Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τσάμπα μαγκιές και απύθμενη ανοησία από τους Συριζαίους: Πάλι «διώχνουν» το ΔΝΤ, επειδή δήθεν έτσι θα γλιτώσουν μέτρα

Τσάμπα μαγκιές και απύθμενη ανοησία από τους Συριζαίους: Πάλι «διώχνουν» το ΔΝΤ, επειδή δήθεν έτσι θα γλιτώσουν μέτρα

Έχουμε χάσει το μέτρημα, πραγματικά, σχετικά με πόσες φορές οι συριζαίοι έχουν «διώξει» το ΔΝΤ και εν τέλει πόσες φορές το έχουν «ξαναδεχτεί» στις διαπραγματεύσεις. Τελευταίο περιστατικό στην όλη παλινωδία έχουμε σήμερα με τις αρχικές δηλώσεις Σόιμπλε ότι άμα φύγει το ΔΝΤ από το πρόγραμμα θα πρέπει να έρθει ένα τέταρτο μνηνόνιο.

Στις δηλώσεις αυτές του Σόιμπλε απάντησε με non paper το Μέγαρο Μαξίμου, λέγοντας ότι «η πιθανότητα συνέχισης του προγράμματος χωρίς το ΔΝΤ ή με παρουσία του χωρίς χρηματοδότηση, και άρα χωρίς κεντρικό ρόλο, είναι μία εξέλιξη που μπορεί να αποτελέσει διέξοδο στο δομικό πρόβλημα ασυμφωνίας μεταξύ των θεσμών που αποτελεί διαρκή τροχοπέδη για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης χωρίς νέα μέτρα και την επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος».

Πολύ «ηρωικά» τα λέει και πάλι το Μέγαρο Μαξίμου, μόνο που στην ουσία πρόκειται για ένα προπέτασμα καπνού που δημιουργήθηκε ύστερα από συμφωνία Σύριζα – Σόιμπλε, προκειμένου να καλυφθεί πίσω του η υπογραφή του τετάρτου μνημονίου.

Τόσο ο Σύριζα, όσο πολύ περισσότερο ο Σόιμπλε γνωρίζουν ότι η συμμετοχή ή όχι του ΔΝΤ στο πρόγραμμα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το αν θα υπογραφεί τέταρτο μνημόνιο ή αν θα μπορέσει να κλείσει το πρόγραμμα χωρίς την λήψη περαιτέρω μέτρων.

Εφόσον κάποιος αποδέχεται την μνημονιακή λογική της λιτότητας και το σύνολο του λογαριασμού, δηλαδή του δημόσιου χρέους, τότε μοιραία αποδέχεται και τα λογιστικά αυτών των αποφάσεών του, που δεν είναι άλλα από την ποσότητα και την βαναυσότητα των μέτρων που υπερψηφίζει η μνημονιακή βουλή.

Κοινώς, εφόσον ο Σύριζα δεν προβαίνει σε σοβαρό (άνευ σανδαλούχων κρετίνων) λογιστικό έλεγχο του δημοσίου χρέους και καταγγελία των εθνοκτόνων μνημονίων, ας γνωρίζει ότι το «κλείσιμο της αξιολόγησης» ή η «επόμενη δόση» που ψάχνουν σαν τοξικομανείς έρχεται με βάση πολύ συγκεκριμένα τιμήματα, επί των οποίων δεν μπορούν να μας πείσουν ότι αποκλειστικό λόγο έχει το «κακό ΔΝΤ».

Ο Ελληνικός Λαός έχει αντιληφθεί το παίγνιο που παίζεται στην πλάτη του, όπου μία ο Ολάντ γίνεται «φιλέλληνας» και το ΔΝΤ «κακό», ενώ την άλλη στιγμή οι συριζαίοι τρέχουν έρποντας και γλείφοντας στην Κριστίν Λαγκάρντ για να τύχουν της ευμένειάς της.

Μοναδική λύση μία έντιμη Εθνική Κυβέρνηση που θα ακολουθήσει την ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού για πλήρη ρήξη με την μνημονιακή πολιτική και την χάραξη μίας νέας πολιτικής προσανατολισμένης στην Εθνική Παραγωγή.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/tsampa-magkies-kai-aputhmenh-anohsiaapo-tous-surizaious-pali-diwchnoun-to-d#ixzz4VfIFrSDA

Exit mobile version