Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η σημασία των εκλογών και του δημοψηφίσματος σε Αυστρία και Ιταλία

Η σημασία των εκλογών και του δημοψηφίσματος σε Αυστρία και Ιταλία

Οι προεδρικές εκλογές και το δημοψήφισμα που διενεργήθηκαν τον προηγούμενο μήνα (4/12/16) στην Αυστρία και στην Ιταλία, αντίστοιχα αποτελούν σταθμό στην πορεία της σύγχρονης Ευρώπης. Το αποτέλεσμα των εκλογικών αναμετρήσεων στις δύο αυτές χώρες εμπεριέχει ένα βαθύτερο νόημα και δεν αποτελεί μία συνηθισμένη εκλογική διαδικασία.

Από τις εκλογικές αυτές αναμετρήσεις και με βάση τα αποτελέσματα, ο εθνικισμός αναδεικνύεται και τυπικά πλέον σε όλη την Ευρώπη και καθίσταται σημαντικό στοιχείο της πολιτικής και κοινωνικής ζωής για το μέλλον. Στο εφεξής, στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, όπου θα διενεργούνται εκλογές, τα εθνικιστικά κόμματα θα διεκδικούν την κυβέρνηση ή θα κατέχουν την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφορικά με την Αυστρία, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία, ότι το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών νοθεύτηκε σε μεγάλο βαθμό! Η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου την 1η Ιουλίου 2016 για την ακύρωση των προεδρικών εκλογών της 22ας Μαΐου (του ίδιου έτους), από τις οποίες ο οικολόγος Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν βγήκε νικητής με οριακό ποσοστό, η αναβολή των εκλογών που ορίστηκαν εκ’ νέου για τις 2 Οκτωβρίου, την στιγμή που ο εθνικιστής Χόφερ προπορεύονταν με έξι μονάδες διαφορά, η καθόλου τυχαία αλλαγή των ποσοστών στις δημοσκοπήσεις υπέρ του οικολόγου υποψηφίου 2 ημέρες πριν από τις εκλογές της 4ης Δεκεμβρίου και τελικά η επικράτηση του Μπέλεν, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Γερμανία «έπαιξαν τα ρέστα τους», προκειμένου να μη επικρατήσει ο Χόφερ.

Εάν επικρατούσε ο τελευταίος, οι εξελίξεις στην Ευρώπη χωρίς καμιά αμφιβολία θα ήταν καταιγιστικές… H εκλογή Μπέλεν προσωρινά απέτρεψε τις καταιγιστικές εξελίξεις, μακροπρόθεσμα όμως, δεν θα αποφέρει κανένα ουσιαστικό κέρδος για αυτούς που επίμονα μεθόδευσαν την νίκη του οικολόγου υποψηφίου, απλώς δίνει παράταση ζωής στην ΕΕ, ή οποία κινείται, ήδη σε τροχιά αποσύνθεσης…

Στην Ιταλία η φιλο-ευρωπαϊκή κεντροαριστερή διακυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρέντσι απέδειξε την πλήρη αδυναμία της να διαχειριστεί την πολιτική κατάσταση. Κορυφαίο σφάλμα της κυβέρνησης υπήρξε η πρόταση για την μείωση των δικαιοδοσιών της σημαντικότερης Γερουσίας του κόσμου (της ιταλικής), ενώ η απόρριψη από τον λαό της συνταγματικής μεταρρύθμισης συνολικά, που προτάθηκε από τον πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι θα αποτελέσει και το τυπικό τέλος της κεντροαριστερής διακυβέρνησης.

Διαβάστε περισσότερα στο xamak.gr

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-shmasia-twn-eklogwn-kai-tou-dhmopshfismatos-se-austria-kai-italia#ixzz4X2rnEyOt

Exit mobile version