Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Φιλοτουρκική προπαγάνδα στην Θράκη από τοπικό στέλεχος του Σύριζα: Επιδιώκουν να αφελληνίσουν τα παιδιά των Ελλήνων πομάκων

Φιλοτουρκική προπαγάνδα στην Θράκη από τοπικό στέλεχος του Σύριζα: Επιδιώκουν να αφελληνίσουν τα παιδιά των Ελλήνων πομάκων

Την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ σιγοντάρει τις κινήσεις του υποκινούμενου από την Τουρκία DEB, με την παρουσία κυβερνητικού στελέχους (Μαρία Γιαννακάκη) σε ανθελληνική εκδήλωσή του μαζί με άλλους εγχώριους εθνομηδενιστές, στην Θράκη η προπαγάνδα των ακραίων κύκλων συνεχίζεται, έχοντας μάλιστα και συριζαίικη – κυβερνητική υπογραφή. Στόχος, αρχικά, τα «ψηφαλάκια» των τύπων του DEB, στην περίπτωση βουλευτικών εκλογών, καθώς αυτό δεν φαίνεται ότι θα συμμετάσχει σ’ αυτές, αλλά θα προωθήσει τους εκλεκτούς του σ’ όλα τα κόμματα του «συνταγματικού τόξου».

Αυτή την φορά, σημείο αιχμής της προσπάθειας των τουρκόψυχων είναι τα δεκάδες δημόσια νηπιαγωγεία που λειτουργούν στην Θράκη, τα οποία το τουρκικό προξενείο, αλλά και οι μουσουλμάνοι τοπικοί βουλευτές επιχειρούν με νύχια και με δόντια να τα μετατρέψουν σε δίγλωσσα.

Λίγες μέρες, όμως αργότερα, μετά την επίσκεψη Τσίπρα στην Θράκη, κορυφαίο τοπικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μέσω άρθρου που δημοσιεύτηκε στην «Αυγή» ουσιαστικά προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην υιοθέτηση του συγκεκριμένου αιτήματος. Πρόκειται για τον Κιαμίλ Σιτζάκ Εμίν, από τα γνωστότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, που μάλιστα πήρε μέρος στο τελευταίο συνέδριο του κόμματος.

Στην «Αυγή», στις 14 Δεκεμβρίου, στο άρθρο του ο Εμίν ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής: «Με την καθιέρωση της υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και την ίδρυση νηπιαγωγείων στη χώρα μας ήρθαν ξανά στην επιφάνεια τα προβλήματα της μειονοτικής εκπαίδευσης και η ανάγκη για δίγλωσση προσχολική αγωγή στα νήπια της μειονότητας της Θράκης. Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας πρόσφατα, ότι θα προσληφθούν νηπιαγωγοί όπου υπάρχουν παιδιά μειονοτικών πληθυσμών με κριτήριο την εντοπιότητα των νηπιαγωγών, ώστε να βοηθηθούν τα παιδιά αυτά να ενταχθούν είτε στο μειονοτικό είτε στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας είναι σε σωστή κατεύθυνση, ωστόσο για τους γονείς έχουν μεγαλύτερη σημασία τα προγράμματα αγωγής και το εκπαιδευτικό υλικό».

Με λίγα λόγια, ο Εμίν προαναγγέλλει προσλήψεις νηπιαγωγών από την μειονότητα, που προφανώς θα είναι τουρκόφωνοι και, ουσιαστικά, θα μετατρέψουν τα δεκάδες νηπιαγωγεία της Θράκης σε δίγλωσσα. Στόχος του προξενείου είναι, κυρίως, το πομακικό κομμάτι της μειονότητας, αλλά και, γενικότερα, όλα τα μουσουλμανόπαιδα, τα οποία ζουν στα χωριά της Θράκης, να μην έχουν την δυνατότητα να αφομοιώσουν την ελληνική γλώσσα στο νηπιαγωγείο, κάτι που θα τα οδηγούσε στην συνέχεια και σε ελληνόφωνα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το προξενείο κινείται εξαιρετικά δραστήρια στην κατεύθυνση αυτή, καθώς με την καθιέρωση των νηπιαγωγείων το 1996 προσπάθησε να σαμποτάρει την λειτουργία τους, αφού τα νήπια δεν διδάσκονταν την τουρκική γλώσσα. Ωστόσο, η προσπάθειά του απέτυχε παταγωδώς και τα νηπιαγωγεία σταδιακά γέμισαν από παιδιά της μειονότητας, τα οποία στην συνέχεια κατευθύνονταν και σε σχολεία όπου διδάσκονταν μόνο ελληνικά, και όχι υποχρεωτικά σε δίγλωσσα.

Ενδεικτικό των προθέσεων του ανθελληνικού προξενείου, που, σύμφωνα με πληροφορίες, συνεπικουρείται στο ζήτημα αυτό κυρίως από τον βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, είναι πως στην κίνηση υπέρ των δίγλωσσων νηπιαγωγείων πρωτοστατούν γνωστοί τουρκοσύλλογοι, όπως η Πολιτιστική και Εκπαιδευτική Εταιρεία της Μειονότητας (άτυπος εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Παιδείας στην Θράκη), ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας και ο Σύλλογος Τούρκων Δασκάλων.

Βλέποντας την «άνεση» και τον «αέρα» που διακατέχουν τις κινήσεις υπόπτων εθνικά στοιχείων, όπως ο Ζεϊμπέκ και ο Εμίν, είναι λογικό να υποψιάζεται ο οποιοσδήποτε ότι (και) ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διατεθειμένος να απεμπολήσει την Ελληνικότητα της Θράκης για μια χούφτα ψήφους.

Μόνο το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ αποδεικνύει έμπρακτα σε καθημερινή βάση το εύλογο ενδιαφέρον του για την διατήρηση της Ελληνικότητας της Θράκης. ΘΡΑΚΗ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/filotourkikh-propaganda-sthn-thrakh-apo-topiko-stelechos-tou-suriza#ixzz4UPiNwYxO

Exit mobile version