Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Υπό κατάρρευση οι υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας – Ο Σύριζα μεριμνά μόνο για τους λαθρομετανάστες

Υπό κατάρρευση οι υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας - Ο Σύριζα μεριμνά μόνο για τους λαθρομετανάστες

Ανεργία, οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση, όλοι αυτοί οι παράγοντες ευνοούν και επιδεινώνουν σε μεγάλο βαθμό την ψυχική υγεία των Ελλήνων πολιτών. Υπό τέτοιες δύσκολες συνθήκες λοιπόν, οι υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας θα έπρεπε να λειτουργούν εύρυθμα και ανεμπόδιστα, με σκοπό την ανακούφιση και την στήριξη των Ελλήνων.

Αντ’ αυτού, ο τομέας Ψυχικής Υγείας βρίσκεται υπό διάλυση, τα ψυχιατρεία έχουν τεθεί στο περιθώριο, ενώ οι υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης και οι σχετικές κλινικές έχουν συρρικνωθεί. Και ενώ θα περίμενε κανείς, ότι ο η δήθεν «φιλολαϊκή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα μεριμνούσε για τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε δύσκολη θέση, η πραγματικότητα είναι δυστυχώς εξόχως διαφορετική.

Η πρόσφατη εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας διευκρινίζει την παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες και μάλιστα η κάλυψη της δαπάνης θα γίνεται με τον ίδιο τρόπο που πραγματοποιείται για τους Έλληνες πολίτες (νόμος 2716/1999). Ακόμη, για να είναι αποτελεσματική η παροχή των σχετικών υπηρεσιών προβλέπεται η πρόσληψη από τους φορείς διαφόρων πολιτισμικών διαμεσολαβητών με την ιδιότητα του εξωτερικού συνεργάτη.

Σε μια χώρα λοιπόν που μαστίζεται παθήσεις της ψυχικής Υγείας, το ανθελληνικό κράτος αποδεικνύει ότι ενδιαφέρεται μόνο για τους λαθρομετανάστες και όχι για τους Έλληνες!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-uphresies-psuchikhs-ugeias-se-katarreush-kai-pali-o-suriza-merimna-epile#ixzz4VATC7WdN

Exit mobile version