Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αλβανικό «πογκρόμ» εναντίον Βορειοηπειρωτών: Καμία ουσιαστική αντίδραση από την κυβέρνηση

Αλβανικό «πογκρόμ» εναντίον Βορειοηπειρωτών: Καμία ουσιαστική αντίδραση από την κυβέρνηση

Εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο την απουσία κάθε ουσιαστικής αντίδρασης από πλευράς του Ελληνικού κράτους, οι αλβανοί συνεχίζουν τις προκλήσεις τους στην κατεχόμενη απ΄αυτούς Βόρειο Ήπειρο, τρομοκρατώντας τους Έλληνες της περιοχής. Οι τελευταίες «επιδόσεις» τους αφορούν ένα ξεκάθαρο «πογκρόμ» σε βάρος των Βορειοηπειρωτών, καθώς κατεβάζουν και σκίζουν ελληνικές σημαίες, καταστρέφουν πινακίδες γραμμένες στη γλώσσα μας και «λεηλατούν» τις περιουσίες των ομογενών, όπως καταγγέλλει η δημοτική Αρχή του μειονοτικού δήμου Δρόπολης.

Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος της περιοχής Αχιλλέας Ντέτσικας, αλβανικοί ανθελληνικοί κύκλοι έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία εκφοβισμού και τρομοκρατίας των Ελλήνων της Δρόπολης, με την ανοχή της τοπικής αστυνομίας, που δεν έχει προχωρήσει ως τώρα ούτε σε μία σύλληψη. «Τις τελευταίες εβδομάδες σημειώθηκαν διαρρήξεις σε περισσότερα από 100 σπίτια στον δήμο Δρόπολης. Οι δράστες διαθέτουν άριστο σύστημα πληροφόρησης και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν παίρνουν τίποτα από τα σπίτια, απλώς κάνουν τα πάντα άνω κάτω και φεύγουν» λέει ο Ντέτσικας.

Μετά τα συνεχόμενα κρούσματα επιθέσεων σε σπίτια Ελλήνων, πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δρόπολης με τη συμμετοχή των προέδρων των 36 κοινοτήτων της περιοχής. Σύμφωνα με τους ομιλητές, οι δράστες χτυπούν κυρίως κατοικίες οικογενειών οι οποίες απουσιάζουν, ενώ σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις έκαψαν προκλητικά στις αυλές των σπιτιών τις ελληνικές σημαίες που βρήκαν εκεί, χωρίς να κλέψουν ή να καταστρέψουν άλλα αντικείμενα.

Σε μια προσπάθεια να προστατευθούν από τις αγριότητες των αλβανών ανθελλήνων, ομάδες νεαρών Ελλήνων από το χωριό Δερβιτσάνη, οι οποίοι ζουν μόνιμα στα Ιωάννινα, οργάνωσαν πριν από λίγο καιρό εθελοντικής περιπολίες. Μόλις όμως πέρασε το δεκαήμερο των περιπολιών, οι δράστες επανήλθαν, βάζοντας μάλιστα στο στόχαστρό τους και αυτοκίνητα ή επιχειρήσεις που ανήκουν σε Έλληνες.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το δημοτικό συμβούλιο Δρόπολης, «η αστυνομία δείχνει αδύναμη και άβουλη να αντιμετωπίσει αυτά τα φαινόμενα», ενώ όσο περνά ο καιρός οι απογοητευμένοι Έλληνες της μειονότητας διστάζουν να προβούν σε επώνυμες καταγγελίες, καθώς φοβούνται ότι θα υπάρξουν αντίποινα και νέες απειλές από τους αλβανούς ανθέλληνες. «Έχουμε πολλά ερωτήματα και επιφυλάξεις στον δήμο για τη δράση της τοπικής αστυνομίας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Δρόπολης.

Πέρα από την χαρακτηριστική θρασυδειλία που διέπει τις ενέργειες των αλβανών, είναι εμφανές ότι οι ενέργειές τους έχουν εγκριθεί από την αλβανική κυβέρνηση, η οποία έχει φροντίσει για την ανεμπόδιστη ασυδοσία τους σε όλα όσα έκαναν (και θα συνεχίσουν να κάνουν) εναντίον των Ελλήνων της κατεχόμενης Βορείου Ηπείρου. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν κάνει τίποτα το ουσιώδες για να σταματήσει η αλβανική τρομοκρατία σε βάρος των Βορειοηπειρωτών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/albaniko-pogkrom-enantion-boreiohpeirwtwn.-kamia-ousiastikh-energeia-a#ixzz4WxZWnl68

Exit mobile version