Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εκτίμηση της Ρωσικής Αεροπορικής Επιδρομής κατά στόχων τρομοκρατών στην Ελ-Μπαμπ της Συρίας

Εκτίμηση της Ρωσικής Αεροπορικής Επιδρομής κατά στόχων τρομοκρατών στην Ελ-Μπαμπ της Συρίας

Ο εγκληματίας Ερντογάν με απόλυτη μυστικότητα οργάνωσε και εξόπλισε το ισλαμικό κράτος για να κλέψει το πετρέλαιο της Συρίας. Βέβαια το πονηρό του σχέδιο το κατάλαβαν το 2015 οι Ρώσοι και βομβάρδισαν ανηλεώς αρκετές αυτοκινητοπομπές με τάνκερ γεμάτα από κλεμμένο πετρέλαιο με προορισμό την πετρελαϊκή εταιρία του κουμπάρου του Ερντογάν στην Τουρκία. Επίσης κατήγγειλαν και τον ίδιο τον Ερντογάν στην διεθνή κοινότητα ως απλό εγκληματία. Δηλαδή οι Ρώσοι είναι αναμφίβολα φυσικοί εχθροί της Τουρκίας.

Στο δεύτερο εξάμηνο του 2016 ο Ερντογάν ανησύχησε ότι υπήρχε περίπτωση δημιουργίας κουρδικού διάδρομου και άρα πιθανότητα μελλοντικού ξεχωριστού κουρδικού κράτους στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας. Τότε έστειλε χωρίς καμία άδεια εισόδου στο κυρίαρχο Συριακό έδαφος τον τουρκικό στρατό να πολεμήσει οποιονδήποτε είχε στον έλεγχο του την στρατηγική πόλη Ελ-Μπαμπ, δηλαδή το ισλαμικό κράτος (ιρακινοί) και τους κούρδους του Syrian Democratic Army (SDF –  YPG). Με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή ο τουρκικός στρατός να δέχεται τεράστιες απώλειες σε στρατιώτες αλλά και σε άρματα μάχης από ένα ισλαμικό κράτος που ο κύριος υποστηρικτής του σε όλα τα επίπεδα του ήταν ο ίδιος ο Ερντογάν.

Την 26η Δεκεμβρίου σύμφωνα με μια ανώνυμη πηγή όπως αναφέρει ο διαδικτυακός τόπος http://syria.liveuamap.com που παρακολουθεί τα πολεμικά τεκταινόμενα από την Συριακή στρατιωτική αεροπορική βάση Kuweires μοίρες ρωσικών Su-24 και Su-34 μαχητικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών εκτέλεσαν επιθέσεις αέρος-εδάφους στην νοτιανατολική Ελ-Μπαμπ.

Η εκτίμηση είναι ότι αυτή η αεροπορική επίθεση μάλλον προήλθε μετά από διπλωματικές συνεννοήσεις που είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκίας πριν από λίγες μέρες στην Μόσχα. Ειδικότερα η συγκεκριμένη Ρωσική αεροπορική επίθεση στόχευε στην εξουδετέρωση του πολεμικού υλικού (ειδικότερα τα SVBIED – Suicide Vehicle-Borne Improvised Explosive Devices) τoυ ισλαμικού κράτους (ISIS) που λυμαίνεται την πόλη και αυτή τη στιγμή προκαλεί μεγάλες απώλειες στον παράνομο τούρκο εισβολέα.

Βέβαια οι Ρώσοι στην ουσία δεν βοηθούν τους τούρκους με το σφυροκόπημα του ισλαμικού κράτους στην Ελ-Μπαμπ. Απλά αποδυναμώνουν τον μεγαλύτερο εχθρό τους που είναι το ισλαμικό κράτος και παράλληλα βυθίζουν βαθύτερα στην μέγγενη της Ελ-Μπαμπ τον τουρκικό στρατό του Ερντογάν. Η Ρωσική διπλωματία είναι σοφή.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ektimhsh-ths-rwsikhs-aeroporikhs-epidromhs-sthn-al-bab#ixzz4U56xfcPE

Exit mobile version