Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έλληνες Γιατροί: Σχετικά με τις προσλήψεις στην Υγεία που υπόσχεται ο Τσίπρας

Αποτελεί πλέον συχνό φαινόμενο στις ομιλίες του πρωθυπουργού να περιλαμβάνονται και υποσχέσεις για προσλήψεις και νέες θέσεις εργασίας, κυρίως δε στον χώρο της υγείας. Οι αριθμοί ωστόσο δεν λένε ποτέ ψέματα, αλλά αντιθέτως φανερώνουν την πραγματικότητα, η οποία ισοδυναμεί με περικοπές σε διοικητικό και υγειονομικό προσωπικό και με την γενικότερη υποβάθμιση των μονάδων υγείας, ιδιαίτερα των νοσοκομείων.

Σύμφωνα με το Μητρώο Μισθοδοτούμενων του Ελληνικού Δημοσίου από τον Ιανουάριο του 2015 ως τον Σεπτέμβριο του 2016, υπήρξε μείωση στο τακτικό προσωπικό κατά 1.060 υπαλλήλους (από 79.023 σε 77.963). Αναφορικά με το προσωπικό των νοσοκομείων, οι περικοπές στον αριθμό των εργαζομένων ήταν ακόμα μεγαλύτερες. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας (ESYnet), από 69.223 τον Ιανουάριο του 2015 οι υπάλληλοι έφθασαν στους 61.528 τον Μάιο του 2016, δηλαδή υπήρξε μείωση στο προσωπικό κατά 7.695 υπαλλήλους.

Σε αντίθεση επομένως με τα όσα υποστηρίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση του προσωπικού και των εργαζομένων στον τομέα της υγείας, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Άλλωστε, οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό κυρίως προσωπικό έχουν ήδη αρχίσει να επηρεάζουν αρνητικά την λειτουργία των νοσοκομείων, θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή των ασθενών. Φυσικά, αυτά τα στοιχεία σε καμία περίπτωση δεν δίνουν άφεση αμαρτιών στις προηγούμενες κυβερνήσεις, που κληροδότησαν ένα σύστημα υγείας υπό διάλυση.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ellhnes-giatroi-schetika-me-tis-proslhpseis-sthn-ugeia-pou-uposchetai-o-tsi#ixzz4VdXMOQnK

Exit mobile version