Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η απόρρητη έκθεση του ΔΝΤ βάζει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων περισσότερους φόρους και ομαδικές απολύσεις

Η απόρρητη έκθεση του ΔΝΤ βάζει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων περισσότερους φόρους και ομαδικές απολύσεις

Στο φως της δημοσιότητες ήρθε σήμερα μια απόρρητη έκθεση του ΔΝΤ, η οποία περιήλθε στην κατοχή των διεθνών τοκογλύφων στις Βρυξέλλες και σκοπό της έχει την αποτύπωση των προτάσεων του ταμείο για το μέλλον του Μνημονίου στην Ελλάδα και την αποτίμηση του προηγούμενου προγράμματος που είχε υπογράψει η κυβέρνηση Παπαδήμου.

Πέραν της αποτιμήσεως του προηγούμενου προγράμματος και τις παρατηρήσεις επί αυτού, αξίζει να δούμε τι προτείνει για το μέλλον το ΔΝΤ, αφού αυτά είναι που θα βρουν μπροστά τους οι Έλληνες.

α) «Προτεραιότητα πρέπει να έχουν οι μεταρρυθμίσεις στον τραπεζικό τομέας, καθώς η καθυστέρηση αντιμετώπισης των «κόκκινων δανείων», της δημιουργίας θεσμικού πλαισίου για τις πτωχεύσεις και τον ορισμό των διοικήσεων των τραπεζών εχει επίπτωση στην ανάκαμψη» – Κοινώς, απαιτείται από το ταμείο μία δραστικότερη και πιο σκληρή αντιμετώπιση των δανείων που κατέστησαν «κόκκινα», ελέω της οικονομικής κρίσεως και των αποφάσεων των πολιτικών. Σαφέστατα και η αναφορά αυτή δεν σχετίζεται με τα θαλασσοδάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, που «αθωώθηκαν» από τον Σύριζα.

β) «Για να προχωρήσει η ελληνική οικονομία χρειάζεται διεύρυνση της φορολογικής βάσης, ισχυρή εφαρμογή της φορολογικής συμμόρφωσης και ανάπτυξη στοχευμένων δικτύων κοινωνικής ασφάλειας» – Η αναφορά αυτή είναι σαφής και αφορά την μείωση του αφορολόγητου ορίου, ώστε να μπορούν να πίνουν το αίμα και αυτών των Ελλήνων που αμείβονται με 500 ευρώ.

γ) «Η Ελλάδα πρέπει να επανεκκινήσει τις στάσιμες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που αφορούν στις αγορές προϊόντων, υπηρεσιών, στα εργασιακά, και στα κλειστά επαγγέλματα ώστε να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης.» – Ομαδικές απολύσεις, άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων για τις πολυεθνικές είναι εδώ το νόημα.

Αυτά για να γνωρίζουμε τι ακριβώς θα υπογράψουν συντόμως οι πολιτικάντηδες!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-aporrhth-ekthesh-tou-dnt-bazei-sto-trapezi-twn-diapragmateusewn-perissote#ixzz4XBaYDlAo

Exit mobile version