Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σοκ στην Θεσσαλονίκη: Παιδί λαθρομεταναστών διαγνώστηκε με ηπατίτιδα Α΄ – Σφοδρή αντιδράση από τους Έλληνες γονείς

Σοκ στην Θεσσαλονίκη: Παιδί λαθρομεταναστών διαγνώστηκε με ηπατίτιδα Α΄ - Σφοδρή αντιδράση από τους Έλληνες γονείς

Για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνεται η Χρυσή Αυγή και οι προειδοποιήσεις που είχε κάνει για τον κίνδυνο ενσωμάτωσης των παιδιών των λαθρομεταναστών στα ελληνικά σχολεία και την πιθανότητα μετάδοσης λοιμωδών νοσημάτων.

Όπως έγινε γνωστό από ηπατίτιδα Α’ νόσησε προσφυγόπουλο που διαμένει σε δομή φιλοξενίας της Θεσσαλονίκης και παρακολουθεί μαθήματα στο 67ο δημοτικό σχολείο, στην Ξηροκρήνη. Το γεγονός προκάλεσε την σθεναρή αντίδραση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, που σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι “δεν δέχεται να συνεχίσει η λειτουργία του σχολείου ως σχολική δομή για τους πρόσφυγες περαιτέρω”.

Η επιστολή του Συλλόγου γονέων του 67ου Δημοτικού Σχολείου απευθύνεται στην Περιφέρεια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, με κοινοποίηση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Υπενθυμίζεται ότι το 67ο Δημοτικό Σχολείο αποφασίστηκε να λειτουργήσει ως σχολική δομή για παιδιά προσφύγων, κάτι που σύμφωνα με τον Σύλλογο Γονέων, “έγινε χωρίς να ακολουθηθεί καμία δημοκρατική διαδικασία, όπως το να ζητηθεί η σύμφωνη γνώμη του“.

“Η σύμφωνη γνώμη των γονέων δόθηκε, μάλλον απρόθυμα, μετά από τις διαβεβαιώσεις όλων των αρμόδιων ότι θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες υγιεινής και ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα ή οποιουδήποτε είδους συμβάν στο σχολείο μας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση και επισημαίνεται πως οι γονείς πρόσφατα πληροφορήθηκαν ότι υπήρξε ένα κρούσμα ηπατίτιδας Α΄ σε έναν από τους μαθητές – πρόσφυγες, “προκαλώντας τους αναστάτωση και ζητώντας να σταματήσει άμεσα η λειτουργία της απογευματινής βάρδιας του σχολείου που εξυπηρετεί τους πρόσφυγες μαθητές“.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προειδοποιεί, τέλος, ότι “για οποιοδήποτε συμβάν στο μέλλον θα ζητήσουν ποινικές ευθύνες από κάθε υπεύθυνο“.

Διαβάστε επίσης: “Προσφυγόπουλα” μεταδίδουν ηπατίτιδα Α΄! ΣΟΚ στην Φιλιππιάδα – Έκλεισαν τα σχολεία

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/prosfugopoulo-mathhths-dhmotikou-noshse-apo-hpatitida-antidraseis-gonewn#ixzz4VldUdEIu

Exit mobile version