Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συνεχίζεται η πανωλεθρία των τούρκων σε στρατιωτικό και σε διπλωματικό επίπεδο στην Ελ Μπαμπ

Συνεχίζεται η πανωλεθρία των τούρκων σε στρατιωτικό και σε διπλωματικό επίπεδο στην Ελ Μπαμπ

Οι τούρκοι παράνομοι εισβολείς παρά τις σημαντικές ενισχύσεις που έχουν λάβει τις τελευταίες μέρες από τον εγκληματία Ερντογάν έχουν αποτύχει να ανακτήσουν τον στρατηγικό κόμβο του νοσοκομείου της Ελ-Μπαμπ από τους τρομοκράτες του ισλαμικού κράτους (ISIS).

Υπενθυμίζουμε ότι στις 26 Δεκεμβρίου 2016 ο Ερντογάν είχε ζητήσει από την διεθνή συμμαχία υπό αμερικανική ηγεσία την παροχή αεροπορικής υποστήριξης προς τον τουρκικό στρατό που επιτίθεται στην Ελ-Μπαμπ. Αλλά η αμερικανική διοίκηση ούτε καν έχει σχολιάσει ακόμα επίσημα την τουρκική αίτηση και αυτό σημαίνει στην διπλωματική γλώσσα μια καθαρή σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας για το Κουρδικό ζήτημα.

Εν τω μεταξύ, η τρομοκρατική οργάνωση του ισλαμικού κράτους (ISIS) έδωσε στην δημοσιότητα ακόμη περισσότερα πειστήρια για την καταστροφή μονάδων του τουρκικού στρατού που βρίσκεται μετά από παράνομη εισβολή στα περίχωρα της Ελ-Μπαμπ της Συρίας.

Η επίθεση του τουρκικού στρατού εισβολής στα εδάφη του κυρίαρχου κράτους της Συρίας αποδεδειγμένα πια στερείται κάθε στρατηγικού σχεδίου, επιχειρησιακού βάθους και λογικής συνοχής των αντικειμενικών σκοπών.

Συνοπτικά οι τελευταίες αναφορές περιγράφουν την εμπλοκή των τούρκικων δυνάμεων της “ασπίδας του Ευφράτη” με δυνάμεις των κούρδων του SDF (YPG)  στην περιοχή βόρεια της Ιεράπολης (Manbij) και αλληλοεξόντωση των τρομοκρατών του ισλαμικού κράτους (ISIS) με τον τουρκικό στρατό.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ejakolouthhtikh-panwlethria-twn-tourkwn-se-stratiwtiko-alla-kai-se-diplwmat#ixzz4UGyiXmA9

Exit mobile version