Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το παιχνίδι των τούρκων παίζουν οι Συριζαίοι στη Θράκη: Πιέζουν για παραίτηση τους νόμιμους μουφτήδες σε Ροδόπη και Ξάνθη για να αλωνίζουν οι πράκτορες του προξενείου!

Το παιχνίδι των τούρκων παίζουν οι Συριζαίοι στη Θράκη: Πιέζουν για παραίτηση τους νόμιμους μουφτήδες σε Ροδόπη και Ξάνθη για να αλωνίζουν οι πράκτορες του προξενείου!

Δημοσιεύματα θρακιώτικης εφημερίδας αναφέρει ότι έχουν υπάρξει πιέσεις από το τουρκικό προξενείο προς την κυβέρνηση να εξαναγκάσει σε παραίτηση του διορισμένους, από το κράτος, μουφτήδες σε Ξάνθη και Ροδόπη, προκειμένου είτε να εγκαταστήσουν τους «δικούς τους», είτε να αφεθεί ελεύθερο πεδίο δράσης στους ψευδομουφτήδες.

Όπως αναφέρει το δημοσιεύμα, το ΥΠΕΞ έχει ήδη ζητήσει της παραιτήσεις τους, όμως οι ίδιοι αρνούνται καθώς η θητεία τους (με υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας) λήγει το 2021, εκφράζοντας μάλιστα την ανησυχία και αγωνία τους ακόμη και για την ζωή τους, καθώς θεωρούν ότι κάτι τέτοιο είναι σαν να τους δίνουν «βοά» στις ορέξεις των πρακτόρων του προξενείου.

Έγκυρες πληροφορίες της εφημερίδας “Μαχητής” αναφέρουν ότι πρόκειται για απόφαση που λήφθηκε από το Μαξίμου προκειμένου να «ικανοποιηθούν» οι πιέσεις των προξενικών μειονοτικών βουλευτών της Θράκης αλλά και η απαίτηση της Τουρκίας που απαιτεί Μουφτήδες στη Θράκη «εκλεγμένους» από τη μειονότητα, στην ουσία δηλαδή «διορισμένους από το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής».

Καθόλου τυχαίο, βεβαίως, το γεγονός πως όλα αυτά γίνονται ενώ οι βουλευτές Σύριζα της περιοχής είναι κυριολεκτικά “αγκαζέ” με τους ψευδομουφτήδες και από την άλλη οι ψευδομουφτήδες με το τουρκικό προξενείο και το τουρκοκόμμα DEB. Θυμίζουμε ότι όλη αυτή η ανθελληνική συμμαχία είχε κάνει την εμφάνισή της στο κτήριο της ΕΣΗΕΑ όταν εκπρόσωπος της κυβερνήσεως συντόνιζε συνάντηση για δήθεν “εθνικές μειονότητες” στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-paichnidi-tou-tourkikou-projeneiou-paizoun-oi-surizaioi-piezoun-gia-para#ixzz4Uo5xqiiW

Exit mobile version