Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελεί πλέον μια τραγική πραγματικότητα

Η διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελεί πλέον μια τραγική πραγματικότητα

Οι συνθήκες που επικρατούν στα δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας, οι ελλείψεις και οι υποστελεχωμένες υπηρεσίες κάνουν πλέον τον γύρο του κόσμου, εφόσον πέραν των εγχώριων και ξένα μέσα κάνουν λόγο για αυτήν την τραγική κατάσταση.

Οι φράσεις σχετικού δημοσιεύματος της Guardian είναι παραπάνω από αντιπροσωπευτικές: «Τα ποσοστά θνησιμότητας ανεβαίνουν, οι απειλητικές για τη ζωή νοσοκομειακές λοιμώξεις αυξάνονται και η έλλειψη προσωπικού και ιατρικού εξοπλισμού αποδυναμώνουν το σύστημα Υγείας στην Ελλάδα, καθώς η λιτότητα στη χώρα πλήττει τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες».

Ακόμα κατά τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ: «Στο όνομα σκληρών δημοσιονομικών στόχων, οι άνθρωποι που θα μπορούσαν σε άλλη περίπτωση να επιβιώσουν, πεθαίνουν».

Τα παραπάνω υπογραμμίζουν την τραγική κατάσταση και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες σε περίπτωση ασθενείας, όπου η τυφλή πίστη του ΣΥΡΙΖΑ στις επιταγές του μνημονίου, οι συνεχείς περικοπές στην χρηματοδότηση των νοσοκομείων, οι σχεδόν μηδενικές προσλήψεις και ο ανεπαρκής τεχνολογικός εξοπλισμός πολλαπλασιάζουν στην κυριολεξία τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι πολίτες αυτής της χώρας.

Παράλληλα, οι επιτελείς του υπουργείου Υγείας δεν χάνουν ευκαιρία να μεριμνούν για τις ανάγκες των παρανόμων μεταναστών, την στιγμή που οι βαριά φορολογούμενοι Έλληνες τίθενται στο περιθώριο.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-dialush-tou-ethnikou-susthmatos-ugeias-apotelei-pleon-mia-pragmatikothta#ixzz4V3aiNngW

Exit mobile version