Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ: “Ο βομβαρδισμός του Πειραιά από τους συμμάχους” – Φωτορεπορτάζ από τις Τοπικές Οργανώσεις της Χρυσής Αυγής

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ: “Ο βομβαρδισμός του Πειραιά από τους συμμάχους” - Φωτορεπορτάζ από τις Τοπικές Οργανώσεις της Χρυσής Αυγής

Γεμάτα ήταν τα γραφεία των Τοπικών Οργανώσεων της Χρυσής Αυγής σε όλη την Ελλάδα όπου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες ιστορικού περιεχομένου με θέμα: “Ο βομβαρδισμός του Πειραιά από τους συμμάχους”.

Το μεσημέρι της 11ης Ιανουαρίου του 1944 λαμβάνει χώρα ένα ακόμη γεγονός, το οποίο και καταδεικνύει τα πραγματικά αισθήματα εκείνων τους οποίους το κοινοβουλευτικό καθεστώς θεωρεί συμμάχους της Πατρίδος μας, απέναντι στον Ελληνικό Λαό. Η Ελλάς της περιόδου εκείνης, πάμφτωχη, υπομένει την γερμανική κατοχή.

Η πείνα θερίζει τους πληθυσμούς ιδιαιτέρως των αστικών περιοχών, ενώ άπαντες αναμένουν την τελική έκβαση του Παγκοσμίου Πολέμου ο οποίος μαίνεται, και του οποίου η εξέλιξη γέρνει πλέον προς το μέρος των συμμαχικών δυνάμεων. Στη περιοχή του Πειραιά, ο γερμανικός στρατός διατηρεί εγκαταστάσεις στο Ναύσταθμο, το αεροδρόμιο και τα Ναυπηγεία του Περάματος, εγκαταστάσεις που δύνανται να θεωρηθούν στρατιωτικοί στόχοι.

Ένα συμμαχικό σμήνος, βρετανικών και αμερικανικών αεροσκαφών, ξεκινά την επιχείρησή του, της οποίας στόχος υποτίθεται πως είναι οι γερμανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης 11 Ιανουαρίου 1944 και για τρεις περίπου ώρες βρίσκονται πάνω από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Ο βομβαρδισμός αρχίζει και μαζί του και το μαρτύριο του Ελληνικού Λαού.

Διαβάστε περισσότερα για τον βομβαρδισμό του Πειραιά από τους συμμάχους

Την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017, στην Τ.Ο. Ανατολικής Αττικής και στα πλαίσια των Μαθημάτων Ελληνικής Ιστορίας πραγματοποιήθηκε ομιλία ιστορικού περιεχομένου από τον Συναγωνιστή Γιώργο Πέππα με θέμα “Ο βομβαρδισμός του Πειραιά από τους Συμμάχους”. Στην ομιλία που παρακολούθησαν με ζωηρό ενδιαφέρον οι Συναγωνιστές, αναλύθηκε το ιστορικό της τραγικής αυτής πράξης την οποία αποκρύπτουν τα καθεστωτικά μέσα. Η εκδήλωση έληξε, αφού άπαντες σε στάση προσοχής έψαλλαν τον Εθνικό μας Ύμνο και τον Ύμνο του Κινήματος.

Συναγωνιστές και φίλοι έδωσαν το παρόν στις Τοπικές Οργανώσεις της Χρυσής Αυγής στα πλαίσια των καθιερωμένων ιστορικών ομιλιών προκειμένου να παρακολουθήσουν την ομιλία με θέμα τον βομβαρδισμό των συμμάχων στον Πειραιά τον Ιανουάριο του 1944. Οι ομιλίες ξεκίνησαν με μια ιστορική αναδρομή των γεγονότων της περιόδου αναλύοντας την κατάσταση, η οποία επικρατούσε στην Ελλάδα στον τρίτο χρόνο της Γερμανικής κατοχής και εν συνεχεία έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα εγκλήματα των δήθεν συμμάχων Άγγλων με τον αποκλεισμό που επέβαλαν στην Ελλάδα το δύσκολο χειμώνα του 1941, οδηγώντας εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες στο θάνατο από ασιτία.

Ο βομβαρδισμός Άγγλων και Αμερικανών στο λιμάνι του Πειραιά είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 5.000 περίπου αμάχων και την καταστροφή υποδομών, ενώ από γερμανικής πλευράς, που υποτίθεται ότι αποτελούσε στρατηγικό στόχο, πέθαναν μόλις 8 Γερμανοί. Το έγκλημα των «συμμάχων» είχε σαν στόχο την κατατρομοκράτηση του πληθυσμού και ενώ χαρακτηρίστηκε από τον κατοχικό πρωθυπουργό Ιωάννη Ράλλη «πρωτάκουστο κακούργημα» χαρακτηρίστηκε από τη εξόριστη κυβέρνηση του Καΐρου επιτυχημένο και ο πρωθυπουργό προδότης. Τόσο η «δεξιά» όσο και η αριστερά αποσιωπούν τέτοια εγκλήματα των φίλων τους διότι δε συνάδουν με την πολιτική ορθότητα των μεταπολεμικών χρόνων.

Η Χρυσή Αυγή παρουσιάζει αντικειμενικά την ιστορία, ώστε να αφυπνίσει τους Έλληνες από το λήθαργο τον οποίο επιβάλουν με την επιλεκτική τους καταγραφή οι διάφοροι υπηρέτες νεοταξίτες αριστεροί και φιλελεύθεροι.

Τοπική Οργάνωση Θεσσαλονίκης

Τοπική Οργάνωση Νέας Μηχανιώνας

Τοπική Οργάνωση Βέροιας

Τοπική Οργάνωση Δράμας

Τοπική Οργάνωση Πιερίας

Τ.Ο. Σαλαμίνος: Ομιλία από τον συναγωνιστή Αχιλλέα Β. 

Για τον βομβαρδισμό του Πειραιώς μίλησε στα πλαίσια των Μαθημάτων Ελληνικής Ιστορίας, στο γραφείο της Τ.Ο. Πύργου, ο συναγωνιστής Νίκος Κωνσταντίνου. Ένα έγκλημα πολέμου του 1944 που δεν προήλθε από τα γερμανικά στρατεύματα, αλλά από τους «συμμάχους» της Πατρίδας μας – βρετανούς και αμερικανούς – το οποίο κόστισε την ζωή σε παραπάνω από 5.000 αμάχους Έλληνες και την καταστροφή του μεγαλύτερου λιμένα της χώρας.

Τ.Ο. Σπάρτης: Η συναγωνίστρια της Βασιλική Καραβέργου ξεδίπλωσε της σελίδες ενός εγκλήματος πολέμου που δεν τιμωρήθηκε ποτέ

Πλήθος κόσμου το απόγευμα της Τετάρτης στα γραφεία της Τ. Ο. Νοτίων Προαστίων παρακολούθησε μια ενδιαφέρουσα ιστορική ομιλία της συναγωνίστριας Κωνσταντινίδου Κατερίνας, με θέμα τον βομβαρδισμό του Πειραιά. Με γλαφυρότητα εξιστόρησε στους δεκάδες παρευρισκόμενους τα γεγονότα και ανέφερε τα αποτελέσματα της κίνησης των “συμμάχων”. Η εκδήλωση έκλεισε ως είθισται με τους συναγωνιστές να ψάλλουν σε στάση προσοχής τον Εθνικό ύμνο και τον ύμνο του Κινήματος.

Τ.Ο. Ξάνθης 

Η Τ. Ο. Φαρσάλων του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή τίμησε την μνήμη των χιλιάδων αμάχων, θυμάτων του βομβαρδισμού του Πειραιά από τους ”συμμάχους” Αμερικανούς και Βρετανούς,κατά την διάρκεια της γερμανικής Κατοχής τον Ιανουάριο του 1944. Ο Συναγωνιστής Δημήτριος Καραγιάννης παρουσίασε λεπτομερώς τα τραγικά γεγονότα της εξόντωσης 5.500 αθώων Ελλήνων σε μία πρωτοφανή σε αγριότητα αεροπορική επιδρομή των υποτιθέμενων συμμάχων μας στον αποδεκατισμένο από την πείνα και τις κακουχίες λαό του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής με το πρόσχημα της ύπαρξης γερμανικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/mathhmata-ellhnikhs-istorias9#ixzz4W9YjUotd

Exit mobile version