Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γιατί η Google θεωρεί τα Ίμια «Γκρίζα Ζώνη»;

Γιατί η Google θεωρεί τα Ίμια «Γκρίζα Ζώνη»;

Λίγες μέρες απομένουν για την συμπλήρωση είκοσι ενός χρόνων από την τραγική νύχτα των Ιμίων. Σε ένα κλίμα συνεχιζόμενων τουρκικών προκλήσεων η ελληνική εξωτερική πολιτική για άλλη μία φορά παραδίδει μαθήματα ανυπαρξίας και ενδοτικότητας. Η Τουρκία βρίσκεται σήμερα εγκλωβισμένη ανάμεσα στις συνέπειες του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιουλίου –με δεδομένο πως οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας έκτοτε κατακερματίστηκαν- και στον συνεχιζόμενο πόλεμο φθοράς στη Συριακή επικράτεια.

Η ανάδειξη του Κουρδικού ζητήματος αποτελεί αυτή την στιγμή για την Άγκυρα την πιο σχηματοποιημένη και άμεση απειλή των τελευταίων ετών, ενώ η καιροσκοπική και απρόβλεπτη πολιτική Ερντογάν έχει μειώσει την αξιοπιστία της χώρας στο διεθνές περιβάλλον υποβαθμίζοντας παράλληλα την στρατηγική της βαρύτητα. Εν μέσω αυτής της κατάστασης λοιπόν η Τουρκία αντί να επιδιώκει μία πολιτική εξομάλυνσης των σχέσεων της με την Ελλάδα υιοθετεί μία εμφανώς προκλητική στάση εγείροντας αξιώσεις εντελώς αβάσιμες νομικά και αμφισβητώντας την παρούσα κατάσταση η οποία έχει σαφώς καθοριστεί βάσει διεθνών Συνθηκών εδώ και δεκαετίες. Το γεγονός αυτό από μόνο του αποδεικνύει την απαράδεκτη εξωτερική πολιτική της χώρας μας.

Πάμε τώρα στο κεντρικό θέμα αυτής της δημοσίευσης που αφορά το πως η εφαρμογή Google Maps, που σημειωτέον ότι χρησιμοποιείται από εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, ουσιαστικά αποδέχεται μία πάγια, πλην παράνομη τουρκική θέση και εντάσσει τα Ίμια στο καθεστώς των «Γκρίζων Ζωνών». Για όποιον χρησιμοποιεί την συγκεκριμένη εφαρμογή είναι γνωστό ότι επιλέγοντας οποιοδήποτε σημείο πάνω στον χάρτη η Google αυτόματα παραθέτει όλες τις σχετικές πληροφορίες (γεωγραφικό μήκος και πλάτος, όνομα περιοχής, χώρα κλπ).

Κατά περίεργο τρόπο αυτό δεν συμβαίνει αν κάποιος επιλέξει τις δύο βραχονησίδες των Ιμίων όπου πέραν του γεωγραφικού μήκους/πλάτους εμφανίζεται η ένδειξη “Μη Διαθέσιμο”. Επίσης άξιο προσοχής είναι το γεγονός ότι ενώ στην ελληνική έκδοση της εφαρμογής η περιοχή εμφανίζεται ως Ίμια στις λοιπές ξένες εκδόσεις βλέπουμε είτε την διπλή ονομασία Imia/Kardak είτε μόνο Kardak όπως αυθαίρετα θέλει να προσδιορίζει τις βραχονησίδες η τουρκική πλευρά. Για του λόγου το αληθές παρατίθενται και οι σχετικές φωτογραφίες.

Υπό αυτές τις συνθήκες λοιπόν η ηθελημένη αδιαφορία του ελληνικού ΥΠ.ΕΞ και των λοιπών αρμόδιων οργάνων δεν αποτελεί απλώς μία πολιτική κατακριτέα και ένα παράδειγμα προς αποφυγή για την διπλωματία οιουδήποτε σοβαρού κράτους. Μεταλλάσσεται πλέον σε πολιτική εθνικά επιζήμια και μακροπρόθεσμα επικίνδυνη για την ίδια την ύπαρξη της Πατρίδας μας. Ας μην ξεχνάμε πως η ίδια “αδιαφορία” επέτρεψε σε ένα κράτος-θίασο με εθνική ανομοιογένεια, ανύπαρκτη υποδομή και μηδαμινές επιχειρησιακές δυνατότητες (για στρατηγικές ούτε λόγος) όπως τα Σκόπια να διεκδικήσει το όνομα της Μακεδονίας και σταδιακά χρόνο με τον χρόνο να καθιερωθεί στην πράξη διεθνώς η παράνομη ονομασία MACEDONIA παραγκωνίζοντας τη συμβιβαστική αλλά επίσης εθνικά μη παραδεκτή λύση της FYROM.

Κάνοντας τους απαραίτητους συσχετισμούς λοιπόν η de facto αναγνώριση των τουρκικών αξιώσεων και η αποδοχή του καθεστώτος «Γκρίζων Ζωνών» στο Αιγαίο από έναν επιχειρηματικό κολοσσό όπως η Google πρέπει να προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στο ελληνικό κράτος, το οποίο οφείλει να προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες.

Ασφαλώς κάτι τέτοιο θεωρείται μάλλον απίθανο με την παρούσα πολιτική κατάσταση της Ελλάδας. Κρίνοντας ορθολογιστικά και χωρίς καμία διάθεση καταστροφολογίας προβλέπουμε ότι εάν δεν επικρατήσει μία πραγματικά Εθνική Κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής στο άμεσο μέλλον, ο κίνδυνος εδαφικών απωλειών και περιορισμού της εθνικής μας κυριαρχίας βρίσκεται προ των πυλών.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/giati-h-google-thewrei-ta-imia-gkriza-zwnh#ixzz4VkNaSaGC

Exit mobile version