Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέα στοιχεία για τον δημογραφικό μαρασμό της Ελλάδας: 2,5 εκατομμύρια λιγότεροι Έλληνες το 2050!

Νέα στοιχεία για τον δημογραφικό μαρασμό της Ελλάδας: 2,5 εκατομμύρια λιγότεροι Έλληνες το 2050!

Όλες οι σχετικές έρευνες συγκλίνουν στο ίδιο θλιβερό αποτέλεσμα. Ότι, δηλαδή, η Ελλάδα είναι μια Χώρα η οποία, δυστυχώς, συνεχώς γερνά και συρρικνώνεται. Τα τελευταία ανησυχητικά στοιχεία, που επιβεβαιώνουν την τραγικότητα της κατάστασης, έρχονται με τα αποτελέσματα της μεγάλης έρευνας που διεξήγαγε για το «διαΝΕΟσις» το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Εργαστήριο Δημογραφικών και Κοινωνικών Αναλύσεων) να αποδεικνύουν ξανά ότι το Δημογραφικό εξελίσσεται πλέον σε βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της Ελληνικής κοινωνίας αλλά και της Χώρας γενικότερα.

Για πρώτη φορά μεταπολεμικά, ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώνεται, ενώ τα τελευταία πέντε χρόνια οι νέοι κάτοικοι που γεννιούνται εδώ ή μεταναστεύουν από άλλες χώρες είναι λιγότεροι από αυτούς που πεθαίνουν ή μεταναστεύουν σε άλλες χώρες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που προκύπτουν από τα ευρήματα της έρευνας, το 2050 ο πληθυσμός της Ελλάδας υπολογίζεται ανάμεσα σε 10 εκατ. (σύμφωνα με το «αισιόδοξο» σενάριο) και 8,3 εκατ. (με βάση το απαισιόδοξο σενάριο). Ήτοι η μείωση του αριθμού των κατοίκων θα κινηθεί μεταξύ 800.000 και 2,5 εκατ. Την ίδια στιγμή, η διάμεση ηλικία, που το 1951 ήταν τα 26 έτη, σήμερα είναι τα 44 και αναμένεται να αυξηθεί κατά 5 με 8 έτη.

Επίσης, ο αριθμός των παιδιών σχολικής ηλικίας (3-17 χρόνια) από 1,6 εκατ. που είναι σήμερα το 2050 θα μειωθεί σε 1,4 εκατ. (με βάση το «αισιόδοξο» σενάριο) έως 1 εκατ. (με βάση το απαισιόδοξο). Ο εν δυνάμει οικονομικά ενεργός πληθυσμός (δηλαδή οι πολίτες ηλικίας 20-69, που δυνητικά θα μπορούσαν να εργαστούν) θα μειωθεί από 7 εκατ. που ήταν το 2015 σε 4,8-5,5 εκατ. Από το 1951 μέχρι το 2011 ο πληθυσμός της χώρας αυξήθηκε από τα 7,6 εκατ. στα 11,1 εκατ. Από το 2011, όμως, και για πρώτη φορά μεταπολεμικά, ο πληθυσμός της χώρας μειώνεται.

Σ’ όλα αυτά τα όντως θλιβερά δεδομένα οι εκάστοτε κυβερνήσεις του «Συνταγματικού τόξου» δεν δίνουν καμία απάντηση για την ευοίωνη αντιμετώπιση του ζητήματος. Αντιθέτως, οι πολύτεκνοι αντιμετωπίζονται σαν κάτι μεταξύ λεπρού και «κορόιδου», οι εκτρώσεις αυξάνονται και -πολύ χειρότερα- ως η καταλληλότερη «λύση» για την αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος (του υπ’ αριθμόν ένα τεράστιου προβλήματος του Ελληνικού Έθνους σήμερα) προτείνεται η πολιτογράφηση ως… Ελλήνων των λαθρομεταναστών και των «προσφύγων», οι οποίοι έρχονται παράνομα στην Πατρίδα μας. Με τέτοιου είδους σκεπτικά, και πολύ περισσότερο με ανάλογες πρακτικές, η Πατρίδα και ο Λαός δεν πρόκειται να έχουν κανένα μέλλον, με την Χώρα να μετατρέπεται σε χώρο…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nea-stoicheia-gia-thn-dhmografikh-parakmh-ths-elladas.-25-ekatommuria-ligot#ixzz4XHmJbKbI

Exit mobile version