Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το φαινόμενο «Χρυσή Αυγή» ως πάγια δύναμη αντίστασης απέναντι στην τυραννία του μνημονίου

Το φαινόμενο «Χρυσή Αυγή» ως πάγια δύναμη αντίστασης απέναντι στην τυραννία του μνημονίου

Γράφει ο Ματθαιόπουλος Αρτέμης

Η έντονη κινητικότητα και οι αμείωτες δράσεις του Λαϊκού Συνδέσμου σε ολόκληρη την επικράτεια είναι τα στοιχεία που αποδεικνύουν πως το νέο έτος θα είναι ένα ακόμα έτος αγώνα και αντίστασης απέναντι στην επικυριαρχία της πατρίδας μας από τις εγχώριες και εξωχώριες μνημονιακές δυνάμεις. Ήδη η νέα χρονιά βρήκε το εθνικιστικό κίνημα σε οργανωτικές ανακατατάξεις με τον εγκαινιασμό δύο νέων γραφείων στην Μακεδονία, ενώ σε καθαρά πολιτικό επίπεδο η Κοινοβουλευτική Ομάδα αναδεικνύει και τοποθετεί στη σωστή βάση όλα τα μείζονα εθνικά θέματα, όπως το πρόσφατο παράδειγμα της επικείμενης «επίλυσης» του Κυπριακού.

Είτε σε κινηματικό, είτε σε πολιτικό-κομματικό, είτε σε ιδεολογικό επίπεδο η Χρυσή Αυγή κατάφερε να αποτελέσει για ακόμα μία φορά το επίκεντρο κάθε συζήτησης και να παραμείνει το σημείο αναφοράς γύρω από τις εξελίξεις, τόσο σε συνάρτηση με τα σενάρια περί διενέργειας πρόσφατων εκλογών και των εν δυνάμει ανακατατάξεων του πολιτικού χάρτη, όσο και με την διαμόρφωση ενός ρεύματος περαιτέρω ενίσχυσης της, που πλέον εντοπίζεται και καταγράφεται έξω και πέρα από τα όρια των δημοσκοπήσεων.

Είναι όμως η Χρυσή Αυγή, όπως μας διαβεβαιώνουν οι «φωτεινοί νόες» της ενημέρωσης, ένα θέμα που συγκυριακά απασχολεί τον δημοσιογραφικό και πολιτικό κόσμο, ή ένα φαινόμενο με βαθύτερες προεκτάσεις που χρήζει σοβαρής ερμηνείας και προσέγγισης; Ήδη, από το καλοκαίρι του 2012 μέχρι σήμερα η στάση του καθεστώτος απέναντι μας ήταν σε γενικές γραμμές η ίδια. Επιχειρώντας να απαξιώσει κάθε νίκη των εθνικιστών κατέληγε πάντα στο γνωστό συμπέρασμα ότι «η Χρυσή Αυγή είναι θέμα χρόνου να τελειώσει».

Με την πρώτη είσοδο της Χρυσής Αυγής στη βουλή και τη διπλή εκλογική αναμέτρηση του καλοκαιριού το σύστημα ερμήνευσε την ήττα του ως απόρροια της ενίσχυσης ενός κόμματος από αγανακτισμένους Έλληνες. Λίγους μήνες αργότερα, όταν το κίνημα εγκαινίαζε σε ολόκληρη την Ελλάδα νέες Τοπικές Οργανώσεις το σύστημα ερμήνευσε το φαινόμενο ως «κινήσεις εντυπωσιασμού». Μετά τις διώξεις και την παράνομη προφυλάκιση του Αρχηγού και της μισής και πλέον Κοινοβουλευτικής Ομάδας το σύστημα (με μεγάλη δόση βεβαιότητας) διαβεβαίωνε ότι η Χρυσή Αυγή θα «σβήσει» δια παντός υπό το βάρος των κατηγοριών που κατασκεύασε εις βάρος μας.

Τώρα, λοιπόν, που το κίνημα ορθοποδεί και βρίσκει το βηματισμό του προς μία ακόμα μεγάλη νίκη, δηλαδή την ανάδειξη του σε αξιωματική αντιπολίτευση με ενισχυμένα εκλογικά ποσοστά, που καταγράφονται από τους ίδιους τους αντιπάλους μας διψήφια, το καθεστώς απαντά με στημένα άρθρα γεμάτα με αβάσιμες πληροφορίες που κάνουν λόγο περί συνεργασιών κάτω από το τραπέζι και μετατροπής του Λαϊκού εθνικιστικού κινήματος από ένα καθαρά ιδεολογικό κόμμα σε ένα παραδοσιακό αστικό κόμμα, με μοναδικό στόχο την εξασφάλιση προνομίων.

Πέντε συνεχόμενα χρόνια το καθεστώς απολογείται για την αποτυχία του να αντιμετωπίσει τη Χρυσή Αυγή και προσφεύγει σε επιφανειακές δικαιολογίες, αρνούμενο να αποδεχτεί ότι έχει ηττηθεί κατά κράτος. Ίσως αυτό να είναι και το λάθος που θα το οδηγήσει στην τελική του πτώση: να επιχειρεί να ερμηνεύει δηλαδή το φαινόμενο Χρυσή Αυγή κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια. Γιατί, όσο αυτό κάνει λόγο για μια Χρυσή Αυγή που ολοένα και φθίνει, δεν αντιλαμβάνεται ότι ημερομηνία λήξης έχει η κυριαρχία των πολιτικάντηδων, το πελατειακό κράτος, τα χρεοκοπημένα ΜΜΕ των νταβατζήδων και η χοντροκομμένη προπαγάνδα τους, που λίγη απήχηση έχει πλέον στον ελληνικό λαό. Αυτό που φθίνει είναι, εν ολίγοις, η επιρροή του πάνω στους Έλληνες και η αποτελεσματικότητα του να αντιμετωπίσει την δυσφορία των Ελλήνων, που εκφράζεται συνειδητά και όχι ως ψήφος διαμαρτυρίας.

Η Χρυσή Αυγή αποτελεί την πάγια δύναμη αντίστασης απέναντι στη τυραννία των μνημονίων και ως τέτοια θα δώσει τη μάχη ώστε να στείλει άπαξ δια παντός στο περιθώριο όλους αυτούς που την επέβαλλαν στον ελληνικό λαό, ώστε σύντομα όλοι αυτοί που μιλάνε για εμάς, χωρίς εμάς, να βιώσουν και την τελική τους ήττα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-fainomeno-chrush-augh-ws-pagia-dunamh-antistashs-apenanti-sthn-turannia#ixzz4WaEhWRZr

Exit mobile version