Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πόσο πιο νεοφιλελεύθερος να γίνει; Χέρι – χέρι με την Δράση η ψευτοδεξιά του Μητσοτάκη

Πόσο πιο νεοφιλελεύθερος να γίνει; Χέρι - χέρι με την Δράση η ψευτοδεξιά του Μητσοτάκη

Η πλήρης μεταστροφή της ΝΔ προς τον νεοφιλελευθερισμό είναι κάτι το οποίο αποδεικνύεται μέσα από αρκετές κινήσεις του Μητσοτάκη. Τελευταία μεγάλη “επιτυχία” του Κυριάκου η ενσωμάτωση ολόκληρης της ακραίας νεοφιλελεύθερης Δράσης του Σκυλακάκη.

Σήμερα μετά από συνάντηση στα γραφεία της ΝΔ ανακοινώθηκε ο πολιτικός γάμος και ο Μητσοτάκης περιχαρής δήλωσε: «Η Νέα Δημοκρατία καλωσορίζει την απόφαση αυτή της Δράσης και θα αξιοποιήσει τα στελέχη της με διάφορους τρόπους στην ευρύτερη πολιτική της προσπάθεια…Η Νέα Δημοκρατία μεγαλώνει, διευρύνεται».

Από την πλευρά του ο Σκυλακάκης σημείωσε: «Η Δράση στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές, θα στηρίξει με όσες δυνάμεις διαθέτει τη Νέα Δημοκρατία. Θεωρούμε ότι μόνο μια Κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι ρεαλιστικό να υλοποιήσει σήμερα μια σοβαρή μεταρρυθμιστική προσπάθεια, στην οποία ελπίζουμε να συμμετάσχουν και άλλες δυνάμεις που βρίσκονται στο χώρο του μεταρρυθμιστικού κέντρου».

Είναι γνωστός ο βίος και πολιτεία του μορφώματος της Δράσης. Ένα ακραίο νεοφιλελεύθερο δημιούργημα του Σκυλακάκη, με γνωστές θέσεις οι οποίες προκαλούν ανατριχίλα.

Το γεγονός, όμως, ότι ο Μητσοτάκης προχώρησε στην απορρόφηση αυτού του νεοφιλελεύθερου μορφώματος, φανερώνει την ανάλογη νεοφιλελεύθερη προσαρμογή και της ίδιας της ΝΔ, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την τύχη της Πατρίδας και του Λαού στην περίπτωση που το κόμμα αυτό αναλάβει τις τύχες της Χώρας.

Γιώργος Μάστορας

Υ.Γ. Υπενθυμίζουμε παλαιότερο δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας «Φιλελεύθερος» για την δράση του Σκυλακάκη ως Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας

«Αθωωτικό ψήφισμα» για την Τουρκία ενέκρινε η Ευρωβουλή

Στρασβούργο: «Αθωωτικό ψήφισμα» για την Τουρκία ενέκρινε την Πέμπτη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της Στρατηγικής Διεύρυνσης, χωρίς υποδείξεις για κυρώσεις αλλά και χωρίς αναφορά στο ορόσημο του Δεκεμβρίου και στην πολυδιαφημιζόμενη αξιολόγηση. Η παράγραφος που εγκρίθηκε από την ολομέλεια του Σώματος «εκφράζει λύπη για τη συνεχιζόμενη μη εκπλήρωση των υποχρεώσεων που απορρέουν από το Συμπληρωματικό Πρωτόκολλο της Συμφωνίας Σύνδεσης ΕΕ-Τουρκίας και καλεί την Τουρκία να προχωρήσει σε πλήρη και χωρίς δυσμενείς διακρίσεις εφαρμογή (σ.σ. χωρίς να τίθενται χρονικά πλαίσια)». Σε ότι αφορά στο Κυπριακό, η διατύπωση του ψηφίσματος προσλαμβάνει αρνητική κατεύθυνση μετά την υιοθέτηση τροπολογίας των Ευρωπαίων Πρασίνων, διά της οποίας δεν καλείται μόνο η Τουρκία να συμβάλει στην επίλυση του Κυπριακού αλλά και «όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη», φωτογραφίζοντας τόσο την κυπριακή κυβέρνηση όσο και την τουρκοκυπριακή κοινότητα και βάζοντας και τους «3» στο ίδιο καλάθι, μοιράζοντας ισόποσα την ευθύνη.

Η αρνητική αυτή τροπολογία υιοθετήθηκε με μια ψήφο διαφορά (286 έναντι 285) και η εξέλιξη θα ήταν διαφορετική εάν οι Έλληνες ευρωβουλευτές Τρεμόπουλος (Πράσινοι), Σκυλακάκης (Νέα Δημοκρατία) και Αρσένης (ΠΑΣΟΚ) δεν την υπερψήφιζαν και άλλοι έξι επίσης του ΠΑΣΟΚ δεν τηρούσαν αποχή (Κοππά, Παλιαδέλη, Λαμπρινίδης, Ποδηματά, Ράπτη, Σταυρακάκης).

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-nd-aporrofa-to-morfwma-ths-drashs-kai-metatrepetai-se-neofileleuthero-kom#ixzz4WEg2S6gh

Exit mobile version