Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ζημιές εκατομμυρίων ευρώ στο Γερμανικό κράτος από απατές λαθρομεταναστών

Ζημιές εκατομμυρίων ευρώ στο Γερμανικό κράτος από απατές λαθρομεταναστών

Σύμφωνα με το Ρωσικό δημοσιογραφικό δίκτυο rt.com μια ειδική επιτροπή στην πόλη του Μπράουνσβαϊγκ θα ερευνήσει πάνω από 300 περιπτώσεις απάτης που διαπράχθηκαν από τους αιτούντες άσυλο λαθρομετανάστες.

Οι συγκεκριμένοι λαθρομετανάστες απατεώνες, που στην πλειονότητα τους ήταν Σουδανικής εθνικότητος, εκμεταλλεύτηκαν το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας της Γερμανίας χρησιμοποιώντας πολλαπλές ταυτότητες για να αξιώσουν παράνομα οικονομικά οφέλη. Για παράδειγμα η εκτιμώμενη συνολική οικονομική απώλεια των Γερμανών φορολογούμενων μόνο στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας εκτιμάται σε περίπου 3,2 εκατ. με 5,3 εκατ.  ευρώ (€3.200.000 – €5.300.000), όπως αναφέρει και το περιφερειακό γερμανικό κανάλι NDR.

Οι παραπάνω απατεώνες εκμεταλλεύτηκαν τον φόρτο εργασίας που είχαν οι Γερμανοί δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι ήταν επιφορτισμένοι με την διεκπεραίωση των σχετικών αιτήσεων κατά την διάρκεια του 2015, δηλαδή στο αποκορύφωμα της Ευρωπαϊκής λαθρομεταναστευτικής κρίσης. Η πιο ακραία περίπτωση που έχει διαπιστωθεί μέχρι στιγμής ήταν ένας λαθρομετανάστης που είχε εμπαίξει το Γερμανικό κράτος με δώδεκα πλαστές ταυτότητες και οικονομικές ζημιές της τάξης των περίπου 50 χιλιάδων ευρώ.

Εντύπωση δημιουργεί το γεγονός ότι ένα τόσο προηγμένο κράτος όπως η Γερμανία δεν χρησιμοποίησε την μέθοδο των δακτυλικών αποτυπωμάτων για την ταυτοποίηση των λαθρομεταναστών, αλλά βασίστηκε μόνο στα διαφορετικά ονοματεπώνυμα με τις αντίστοιχες παραλλαγμένες φωτογραφίες και μεταμφιέσεις που χρησιμοποιούσαν οι λαθρομετανάστες απατεώνες.

Επιπροσθέτως το Γερμανικό σύστημα ήταν επίσης ευάλωτο στην εξαπάτηση, επειδή οι Γερμανοί δημόσιοι υπάλληλοι δεν είχαν χρόνο για να ελέγξουν όλες τις αιτήσεις που υποβάλλονταν σε άλλους δήμους στην Κάτω Σαξονία. Με αυτό τον τρόπο ο ίδιος λαθρομετανάστης με τα ίδια στοιχεία, δηλαδή ίδια φωτογραφία και ταυτότητα, μπορούσε να εισπράξει πολλαπλώς την οικονομική προσφορά του γερμανικού κράτους από διαφορετικά σημεία.

Αυτή η υπόθεση θυμίζει την όμοια περίπτωση των πυρκαγιών του 2007 στην Ελλάδα με την άμεση και χωρίς ταυτοποίηση στοιχείων αποζημίωση των τριών χιλιάδων ευρώ κατά οικογένεια που είχε θεσπίσει ο Κώστας Καραμανλής (επίσης γνωστός και ως… Βούδας της Ραφήνας) και εκμεταλλεύτηκαν με τον ίδιο τρόπο αρκετοί Ρομά.

Επιστρέφοντας στο Γερμανικό φιάσκο το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι αν και η σχετική η απάτη έχει τώρα αποκαλυφθεί, οι ύποπτοι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν κατηγορίες αλλά ούτε και να επιστρέψουν τα χρήματα που έχουν παρανόμως λάβει, καθώς είχαν χρησιμοποιήσει πλαστά ονόματα και διευθύνσεις.

Θυμίζουμε πως η γερμανική κυβέρνηση δαπάνησε περίπου 560 εκατομμύρια  ευρώ για “μαθήματα ένταξης” για τους λαθρομετανάστες μόνο το 2016 και το σχετικό ποσό αναμένεται να αυξηθεί σε πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ το 2017.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-germaniko-kratos-chanei-ekatommuria-eurw-logw-ejapathshs-apo-lathrometan#ixzz4UxrjtrIl

Exit mobile version