Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Υπό διωγμό ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου: Διεκδικούν με φιρμάνια – μαϊμού τις περιουσίες των Ελλήνων

Υπό διωγμό ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου: Διεκδικούν με φιρμάνια - μαϊμού τις περιουσίες των Ελλήνων

Στο χωριό Κρανιά του Δήμου Φοινίκης απαίτησαν από κτηνοτρόφους της περιοχής να… γκρεμίσουν τα μαντριά από μία πλαγιά, ενώ στην Αρδάσοβα του ίδιου δήμου δύο ή τρεις «απόγονοι» του ίδιου αγά φιλονικούν για μια συγκεκριμένη έκταση.

Με ανακοίνωσή της η οργάνωση της Ελληνικής μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ» καταγγέλλει ότι το τελευταίο διάστημα εμφανίζονται όλο και περισσότεροι «ιδιοκτήτες» μεγάλων εκτάσεων και διεκδικούν περιοχές από τους ελληνικής καταγωγής κατοίκους.

«Οι διεκδικούμενες εκτάσεις αφορούν κυρίως τους Δήμους Φοινίκης, Δρόπολης και Χειμάρρας. Οι περιπτώσεις είναι πάρα πολλές, σύμφωνα με την εφημερίδα και σε αρκετές έχει αποδειχθεί η πλαστότητα των εγγράφων. Εχει τύχει να εμφανιστούν στο δικαστήριο δύο  ή ακόμη και τρεις διεκδικητές της ίδιας έκτασης, ενώ σε άλλη περίπτωση το αρχικό έγγραφο έλεγε για 100 στρ. και ο διεκδικητής πρόσθεσε δύο μηδενικά, μετατρέποντάς τα σε 10.000 στρ.

Οι Ελληνικής καταγωγής κάτοικοι πολλών χωριών δέχτηκαν επισκέψεις αγνώστων…

Διαβάστε την συνέχεια στο ethnikismos.net

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/albanoi-diekdikoun-me-firmania-maimou-periousies-ellhnwn#ixzz4Upt3nOLM

Exit mobile version