Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το μνημόνιο σκοτώνει! Εφημερίδα “Guardian”: Ασθενείς πεθαίνουν στα νοσοκομεία της Ελλάδας λόγω της λιτότητας, της υποστελέχωσης και των ελλείψεων

Το μνημόνιο σκοτώνει! Εφημερίδα “Guardian”: Ασθενείς πεθαίνουν στα νοσοκομεία της Ελλάδας λόγω της λιτότητας, της υποστελέχωσης και των ελλείψεων

Την εικόνα του συστήματος Υγείας που «απολαμβάνουν» οι Έλληνες στον καιρό του Μνημονίου, σκιαγραφεί δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Guardian».

Σύμφωνα, λοιπόν, με το δημοσίευμα «τα ποσοστά θνησιμότητας που ανεβαίνουν, οι απειλητικές για τη ζωή νοσοκομειακές λοιμώξεις που αυξάνονται και η έλλειψη προσωπικού και ιατρικού εξοπλισμού αποδυναμώνουν το σύστημα υγείας στην Ελλάδα, καθώς η λιτότητα στη χώρα πλήττει τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες».

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα , τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων αποκάλυψαν ότι περίπου το 10% των ασθενών στην Ελλάδα ήταν σε κίνδυνο να αναπτύξουν δυνητικά θανατηφόρες νοσοκομειακές λοιμώξεις, με κατ’ εκτίμηση 3.000 θανάτους που αποδίδονται σε αυτές.

Πέρα από τις ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά και την ελλειπή συντήρηση των μηχανημάτων, υπάρχει και έλλειψη προσωπικού, αφού «για κάθε 40 ασθενείς υπάρχει μόνο μία νοσοκόμα» και «οι περικοπές είναι τέτοιες που ακόμα και στις μονάδες εντατικής θεραπείας έχουμε χάσει 150 κρεβάτια».

Και όπως λέει ο Guardian, κανένας άλλος τομέας δεν έχει επηρεαστεί τόσο έντονα από την οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα. Από το 2009, οι δαπάνες για τη δημόσια υγεία έχουν μειωθεί κατά σχεδόν ένα τρίτο -πάνω από 5 δισ. ευρώ- σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

Μέχρι το 2014, οι δημόσιες δαπάνες είχαν μειωθεί στο 4,7% του ΑΕΠ, από ένα προ κρίσης επίπεδο που ήταν στο 9,9%. Μάλιστα, περισσότεροι από 25.000 εργαζόμενοι έχουν απομακρυνθεί και τα νοσοκομεία πολλές φορές ξεμένουν από φάρμακα, γάντια, γάζες, ακόμα και από σεντόνια.

Μόνη λύση η Χρυσή Αυγή που έχει παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη ενός Εθνικού Συστήματος Δωρεάν Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας προς τον Ελληνικό Λαό για να πάψουν οι τριτοκοσμικές εικόνες στα δημόσια νοσοκομεία.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-mnhmonio-skotwnei-efhmerida-guardian#ixzz4Udi1alIo

Exit mobile version