Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στα βήματα του Σαμαρά: Ο Σύριζα φέρνει νομοσχέδιο για να αθωώσει τους τραπεζίτες που δίνανε θαλασσοδάνεια στα κανάλια!

Στα βήματα του Σαμαρά: Ο Σύριζα φέρνει νομοσχέδιο για να αθωώσει τους τραπεζίτες που δίνανε θαλασσοδάνεια στα κανάλια!

Τις τελευταίες ημέρες είχε προκαλέσει αλγεινή εντύπωση σε όλον τον κόσμο η κίνηση της κυβέρνησης να αθωώσει, διά του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής, τους καναλάρχες και τους διευθυντάδες των κομμάτων για τα θαλασσοδάνεια που έπαιρναν αφειδώς, ξέροντας ότι εν τέλει τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών θα τις πληρώσουν τα κορόιδα οι φορολογούμενοι. Εν τέλει επιβεβαιώθηκαν πολλάκις, αφού η ανακεφαλαιοποίηση (όχι μόνο μία…) έγινε εις βάρος του Ελληνικού Λαού.

Τώρα, οι συριζαίοι ετοιμάζονται να φέρουν προς ψήφιση ένα νομοσχέδιο που έχει έντονη οσμή Σαμαρά – Βενιζέλου, αφού παρόμοιες τροπολογίες μόνο τότε είχαν κατατεθεί, με σκοπό την αθώωση των τραπεζιτών που συμμετέχουν στη διαμεσολάβηση για τα χρέη των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο Κοντονής, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real:

«όσον αφορά το ζήτημα της ευθύνης των τραπεζών και εν γένει όλων αυτών οι οποίοι μετέχουν σε διαδικασίες διαμεσολάβησης και επίλυσης σε ένα πρώτο στάδιο των διαφορών.

Υπάρχει πράγματι ένα ζήτημα ότι έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα, κάθε προσπάθεια διαμεσολάβησης να καταλήγει σε ένα πεδίο αντεγκλήσεων και αλληλοκατηγοριών. Θεωρώ ότι δεν είναι ηθικό να βάζουμε κάποιους ανθρώπους υπεύθυνους για αυτήν τη δουλειά και μετά όταν την ολοκληρώνουν να τους πυροβολούμε. Επομένως, εδώ πρέπει να δοθεί μία λύση και μία νομική κάλυψη…

Για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό το νομοσχέδιο προχωρά σε όλα τα επίπεδα, είναι στο πλέγμα των υποχρεώσεων μας. Εμείς είμαστε έτοιμοι από άποψη νομοθετικού κειμένου, αναμένουμε τη τελευταία έγκριση για να προχωρήσουμε και να ψηφιστεί το νομοσχέδιο από τη Βουλή».

Κοινώς, οι τραπεζίτες θα φροντίσουν οι επιχειρήσεις των καναλιών και των καναλαρχών, κατασκευαστικές και άλλες, να «καθαρίσουν» από τα χρέη τους εις βάρος του Ελληνικού Λαού.

Και επειδή ο Χατζηνικολάου έσπευσε να «χειροκροτήσει» την πρωτοβουλία, δήθεν επειδή την «αναμένει» η αγορά, εμείς απλώς να προβλέψουμε ότι οι τραπεζίτες που θα αναλάβουν την εν λόγω δουλειά, ουδόλως πρόκειται να ασχοληθούν με μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες θα πάνε αβοήθητες στο λουκέτο.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sta-bhmata-tou-samara-o-suriza-fernei-nomoschedio-gia-na-athwwsei-tous-trap#ixzz4XHAMCkOr

Exit mobile version