Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ενεργοποίηση του «κόφτη» και νέες περικοπές τα επιτεύγματα της «διαπραγμάτευσης» των μπολσεβίκων

Ενεργοποίηση του «κόφτη» και νέες περικοπές τα επιτεύγματα της «διαπραγμάτευσης» των μπολσεβίκων

Εάν υπάρχει ένα πράγμα για το οποίο φαντάζει γοητευτική η Αριστερά σε όσους δεν μπαίνουν στον κόπο να μελετήσουν σε βάθος τις ιδεολογικές της ρίζες, τότε αυτό είναι το φιλολαϊκό και φιλεργατικό της προφίλ και ο υποτιθέμενος διαρκής αγώνας της ενάντια σε κάθε τι καταπιεστικό. Γνωρίζοντας οι νεομπολσεβίκοι του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι Έλληνες ουδέποτε κυβερνήθηκαν από μία κυβέρνηση της Αριστεράς και με το «αντίπαλο δέος» να έχει κυριολεκτικά καταρρεύσει υπό το βάρος των αιματηρών μέτρων που επέβαλλε σωρηδόν σε δύο μόλις χρόνια, στήριξαν όλη την επικοινωνιακή τους πολιτική πάνω σε αυτό το μύθο, ότι δηλαδή θα καταργούσαν όταν αναλάμβαναν την εξουσία κάθε νόμο που συντέλεσε στη διόγκωση της μνημονιακής κρίσης.

Το διάστημα που μεσολάβησε από την ημέρα ανάληψης της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα που αναμένεται η ολοκλήρωση της αξιολόγησης ο προαναφερόμενος μύθος κατέρρευσε μαζί με τα προεκλογικά ψέματα της μνημονιακής συγκυβέρνησης, ο οποίος αντικαταστάθηκε από άλλους, νέους μύθους με σκοπό τη διαιώνιση του ψευδούς ότι εγχειρείται μία σκληρή διαπραγμάτευση για το καλό της χώρας.

Έτσι λοιπόν από την κατάργηση του μνημονίου με ένα νόμο φτάσαμε στο ευεργετικό των μέτρων και στην πεποίθηση ότι όσο πιο γρήγορα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση τόσο πιο συμφέρον είναι αυτό για τους δημοσιονομικούς μας στόχους, επομένως και για τους Έλληνες που θυσιάζονται επτά συναπτά έτη για χάρη τους. Δυστυχώς γι’ αυτούς ο μύθος της αξιολόγησης κατέρρευσε πολύ πιο γρήγορα από το αναμενόμενο, καθώς αμέσως μετά την παροχολογία Τσίπρα για την καταβολή «13ης σύνταξης» και τις αντιδράσεις των Βρυξελλών περί μονομερούς ενέργειας χωρίς την πρότερη ενημέρωση τους, η περίφημη αξιολόγηση μετατίθεται μετά τις γιορτές, κατά πάσα πιθανότητα για τα μέσα Ιανουαρίου, ημέρα συνεδρίασης του Eurogroup.

Αυτό που εξετάζουμε δεν είναι το κατά πόσο η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι κάτι που θα βοηθήσει ουσιαστικά στην απεμπλοκή από τα μνημόνια, πρώτον γιατί αυτό δεν στέκει και δεύτερον επειδή η αξιολόγηση θα γίνει με όρους παραμονής εντός του μνημονίου και επίτευξης των στόχων που αυτό οριοθετεί.Αυτό που θέλουμε να καταδείξουμε είναι η υποκρισία του Τσίπρα που έπαιξε όλα τα χαρτιά που του απέμειναν που τώρα αναγκάζεται να παρουσιάζει σαν θρίαμβο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης «στο προσεχές διάστημα».

Αυτό, όπως γράψαμε παραπάνω, είναι θέμα ανοιχτό σε ερμηνείες και προβλέψεις αφού είναι ξεκάθαρο πως χρησιμοποιείται ως μέσο εκβιασμού για την επιβολή νέων μέτρων, όπως κι έγινε: η κυβέρνηση Τσίπρα δήλωσε παραίτηση από τις διαπραγματεύσεις μέσω της ενεργοποίησης του «αυτόματου κόφτη» δηλαδή την άνευ όρων και οριζόντια περικοπή σε μισθούς και συντάξεις, όπως και την παράλληλη ενεργοποίηση και εφαρμογή προηγούμενων διατάξεων του μνημονίου, που ισοδυναμούν ουσιαστικά σε νέα μέτρα.

Κι όμως, μετά απ’ όλα αυτά οι μπολσεβίκοι πανηγυρίζουν επειδή έσωσαν τη χώρα κι επειδή με τους χειρισμούς τους επετεύχθη… συμφωνία. Τις ωφελείται, όμως, από αυτήν;

Α.Μ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/energopoihsh-tou-kofth-nees-perikopes-kai-kathusterhsh-ths-ajiologhshs-ta-e#ixzz4UgfHITSw

Exit mobile version