Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Καταλυτική η συμβολή της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας υπέρ του Άσσαντ στην Συρία

Καταλυτική η συμβολή της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας υπέρ του Άσσαντ στην Συρία

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του αρχηγού του Ρωσικού Γενικού Επιτελείου Στρατού στρατηγού Βαλέρι Γερασίμοφ στο έγκυρο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik η συμβολή της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας στην Συρία έγειρε καταλυτικά την πλάστιγγα της νίκης υπέρ του νόμιμου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Αναλυτικά κατά τη διάρκεια της νόμιμης ρωσικής εκστρατείας πού έχει ξεκινήσει από τις 30 Σεπτεμβρίου 2015, μετά από την επίσημη πρόσκληση του Συριακού κράτους, η ρωσική πολεμική αεροπορία έχει καταστρέψει περισσότερα από διακόσια (200) σημεία υποστήριξης (κτιριακές υποδομές, παράνομα σημεία άντλησης πετρελαίου) για την εξυπηρέτηση των τρομοκρατικών δραστηριοτήτων του ισλαμικού κράτους.

Για παράδειγμα η καταστροφική δύναμη των προηγμένων μαχητικών βομβαρδιστικών Σουκόι-34 (Su-34) είχε δύο μεγάλες συνεισφορές στην εξουδετέρωση των τζιχαντιστών τρομοικρατών. Πρώτον έπληξε σφοδρά το σύστημα τροφοδοσίας τους σε όλη την Συρία και κατά δεύτερον τους στέρησε μια κύρια πηγή του εισοδήματός τους, δηλαδή την πώληση παράνομου πετρελαίου στην Τουρκία, όπως είχε και πριν από λίγο καιρό αποδειχθεί από τα wikileaks.

Για την επίτευξη αυτών των στόχων τα ρωσικά μαχητικά διεξήγαγαν πάνω από 19.000 αποστολές και εκτέλεσαν πάνω από 70000 αεροπορικές επιδρομές από την έναρξη της εκστρατείας στην Συρία. Το ευχάριστο αποτέλεσμα ήταν η απελευθέρωση περίπου πεντακοσίων οικισμών και πόλεων από τους τζιχαντιστές τρομοκράτες σε μια έκταση περίπου δώδεκα χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων στην Συριακή επικράτεια.

Βέβαια ο μεγαλύτερος αντίπαλος της ευεργετικής ρωσικής παρέμβασης στην Συρία είναι η προπαγάνδα του ισλαμικού κράτους ιδιαίτερα στο διαδίκτυο και η διασπορά ψευδών ειδήσεων από τα εγκάθετα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς ακόμη και από αμερικανούς επιτετραμμένους στον ΟΗΕ. Χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιων ψευδών ειδήσεων και κατευθυνόμενης προπαγάνδας ήταν οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί ότι οι επιχειρήσεις της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας διεξάγονται χωρίς καμία πρόβλεψη για την προστασία του άμαχου πληθυσμού καθώς επίσης και η ομιλία για την ανακατάληψη του Χαλεπίου από τον νόμιμο Συριακό Στρατό της επιτετραμμένης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Σαμάνθας Πάουερ.

Η μάχη της αντίκρουσης των ψευδών ειδήσεων είναι απολύτως σημαντική και αυτό αποδεικνύεται όχι μόνο με την σχετική παρέμβαση διάψευσης των βομβαρδισμών στην Συρία χωρίς καμία διάκριση εμπόλεμων και αμάχων του στρατηγού Γερασίμοφ αλλά και με την προσωπική συμμετοχή του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στον πόλεμο κατά της αντι-ρωσικής προπαγάνδας από τα δυτικά ελεγχόμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κέντρα εξουσίας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/katalutikh-h-sumbolh-ths-rwsikhs-polemikhs-aeroporias-gia-thn-ekbash-twn-ge#ixzz4VaVCmc3T

Exit mobile version