Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πρόκληση από Στουρνάρα: Υποστήριξε ότι τα Μνημόνια απέδωσαν «σημαντικά επιτεύγματα»!

Αμετανόητος μνημονιακός και προωθητής των απόψεων των διεθνών τοκογλύφων φροντίζει να αποδεικνύεται ο περιβόητος Στουρνάρας. Έτσι, την ανάγκη οι μεταρρυθμίσεις που θα προωθηθούν για ένα νέο, εξωστρεφές αναπτυξιακό μοντέλο να διασφαλίζουν επίσης την κοινωνική συνοχή, «ώστε να είναι πολιτικά βιώσιμες», θυμήθηκε τώρα ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας. Δεν παρέλειψε ταυτοχρόνως να υποστηρίξει ότι τα Μνημόνια απέδωσαν «σημαντικά επιτεύγματα»!

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε χθες, κατά την παρουσίαση έκθεσης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), ο Στουρνάρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον δρόμο της ανάκαμψης και ότι για πρώτη φορά από το 2014 είναι λογικό να περιμένουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Ο κεντρικός τραπεζίτης υπερασπίστηκε και τα Μνημόνια, υποστηρίζοντας ότι τα προγράμματα οικονομικής προσαρμογής είχαν θετικά αποτελέσματα, όπως η επίτευξη πλεονασμάτων και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας!

Πέρα από το γεγονός ότι τα περί «δρόμου της ανάκαμψης» τα ακούμε συνεχώς από κάθε μνημονιακή κυβέρνηση, είναι ολοφάνερο ότι ο Στουρνάρας εμπαίζει τη νοημοσύνη του Ελληνικού Λαού. Αρλουμπολογώντας ότι τα Μνημόνια είχαν «σημαντικά επιτεύγματα», κάνει ότι δεν αντιλαμβάνεται την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Έλληνες.

Η υπεράσπιση, λοιπόν, των Μνημονίων, καθώς και η… αγωνία του για το κλείσιμο της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατόν (πράγμα το οποίο θα σημαίνει την εκπλήρωση των επιθυμιών των δανειστών) δείχνει ότι για μια ακόμη φορά ο Στουρνάρας λειτουργεί με βάση τα συμφέροντα τω διεθνών τοκογλύφων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/mnhmoniakh-proklhsh-apo-stournara.-uposthrije-oti-ta-mnhmonia-apedwsan-shma#ixzz4WuCJ05qf

Exit mobile version