Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Λόγοι εθνικής επιβίωσης οδηγούν το Ηνωμένο Βασίλειο στο Brexit

Λόγοι εθνικής επιβίωσης οδηγούν το Ηνωμένο Βασίλειο στο Brexit

Η ευρωσκεπτικίστρια πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέσα Μέι αναμένεται να υποστηρίξει σθεναρά το Brexit σε ομιλία της την επόμενη Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017 

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017 η ομιλία της  πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας Τερέζα Μέι (Theresa May) σχετικά με την μελλοντική στρατηγική τοποθέτηση της Γηραιάς Αλβιόνας εκτός της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Η συγκεκριμένη ομιλία θεωρείται εξαιρετικώς σημαίνουσα επειδή ακριβώς θα ξεδιπλώσει το όραμα της ηγέτιδας του συντηρητικού κόμματος για το μέλλον του Ηνωμένου Βασιλείου έκτος της επιρροής των Βρυξελλών.

Υπενθυμίζουμε εδώ ότι η χρονική περίοδος που έχει ανακοινωθεί για την εκκίνηση των διαπραγματεύσεων αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ είναι σε περίπου τρεις μήνες από σήμερα, δηλαδή τον Απρίλιο του 2017. Όμως ο λόγος που δεν έχει οριστεί ακόμη η ακριβής ημερομηνία είναι επειδή εκκρεμεί μια δικαστική απόφαση σχετικά με την παροχή δυνατότητας στο Βρετανικό Κοινοβούλιο για την τελική απόφαση της ημερομηνίας εξόδου.

Σε όλες τις περιπτώσεις η σχετική ομιλία της Τερέζα Μέι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ακουστεί με πολύ μεγάλη προσοχή και από την βρετανική αλλά και ιδιαίτερα από την διεθνή οικονομική, χρηματοπιστωτική και εμπορική  κοινότητα.

Οι λεπτομέρειες του περιεχομένου της ομιλίας δεν είναι γνωστές εκ των προτέρων αλλά θα μπορούσαμε να κάνουμε και μερικές βάσιμες υποθέσεις βάσει μιας πολιτικής ανάλυσης των έως και τώρα πεπραγμένων γεγονότων.

Η κυριότερη εκτίμηση είναι ότι η Τερέζα Μέι θα αποκαλύψει την επόμενη Τρίτη την ακριβή θέληση για την υφή και το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων της Μεγάλης Βρετανίας για την πραγματοποίηση του brexit.

Σχετικά με την υφή του Brexit είναι γεγονός ότι καθ όλη την διάρκεια από την ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος στο Η.Β., δηλαδή από την 23η Ιουνίου 2016, έως σήμερα η Τερέζα Μέι συνεχώς δηλώνει ότι “Brexit means Brexit, and we are going to make a success of it”. Δηλαδή ότι το Brexit σημαίνει ακριβώς Brexit, και ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα προσπαθήσει να επιτύχει στην υλοποίηση του. Αυτή η δήλωση ενδεικτικά σημαίνει την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, την αποχώρηση από την κοινή αγορά, την νομική αυτοτέλεια και την προτεραιότητα στην αγορά εργασίας στον Βρετανό εργάτη.

Άρα για το κύριο θέμα της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης η ομιλία θα πρέπει να περιέχει στοιχεία για τον μελλοντικό τρόπο λειτουργίας του ελέγχου των συνοριακών γραμμών. Βέβαια το Ηνωμένο Βασίλειο ήδη ήταν εκτός της ζώνης Σένκεν (Schengen) που αυτό σημαίνει ότι ήδη έχει αρκετό έλεγχο στα πρόσωπα και εμπορεύματα που θέλουν να διασχίσουν τα σύνορα του. Και το προηγούμενο καλοκαίρι το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετώπισε την λαθρομεταναστευτική κρίση χρηματοδοτώντας την δημιουργία ενός τείχους ύψους τεσσάρων (4) μέτρων σε γαλλικό έδαφος, στο Καλαί!

Στο κύριο θέμα της αποχώρησης από την κοινή αγορά υπάρχει μια έντονη σχετική συζήτηση. Από την μια πλευρά ο πλήρης έλεγχος σημαίνει και περισσότερες καθυστερήσεις στην διασυνοριακή διακίνηση των προϊόντων και περισσότερους ή και υψηλότερους δασμούς. Αλλά ίσως αυτό να είναι τελικά ένα πολύ μικρό τίμημα μπροστά στην δυνατότητα σύναψης εμπορικών συμφωνιών σε όλο τον κόσμο χωρίς καμία ανάγκη σχετικής λογοδοτήσεως στις Βρυξέλλες. Και οποιαδήποτε χρηματοπιστωτική συμβατότητα απαιτηθεί μεταξύ του κράτους εν κράτει City of London και της ΕΕ είναι σίγουρο ότι δεν θα βρει κανένα εμπόδιο.

Το επόμενο εξίσου σημαντικό σημείο είναι ότι με το Brexit το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποκτήσει νομική αυτοτέλεια. Η σχετική πρόταση ονομάζεται “Great Repeal Bill” και θα αντικαταστήσει πλήρως το European Communities Act (ECA) του 1972 που δεν θα έχει πια καμία ισχύ στην βρετανική επικράτεια.

Και στο τελευταίο σημείο της αγοράς εργασίας βρίσκουμε την Μεγάλη Βρετανία να παίρνει συνεχώς για πολλά χρόνια τα σχετικά κατάλληλα μέτρα, όπως εύκολα αποδεικνύεται από μια ανάγνωση του διαδικτυακού τόπου της κυβερνήσεως του Ηνωμένου Βασιλείου (https://www.gov.uk).

Γενικά η αίσθηση είναι ότι η Μεγάλη Βρετανία είναι σήμερα πανέτοιμη να ευεργετηθεί από την έξοδο της από την Ευρωπαϊκή Ένωση επειδή ακριβώς επέλεξε να μην ενσωματωθεί πλήρως στον μύλο των Βρυξελλών. Και καταλυτικό ρόλο σε αυτή την σημερινή δυνατότητα του Ηνωμένου Βασιλείου για εθνική ανεξαρτησία ήταν η σοφή απόφαση της ευλαβικής προστασίας του εθνικού τους νομίσματος, της στερλίνας (αγγλική λίρα).

Η Τερέζα Μέι με την ομιλία της αναμένεται να προσπαθήσει να καταργήσει τις παρατάξεις του Brexit και του Bremain και να  ενώσει τον Βρετανικό λαό σε ένα κοινό ελπιδοφόρο μέλλον.

Σίγουρα αξίζει να πάρουμε κι εμείς στην Ελλάδα διδάγματα από την σύνεση και την σωφροσύνη που επέδειξε ο Βρετανικός λαός και η Εθνική Κυβέρνηση του απέναντι στα τοκογλυφικά νεοταξίτικα κοράκια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και σύνεση και σωφροσύνη για την διακυβέρνηση της Ελλάδας μας μπορεί να προέλθει μόνο με την δική μας Εθνική Κυβέρνηση όλων των παραγωγικών Ελλήνων, την Εθνική Κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/logoi-ethnikhs-epibiwshs-odhgoun-to-hnwmeno-basileio-sto-brexit#ixzz4VvDrgPeo

Exit mobile version