτόχρονα να επιχειρούν την ολοκληρωτική φίμωση τόσο της Τρίτης Πολιτικής Δύναμης της Χώρας από την κρατική τηλεοπτική συχνότητα όσο και των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων τους, οι οποίοι κάθε μήνα συνδράμουν οικονομικά και σε υποχρεωτικό βαθμό, από το υστέρημά τους για να πληρώνουν την ΕΡΤ, η οποία σαμποτάρει την δική τους πολιτική επιλογή.

Έκαναν το… λάθος να είναι Εθνικιστές και όχι “queer” ή “intersex” άτομα. Επομένως, δεν μπορούν να έχουν τα  ίδια δικαιώματα…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ena-dhmosieuma-sthn-kathhmerinh-kai-h-paranoia-ths-politikhs-orthothtas#ixzz4TSsZ3eTx

Exit mobile version