Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι σύλλογοι Γονέων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Νέου Ικονίου Περάματος συνεχίζουν δυναμικά τον Αγώνα για την ασφάλεια και την Υγεία των παιδιών τους

Οι σύλλογοι Γονέων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Νέου Ικονίου Περάματος συνεχίζουν δυναμικά τον Αγώνα για την ασφάλεια και την Υγεία των παιδιών τους

Οι σύλλογοι των Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Νέου Ικονίου Περάματος κοινοποίησαν σήμερα έγγραφο προς όλους τους αρμοδίους αναφορικά με την ενσωμάτωση παιδιών λαθρομεταναστών στα σχολεία, φέρνοντας τους προ των ευθυνών τους.

Ακολουθεί αυτούσιο το έγγραφο:

Πέραμα, 24-1-2017

ΑΙΤΗΣΗ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Νέου Ικονίου Περάματος

ΠΡΟΣ

Την Κα Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου του Νέου Ικονίου Περάματος
Την Ένωση Γονέων Περάματος
Τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιώς
Τον Κο Αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς
Τον Κο Δήμαρχο Περάματος
Τον Κο Υπουργό Παιδείας
Τον Κο Γενικό Γραμματέα Μετανάστευσης
Τον Κο Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ
Τον Κο Α/ΓΕΕΘΑ
Τους Κους Βουλευτές της Εκλογικής Περιφέρειας Β’ Πειραιώς
Τον Κο Μητροπολίτη Νίκαιας

Δυνάμει της υπ’ αριθμ. 1400/ΓΔ4/2017 (ΦΕΚ 6/Β/9-1-2017) Υπουργικής Απόφασης καθορίστηκε ως σχολική μονάδα υποδοχής για την εκπαίδευση προσφύγων, για το σχολικό έτος 2016-2017 το σχολείο μας. Για τα παραπάνω ουδεμία ενημέρωση υπήρξε προς τους γονείς, με αποτέλεσμα τα γεγονότα της 17-1-2017, με την αντίδραση των γονέων λόγω ελλείψεως ενημέρωσης προς αυτούς. Η ως άνω απόφαση όμως αφορά αποκλειστικά και μόνο τους γονείς των παιδιών που φοιτούν στο δημοτικό μας σχολείο. Καμία από τις ερωτήσεις που θέσαμε δεν απαντήθηκε από τους αρμόδιους. Για τους λόγους αυτούς σας θέτουμε τις παρακάτω ερωτήσεις και αναμένουμε τις προσήκουσες έγγραφες απαντήσεις σας έως την Πέμπτη, 26-1-2017, με παράλληλη ενημέρωση από υμάς – ως αρμόδιοι φορείς – άλλως θα προβούμε στις από τον νόμο προβλεπόμενες ενέργειες.

Συγκεκριμένα:

Το κυριότερο θέμα το οποίο απασχολεί τους γονείς είναι η κατάσταση υγείας των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στο σχολείο μας. Παρά τις επίμονες ερωτήσεις μας ουδεμία απάντηση λάβαμε. Είναι απαραίτητο να ενημερωθούμε για τα πρωτόκολλα εμβολιασμών των συγκεκριμένων παιδιών, τυχόν δικαιολογητικά περί προσωπικών ιατρικών δεδομένων μπορούν να καλυφθούν με την έγγραφη ενημέρωση της κυρίας Διευθύντριας του σχολείου, η οποία – ως και από τον νόμο υπεύθυνη – θα αναλάβει πλήρως την ευθύνη να διαβεβαιώσει εγγράφως περί της τηρήσεως των προβλεπομένων εμβολιασμών των παιδιών τα οποία προγραμματίστηκε να φιλοξενηθούν στο σχολείο μας.

Η χώρα καταγωγής τους έχει ιδιαίτερη σημασία δεδομένων των διεθνών ιατρικών πρωτοκόλλων, τα οποία απαιτούν συγκεκριμένους εμβολιασμούς σε προορισμούς όπως το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, προς αποφυγή μεταδόσεων λοιμωδών νόσων όπως η ηπατίτιδα Α, η ελονοσία, η χολέρα, κ.α. Περαιτέρω επί του θέματος οφείλετε να μας ενημερώσετε εάν τα παιδιά τα οποία προγραμματίστηκε να φιλοξενηθούν στο σχολείο μας έχουν εξεταστεί επαρκώς προκειμένου να ελεγχθούν για το εάν είναι φορείς μολυσματικών και λοιμωδών νοσημάτων.

Πρέπει να ενημερωθούμε εγγράφως σχετικά με το εάν έχει τηρηθεί η προετοιμασία των παιδιών αυτών για την ομαλή ένταξή τους στο Ελληνικό σχολικό περιβάλλον. Ήδη – θεωρητικά – δια νόμου έχουν προσληφθεί ειδικοί επιστήμονες από τους φορείς αυτοδιοίκησης για τον συγκεκριμένο σκοπό, επομένως οφείλετε να μας ενημερώσετε εγγράφως σχετικά με την  πρόοδο των παιδιών αυτών ώστε να μπορούμε να είμαστε σίγουροι και για την αντιμετώπισή τους απέναντι στα παιδιά μας.

Θα πρέπει να ενημερωθούμε τέλος για τον τόπο καταγωγής των παιδιών τα οποία προγραμματίστηκε να φιλοξενηθούν. Τούτο έχει ιδιαίτερη σημασία για τον νομικό προσδιορισμό τους ως προσφύγων ή παράτυπων μεταναστών σύμφωνα και με τις υφιστάμενες διεθνείς και διακρατικές συμφωνίες στις οποίες η χώρα μας είναι συμβαλλόμενο μέρος. Εφόσον το σχολείο μας αποφασίστηκε να είναι σχολική μονάδα υποδοχής για την εκπαίδευση προσφύγων, τα παιδιά αυτά πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις του πρόσφυγα.

Επομένως, οφείλετε να μας ενημερώσετε εγγράφως για τον τόπο καταγωγής των παιδιών αυτών, εάν αυτός έχει επαρκώς προσδιοριστεί, καθώς επίσης και για την οικογενειακή τους κατάσταση.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

και με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας

ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ

να μας ενημερώσετε εγγράφως έως την Πέμπτη, 26-1-2017, ως αρμόδιοι, για τα παραπάνω, ως έχοντες προς τούτο έννομο συμφέρον.

Πέραμα, 24-1-2017

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου του Νέου Ικονίου Περάματος

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-goneis-tou-peramatos-pro-twn-euthunwn-tous#ixzz4Wmk36AJi

Exit mobile version