Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Την εθνοπροδοσία υποσχέθηκε η κυβέρνηση στην τουρκοσύναξη στην ΕΣΗΕΑ – Θα παρέμβει εισαγγελέας για τα λεγόμενα της Γιαννακάκη;

Την εθνοπροδοσία υποσχέθηκε η κυβέρνηση στην τουρκοσύναξη στην ΕΣΗΕΑ - Θα παρέμβει εισαγγελέας για τα λεγόμενα της Γιαννακάκη;

Σύσσωμος ο «τύπος» καταφέρθηκε εναντίον της Χρυσής Αυγής για την παρέμβαση στην τουρκοσύναξη της ΕΣΗΕΑ. Για προφανείς λόγους, όμως, ουδείς αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της σύναξης αυτής, που κανονικά θα έπρεπε να την έχει ακυρώσει η Αστυνομία και οι αρχές.

 

Ας δούμε τι ειπώθηκε σε αυτή τη σύναξη μέσα από το σχετικό δελτίο τύπου, του τουρκοκόμματος DEB, το οποίο μεταφράστηκε (το εν λόγω «κόμμα» βγάζει τα δελτία τύπου του στα τούρκικα) από το έγκυρο tourkikanea.gr:

«Η τελευταία ομιλήτρια του πάνελ ήταν η Γενική Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και πρώην βουλευτής ΔΗΜΑΡ Μαρία Γιαννακάκη. Η Γιαννακάκη δήλωσε ότι δεν είναι ξένη προς τα μειονοτικά ζητήματα και έχει ασχοληθεί στενά μαζί τους. Η Γιαννακάκη υπενθύμισε επίσης ότι κατατέθηκε ερώτηση στη Βουλή για τα μειονοτικά νηπιαγωγεία, αλλά η απάντηση που έλαβαν σχετικά με το θέμα αυτό, ήταν χωρίς νόημα.

Η Γενική Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν εξελίξεις σχετικά με την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με τις ενώσεις των μειονοτήτων και για τις προειδοποιήσεις από την Επιτροπή της Ευρώπης. Η Μαρία Γιαννακάκη δήλωσε τα εξής: «Θα ήθελα να δηλώσω ότι θα υπάρξουν εξελίξεις από την επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Υπουργών Ευρώπης που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2017.»

Η Μαρία Γιαννακάκη δήλωσε ότι θα αναλάβει σχετική πρωτοβουλία για τη νομική πρακτική για το θέμα αυτό και ότι η κατάσταση δεν θα είναι όπως ήταν παλιά.Μοιράστηκε επίσης ότι ο στόχος τους ήταν να διασφαλιστεί η Ελληνική νομοθεσία, να είναι απόλυτα σύμφωνη με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα και ότι το σύνολο των κοινωνικών ομάδων της χώρας έχουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες τους και ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προσωπικά γι ‘αυτό.

Η Γιαννακάκη έκανε επίσης αναφορά στην επίθεση της Χρυσής Αυγής και είπε ότι ήταν απαράδεκτη η οποία δείχνει το αληθινό πρόσωπο αυτής της οργάνωσης.

Μετά από τους ομιλητές του πάνελ, διαβάστηκε η γραπτή δήλωση που έστειλε η εκπρόσωπος της Μακεδονικής Εκπαιδευτικής και Πολιτιστικής Κίνησης της Έδεσσας. Η εκπρόσωπος στη δήλωσή της σημείωσε ότι στην Ελλάδα αμφισβητείται ο πολιτισμός της μακεδονικής μειονότητας και ότι η πολιτική αυτή είναι αναγκαίο να εγκαταλειφθεί.

Στη συνέχεια, έκανε μια ομιλία ο πρόεδρος του αθλητικού και πολιτιστικού σωματείου “Αλληλεγγύη Ανάπτυξη” Ελλήνων Πολιτών Μουσουλμάνων στο θρήσκευμα με μητρική γλώσσα τα Τούρκικα στο Δήμο Αλεξανδρούπολης Γιασάρ Δαγκλή. Δηλώνοντας ότι το κράτος τους περιγράφει ως Ρομά και ότι δεν ενδιαφέρονται για αυτούς, είπε ότι ο πρωθυπουργός Τσίπρας ενώ επισκέφθηκε την Ροδόπη και την Ξάνθη δεν τους επισκέφτηκε καν και είπε ότι θέλουν να καθορίζονται ως “απόγονοι της Οθωμανικής αυτοκρατορίας”.»

Τι εννοεί η Γιαννακάκη ότι θα υπάρξουν «εξελίξεις»; Και το λέει αυτό θριαμβολογώντας ενώπιον ανθρώπων που δηλώνουν ότι είναι «απόγονοι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας»; Σε μία εκδήλωση που διαβάστηκε επιστολή της «μακεδονικής» μειονότητας;

Προαναγγέλλει ουσιαστικά την βούληση της κυβέρνησης να προβεί σε αναθεώρηση των συνθηκών που έχει υπογράψει η χώρα, για χάρη των τούρκων των σκοπιανών και άλλων; Ειδικότερα, η αναγνώριση «τουρκικής» μειονότητας από πλευράς του Σύριζα είναι α) ανιστόρητη β) προσβάλλει τους Έλληνες Πομάκους και γ) κάνει το χατήρι του Ερντογάν που προ ημερών ήθελε αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης, κοινώς θα αποτελεί εθνοπροδοσία και μία ακόμα πράξη υποχωρητικότητας απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα, την οποία δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αφήσει να συμβεί η δικαστική εξουσία.

Διαβάστε επίσης: Με επίσημη ανακοίνωσή του το DEB κάνει λόγο για «τουρκική μειονότητα» – Θα υπάρξει παρέμβαση Εισαγγελέα για τους διοργανωτές της εθνοπροδοτικής εκδήλωσης στην ΕΣΗΕΑ;

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/thn-ethnoprodosia-uposchethhke-h-kubernhsh-sthn-tourkosunajh-sthn-eshea-tha#ixzz4TZEzaUkR

Exit mobile version