Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έλληνες Γιατροί: Πολλαπλασιάζονται τα «παιδιά της κρίσης» στα νοσοκομεία

Άλλη μια θλιβερή πτυχή του δημόσιου συστήματος Υγείας έχει να κάνει με τα παιδιά που εγκαταλείπονται στα νοσοκομεία, ένα φαινόμενο το οποίο εντείνεται τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής και πρώτιστα ανθρωπιστικής κρίσης.

Συγκεκριμένα, το νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» έχει δεχθεί για το 2016 190 παιδιά, στο «Αγλαΐα Κυριακού» εισήχθησαν 118 παιδιά, ενώ για το 2016 στα νοσοκομεία «Έλενα Βενιζέλου» και «Αλεξάνδρα» έχουν φιλοξενηθεί συνολικά 60 βρέφη.

Αυτοί οι αριθμοί καταδεικνύουν τον βαθμό διάλυσης που έχει υποστεί η ελληνική κοινωνία, με πολλές οικογένειες, υπό το οικονομικό και ψυχικό βάρος, να παραδίδουν παιδιά και βρέφη στα σχετικά τμήματα των δημόσιων νοσοκομείων.

Φυσικά, οι ευθύνες δεν βαρύνουν μόνο την τωρινή κυβέρνηση, αλλά από κοινού ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, με τις εξοντωτικές μνημονιακές πολιτικές που εφήρμοσαν, έχουν οδηγήσει στην εμφάνιση αυτού του τραγικού φαινομένου.

Διότι πέρα από την οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση, είναι πλέον εμφανές ότι το επόμενο βήμα είναι η διάλυση του ιερού θεσμού της οικογένειας, με τα παιδιά να αποτελούν τα κύρια θύματα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ellhnes-giatroi-pollaplasiazontai-ta-paidia-ths-krishs-sta-nosokomeia#ixzz4Wkxqkxyx

Exit mobile version