Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πρωταθλήτρια της Ευρώπης και στις τιμές των καυσίμων η Ελλάδα των μνημονίων

Εκτός από την ανεργία, την ανεργία των νέων, την μεγάλη φυγή εργατικού δυναμικού στο εξωτερικό, προς αναζήτηση καλύτερης τύχης, την άγρια φορολογία και άλλα δεινά, η Ελλάδα θα γίνει το 2017… πρωταθλήτρια Ευρώπης και στις τιμές των καυσίμων!

Έτσι, ενώ το 2016 η Ελλάδα βρισκόταν στην τέταρτη θέση στην ακρίβεια στα καύσιμα (μετά τις Ολλανδία, Ιταλία και Δανία), με τις νέες αυξήσεις ανεβαίνει στην πρώτη!

Μιλάμε για την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην αμόλυβδη κατά 3 λεπτά το λίτρο από το 0,67 λεπτό στο 0,70 λεπτό ανά λίτρο, που τέθηκε σε εφαρμογή από 1/1/2017, και σε συνδυασμό με την ελαφρά άνοδο στις διεθνείς -προ φόρων- τιμές της βενζίνης έφερε τις τιμές στα πρατήρια κάπου ανάμεσα στο 1,50 με 1,65 ευρώ, ενώ στα νησιά (όπου η βενζίνη πωλείται ακριβότερα λόγω των επιπλέον εξόδων μεταφοράς…) οι τιμές πλησιάζουν τα 2 ευρώ/λίτρο.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Αμοργού, όπου η τιμή της αμόλυβδης άγγιξε τα 1,91 ευρώ – και της σούπερ αμόλυβδης το 1,99 ευρώ/λίτρο!

Και βέβαια, ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης δεν αυξήθηκε μόνον στην αμόλυβδη αλλά στο πετρέλαιο κίνησης, που από τα 33 λεπτά το λίτρο ανέβηκε στα 41 λεπτά το λίτρο και στο υγραέριο κίνησης, από το 0,33 στο 0,43 ευρώ το λίτρο.

Διαβάστε την συνέχεια στο Εθνικισμός.net 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apisteuto-ki-omws-alhthino-prwtathlhtria-eurwphs-kai-stis-times-twn-kausimw#ixzz4V7i8nrE0

Exit mobile version