Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Χωρίς χημειοθεραπείες κινδυνεύουν να μείνουν οι καρκινοπαθείς στο «Θεαγένειο» – Πλήρης αδιαφορία από τον συριζαίο Πολάκη

Χωρίς χημειοθεραπείες κινδυνεύουν να μείνουν οι καρκινοπαθείς στο «Θεαγένειο» - Πλήρης αδιαφορία από τον συριζαίο Πολάκη

Μην περιμένετε ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας, αποταθείτε στο προφίλ του facebook του πολύ Πολάκη

Κατόπιν αποφάσεως, οι νοσηλευτές του Θεαγενείου από τη διάλυση των κυτταροστατικών φαρμάκων (που χρησιμοποιούνται για τις χημειοθεραπείες) θα αποσυρθούν από τα τέλη του Ιανουαρίου. Σύμφωνα με δήλωση της προέδρου του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, θα γίνουν προσπάθειες ώστε οι άρρωστοι να μη στερηθούν τη θεραπεία τους.

Σε ανακοίνωση που εξεδόθη από το σωματείο εργαζομένων  αναφέρεται ότι οι νοσηλευτές θέλουν την άμεση λειτουργία της Κεντρικής Μονάδας Διάλυσης Φαρμάκου στην ευθύνη του νοσοκομειακού φαρμακείου με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των αρρώστων για να μην ταλαιπωρούνται και να παρέχεται το υψηλότερο επίπεδο νοσηλείας έτσι όπως το δικαιούται ο κάθε άρρωστος, με τη σύγχρονη επιστημονική γνώση και την τεχνολογική πρόοδο.

Ο διοικητής του Θεαγενείου από τη μεριά του εκφράζει τη βαθειά του πίστη για επίλυση του ζητήματος και ότι παράλληλα αναμένεται απάντηση από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας σχετικά με τον καθορισμό του αρμόδιου φορέα, δηλαδή των φαρμακοποιών ή των νοσηλευτών.

Από το 2008 ανατέθηκε προσωρινώς η διάλυση και παρασκευή χημειοθεραπειών στους νοσηλευτές. Κατά το σωματείο, αυτό οδήγησε σε παράνομη ενασχόληση των νοσηλευτών και καταγγέλλουν την υποβάθμιση των υπηρεσιών προς τους ασθενείς. Παράλληλα τονίζουν τα πολλαπλά οφέλη που θα προκύψουν από την ύπαρξη εξειδικευμένου προσωπικού, μεταξύ των οποίων και η εξοικονόμηση πόρων. Όμως τόσο η διοίκηση όσο και το αρμόδιο υπουργείο αδιαφορούν.

Η ουσία όμως είναι ότι οι ασθενείς αγωνιούν για το μέλλον τους και τη ζωή τους. Διότι εκατέρωθεν των πλευρών γίνεται αναφορά σε ευχές και ελπίδες για επίλυση, χωρίς ουσιαστικές προτάσεις και λύσεις. Για μια ακόμη φορά ο Έλληνας πολίτης είναι καταδικασμένος να εξαρτάται από ένα ανύπαρκτο σύστημα υγείας που αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Αποτέλεσμα, για πολλοστή φορά, είναι ο κίνδυνος να χαθούν ανθρώπινες ζωές εξαιτίας της αναλγησίας που χαρακτηρίζει όλο το κλεπτοκρατικό τόξο που καταδυναστεύει την πατρίδα μας τα τελευταία σαράντα τρία χρόνια και της εξάρτησης του νυν Υπουργού Υγείας στους διαδικτυακούς τσακωμούς προς ενίσχυση του αριστερού-«επαναστατικού» του προφίλ.

xamak.gr

Η Χρυσή Αυγή έχει φέρει με το συγκεκριμένο ζήτημα στην βουλή με επίκαιρη ερώτηση της συναγωνίστριας Ελένης Ζαρούλια η οποία δεν απαντήθηκε από τον αρμόδιο υπουργό του σύριζα και με πρόσφατη ερώτηση του συναγωνιστή Χρήστου Χατζησάββα.

Διαβάστε επίσηςΗ Ελένη Ζαρούλια ξεμπροστιάζει τον «δημοκρατικό φασισμό» των Συριζαίων υπουργών

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/pithanh-diakoph-ths-chhmeiotherapeias-twn-asthenwn-sto-theageneio#ixzz4Vv5IAz6u

Exit mobile version