Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το τέμενος του τρόμου στο Βερολίνο: Μια διδακτική ιστορία από το εκκολαπτήριο τζιχαντιστών που οδήγησε στην φρίκη

Το τέμενος του τρόμου στο Βερολίνο: Μια διδακτική ιστορία από το εκκολαπτήριο τζιχαντιστών που οδήγησε στην φρίκη

Στο στόχαστρο των αρχών ξαναβρέθηκε το τέμενος Φουσιλέτ, στη συνοικία Μοαμπίτ του Βερολίνου, που συνήθιζε να επισκέπτεται ο τρομοκράτης Άνις Άμρι, ο άνθρωπος που έσπειρε τρόμο και θάνατο στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας θεωρούν το Φουσιλέτ «εκκολαπτήριο εξτρεμιστών», όπου μουσουλμάνοι -κυρίως Τούρκοι και Καυκάσιοι- ριζοσπαστικοποιούνται για τον ένοπλο αγώνα του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και για αυτό πλέον το έκλεισαν.

Όμως δεν ήταν η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο τέμενος ερχόταν στην προσοχή των αρχών:

Τον Ιανουάριο του 2015 η αστυνομία του Βερολίνου εξάρθρωσε εκεί έναν πυρήνα συνεργών τρομοκρατών. 250 αστυνομικοί, ανάμεσά τους και άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, έκαναν φύλλο και φτερό το τζαμί στην οδό Περλεμπέργκερ. Ενώ συνέλαβαν τον επικεφαλής του τεμένους, τον ηλικίας 41 ετών εργολάβο Ισμέτ Ντ., και τον υπεύθυνο για τα οικονομικά της οργάνωσης, τον 43χρονο Εμίν Φ.

Τον Οκτώβριο του 2015 το τζαμί-σύλλογος ξαναμπήκε στο στόχαστρο των υπηρεσιών ασφαλείας, όταν συνελήφθη ως συνεργάτης τρομοκρατών ο ιμάμης Γκαντιζμουράντ Α., ή αλλιώς Μουράτ Α., από το Νταγκεστάν. Ο εν λόγω ιμάμης στρατολογούσε τζιχαντιστές για το Ισλαμικό Κράτος, ενώ έστελνε σε ισλαμιστικές οργανώσεις στη Συρία εξαρτήματα όπλων, διόπτρες νυχτερινής όρασης και στόχαστρα.

Οι γερμανοί δεν έμαθαν από τα δύο προηγούμενα λάθη τους να αφήσουν να επαναλειτουργήσει ένα τζαμί τέτοιου είδους και εν τέλει το πλήρωσαν με βαρύ φόρο αίματος. Την ίδια ώρα στην Ελλάδα, οι κυβερνώντες χτίζουν τζαμί στον Βοτανικό και θέλουν να γεμίσουν την Ελλάδα με μιναρέδες.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-temenos-tou-tromou-sto-berolino-mia-didaktikh-istoria-apo-to-ekkolapthri#ixzz4Trz0RBZm

Exit mobile version