Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Απόρρητη έκθεση της CIA από το 1987 επιβεβαιώνει την Χρυσή Αυγή: Πάγια διεκδίκηση της τουρκίας το Καστελόριζο και η Ελληνική ΑΟΖ – Μεγάλες οι ευθύνες των πολιτικών!

Απόρρητη έκθεση της CIA από το 1987 επιβεβαιώνει την Χρυσή Αυγή: Πάγια διεκδίκηση της τουρκίας το Καστελόριζο και η Ελληνική ΑΟΖ - Μεγάλες οι ευθύνες των πολιτικών!

Μία απόρρητη έκθεση της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας από το μακρινό 1987 και το επεισόδιο του «Σισμίκ» έρχεται να επιβεβαιώσει τα όσα φωνάζει η Χρυσή Αυγή εδώ και χρόνια.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την έκθεση, οι αμερικανοί εκτιμούσαν ότι εκείνη την περίοδο ο βασικός στόχος της τουρκίας θα ήταν το Καστελόριζο, εκτίμηση που επιβεβαιώνει την Χρυσή Αυγή και τονίζει τις θέσεις του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος για την σημασία των εκεί νησιών για την Ελληνική ΑΟΖ, γεγονός που υπογραμμίστηκε και από την κοινοβουλευτική παρέμβαση σχετικά με την κατοίκηση μικρών νησιών, που προκάλεσε σάλο στο κατεστημένο.

Εκείνη την περίοδο οι αμερικανοί έβλεπαν ισορροπία στην ισχύ των Ένοπλων Δυνάμεων τουρκίας – Ελλάδος, γεγονός που για αυτούς συνιστούσε τον πιο σημαντικό αποτρεπτικό παράγοντα για έναν πολέμο, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι το γεγονός της αναγκαίας πολυδιάσπασης του τουρκικού στρατού λόγω των πολλών εσωτερικών μετώπων λειτουργεί θετικά υπέρ των ελληνικών δυνάμεων.

Αυτό ως απάντηση σε όσους προτείνουν τον αφοπλισμό της χώρας, την υιοθέτηση των αιτημάτων της διεθνιστικής αριστεράς για “αντιρρησίες συνείδησης”, “συνδικαλισμό στο στρατό” και άλλα φαιδρά – διαλυτικά για το στράτευμα, κατηγορώντας όλους τους άλλους ως “πολεμοκάπηλους”. Η CIA πάντως στην έκθεσή της ξεκάθαρα τονίζει την, ακόμα και σήμερα, ισχύ της ρωμαϊκής φράσεως Si vis pacem, para bellum στην εξωτερική πολιτική.

Όμως, η ίδια έκθεση προέβλεπε την ανατροπή του ισοζυγίου υπέρ της τουρκίας γύρω στα μέσα της δεκαετίας του 90, λόγω των οικονομικών μεγεθών, ήτοι εξαιτίας των πολιτικών της εκποίησης του δημοσίου με αντάλλαγμα ψήφους που εφάρμοζαν από τότε οι πολιτικάντηδες και έχει οδηγήσει στην σημερινή κατάντια. Εντός του εγγράφου γίνονται σαφείς νύξεις για την επίδραση του δημογραφικού, άλλου ενός θέματος πρώτης γραμμής για την Χρυσή Αυγή, το οποίο απαξιώνουν τα υπόλοιπα κόμματα, νομίζοντας ότι θα το λύσουν με εισαγωγή ισλαμιστών.

Το σαφές συμπέρασμα που μπορεί να εξάγει κανείς διαβάζοντας την έκθεση είναι η απόλυτη αναγκαιότητα εφαρμογής των θέσεων της Χρυσής Αυγής για να σωθεί η χώρα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/aporrhth-ekthesh-ths-cia-apo-to-makrino-1987-epibebaiwnei-thn-chrush-augh-p#ixzz4WEiF9Qo0

Exit mobile version