Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τέλος στην κρίση νερού στην Δαμασκό: Ο Συριακός Στρατός περικύκλωσε τους τρομοκράτες που μόλυναν το σύστημα ύδρευσης

Τα Ηνωμένα Έθνη κατήγγειλαν ως «έγκλημα πολέμου» τη στέρηση πόσιμου νερού που υφίστανται οι περίπου 5,5 εκατομμύρια κάτοικοι της συριακής πρωτεύουσας, της Δαμασκού, όπου η λειψυδρία έχει ενταθεί λόγω των δολιοφθορών που υπέστη το σύστημα ύδρευσης από τους τρομοκράτες.

Η πρωτεύουσα της Συρίας δεν έχει πληγεί συγκριτικά τόσο όσο άλλες περιοχές της χώρας που μαίνεται στην υπόλοιπη χώρα. Αλλά οι κάτοικοί της δοκιμάζονται σκληρά από την σχεδόν παντελή έλλειψη πόσιμου νερού από την 22η Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 23 Δεκεμβρίου η εταιρεία ύδρευσης της Δαμασκού ανακοίνωσε ότι αναγκάστηκε να διακόψει την παροχή νερού στην συριακή πρωτεύουσα για λίγες μέρες, καθώς τζιχαντιστές μόλυναν τους αγωγούς ύδρευσης με πετρέλαιο!

Καθώς ο στρατός ήταν σε θέση να περικυκλώσει τους ισλαμιστές τρομοκράτες στην (κοιλάδα) Wadi Barada οι τελευταίοι μετά από συμφωνίας την εγκαταλείπουν! Μια συμφωνία εκεχειρίας τέθηκε σε ισχύ στην περιοχή από τις 9 π.μ

Η Wadi Barada, είναι στρατηγικής σημασίας στα βορειοδυτικά της περιφέρειας Δαμασκού καθώς διαθέτει τις κύριες πηγές τροφοδοσίας πόσιμου ύδατος για τη Δαμασκό. Οι συριακές δυνάμεις ήταν σε θέση να περικυκλώσουν τους τρομοκράτες και αυτοί πριν τον ολοκληρωτικό αποκλεισμό τους ήρθαν σε συμφωνία.

Ακολουθεί η λίστα των όρων που έγιναν εκατέρωθεν αποδεκτοί:

– Παράδοση από πλευράς τρομοκρατών όλων των βαρέων και ελαφρών όπλων
– Κάθε πολίτης να προσφύγει στους θεσμούς της δικαιοσύνης για να ενταχθεί στο πλαίσιο της επανασυμφιλίωσης.
– Διαβεβαίωση ότι δεν θα παραμείνουν ξένοι στην Κοιλάδα (Wadi)
– Οι ξένοι υπήκοοι θα μεταφερθούν με κάθε ασφάλεια στο Idlib.
– Κάθε ξένος που φεύγει νομιμοποιείται να φέρει μόνο ένα αυτόματο.

– Αν υπάρχουν και σύριοι πολίτες που επιλέγουν να μεταφερθούν στο Idlib θα τους δοθεί η δυνατότητα.
– Ο συριακός στρατός δεν θα εισχωρήσει στις ιδιωτικές κατοικίες αλλά θα πάρει τον έλεγχο του εδάφους και θα τοποθετήσει οδοφράγματα και σημεία ελέγχου στους δρόμους.
– Οι κάτοικοι της Κοιλάδας θα επιστρέψουν να ζήσουν στα σπίτια τους αν το επιλέξουν παρά να μεταφερθούν στο Idlib.
– Αυτοί που είχαν εργασία πριν την άφιξη των ξένων τρομοκρατών θα μπορέσουν να την ανακτήσουν.
– Κάθε ενέργεια κατά των ενόπλων θα ανασταλεί για 6 μήνες εν αναμονή μιας ενδελεχούς έρευνας.

Αυτή η συμφωνία είναι πολύ θετική για 5,5 εκατομμύρια πολίτες της Δαμασκού, γιατί σημαίνει ότι η κρίση του νερού που εκδηλώθηκε από τους ισλαμιστές στην Wadi Barada όταν μόλυναν τα νερά με πετρέλαιο και στη συνέχεια υπονόμευσαν την παροχή των αντλιοστασίων ύδατος, θα επιλυθεί πριν την καταστροφή των εγκαταστάσεων.

Με πληροφορίες από το dimpenews.com 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/telos-sthn-krish-tou-nerou-sthn-damasko-o-suriakos-stratos-perikuklwse-tous#ixzz4V9qcTYAQ

Exit mobile version