Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η πρόταση Τσακαλώτου, οι τοκογλύφοι και η υποτέλεια

Η πρόταση Τσακαλώτου, οι τοκογλύφοι και η υποτέλεια

Το θρίλερ στο οποίο έχουν αναγάγει τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ την αξιολόγηση του προγράμματος φαίνεται να μην έχει τέλος. Μια αξιολόγηση, την οποία ικετεύει η δήθεν ελληνική κυβέρνηση από τους τοκογλύφους προκειμένου να σταθεί όπως νομίζει λίγο ακόμα στις καρέκλες της εξουσίας. Το τελευταίο επεισόδιο του θιάσου είναι η πρόταση Τσακαλώτου την οποία υποβάλει κάτω από την πίεση του κατ’ όνομα Έλληνα πρωθυπουργού και αποτελεί ξεκάθαρα πολιτική επιλογή όχι ρήξης, αλλά «ελεγχόμενων παραχωρήσεων».

Οι παραχωρήσεις αυτές δεν είναι τίποτα περισσότερο από το ίδιο έργο που παίζεται σε επανάληψη τα τελευταία χρόνια. Οι δανειστές-δυνάστες πιέζουν για ακόμη περισσότερα εξοντωτικά μέτρα, τα οποία γνωρίζουν πως θα λάβει η εκάστοτε ανθελληνική κυβέρνηση με μια σχέση δουλικότητας, ώστε να δείξει καλή διαγωγή και να πάρει τις δόσεις τις οποίες ανέπαφες θα επιστρέψει στο χρέος.

Οι προτάσεις λοιπόν που το οικονομικό επιτελείο καταθέτει στους δανειστές ώστε να απεμπλακεί από την περίπτωση Σόιμπλε (που απλά παίζει το ρόλο του κακού ώστε να μας πλασάρουν τους υπόλοιπους ως καλούς) αφορούν έναν ενισχυμένο και διευρυμένο «κόφτη» που θα επεκταθεί πέρα από το 2018 και ο οποίος θα συμπεριληφθεί σε έναν ενισχυμένο μηχανισμό εγγυήσεων με μείωση του αφορολόγητου και κατάργηση της προσωπικής διαφοράς των συντάξεων. Οι προτάσεις αυτές θα έχουν ως αποτέλεσμα περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων μισθωτών και συνταξιούχων προς τέρψη των διεθνών αρπαχτικών. Επίσης γίνονται αναφορές για το λεγόμενο «δημοσιονομικό μονοπάτι» για μετά το 2018 που δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια νέα πολιτική εποπτείας.

Διαβάστε περισσότερα στο xamak.gr

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-protash-tsakalwtou-oi-tokoglufoi-kai-h-upoteleia#ixzz4Wfj5tC9K

Exit mobile version