Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μαύρες γιορτές έκαναν οι καταστηματάρχες: Μεγάλη πτώση του τζίρου – Έρχονται λουκέτα!

Μαύρες γιορτές έκαναν οι καταστηματάρχες: Μεγάλη πτώση του τζίρου - Έρχονται λουκέτα!

«Μαύρες» ήταν οι φετινές γιορτές για τους καταστηματάρχες, καθώς ο τζίρος Δεκεμβρίου ήταν ο χαμηλότερος των τελευταίων ετών -κάτω των 4 δισ. ευρώ, έναντι των 4,1 δισ. ευρώ το 2015 και των 6,43 δισ. ευρώ τζίρου το 2009.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ) της ΕΣΕΕ, η συνολική πτώση του χριστουγεννιάτικου τζίρου τα χρόνια της κρίσης έφτασε το 38% και οι απώλειες εξαετίας σε χρήμα τα 2,43 δισ. ευρώ.

Βέβαια, η νέα πτώση φέτος, ήταν εν πολλοίς αναμενόμενη, καθώς υπήρχε μια πληθώρα φορολογικών υποχρεώσεων των Ελλήνων πολιτών, ύψους 4 δισ. ευρώ που έπρεπε να διευθετηθούν έως το τέλος του έτους. Ήτοι, η τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος, η προτελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ, η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2017, οι δόσεις στο πλαίσιο ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών, η καταβολή παρακρατούμενων φόρων από τις επιχειρήσεις, ΦΠΑ και ΦΜΥ.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, ημνημονιακή συγκυβέρνηση Σύριζα – Ανέλ πανηγυρίζει που ήπιε το αίμα του ελληνικού λαού και χιλιάδες μαγαζατόρων (που δεν ανήκουν στην εν δυνάμει εκλογική τους δύναμη, όπως το κηφηναριό του δημοσίου…) ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο!

ethnikismos.net

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/maures-htan-oi-giortes-gia-ta-magazia-megalh-ptwsh-tou-tzirou-erchontai-lou#ixzz4UjqGGON6

Exit mobile version