Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το πασόκ είναι αιδώ(ς)…

Το πασόκ είναι αιδώ(ς)...

Η πορεία του ΠΑΣΟΚ σε πολιτικό και (κυρίως) ηθικό επίπεδο έχει ταυτιστεί με το πλέον αρνητικό πρόσημο. Οι τελευταίες «μεταγραφικές» κινήσεις του αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με την σειρά, εξετάζοντας δύο συγκεκριμένες περιπτώσεις. Στην πρώτη περίπτωση, διαβάστε με προσοχή τις παρακάτω δηλώσεις, οι οποίες έχουν στο στόχαστρό τους την νυν αρχικαρεκλάρχισσα του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά: «Την πλήρωσε πολύ ο ελληνικός λαός με αυτό το όνομα του πατέρα της», «Πέρασε από έξι εφτά υπουργεία. Πείτε μου, σε ποιο υπουργείο θυμάστε ότι έκανε κάτι;», «Δεν θεωρώ ότι η κυρία αυτή μπορεί να εκπροσωπήσει έναν τόσο σημαντικό, σοβαρό χώρο που είναι ο χώρος του Κέντρου, ο χώρος του ΠΑΣΟΚ, και πιστεύω ότι το οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον τοίχο και στην εξαφάνιση», «Δεν θα είμαι παρών με αυτό το κόμμα, δυστυχώς, στις εκλογές. Δεν θα είμαι παρών, γιατί έχω λόγους, όχι μόνο την προσωπική μου διαγραφή, αλλά έχω και λόγους με την ηγετική ομάδα αυτής της παρέας, η οποία στις εκλογές του 2015 διέσπασε το ΠΑΣΟΚ…».

Σε ποιον, άραγε, ανήκουν οι τόσο σκληρές πολιτικά αυτές δηλώσεις; Μάλιστα, δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από τότε που έγιναν αυτές οι δηλώσεις, οι οποίες ανήκουν στον Λεωνίδα Γρηγοράκο! Ναι, τον βο(υ)λευτή Λακωνίας, ο οποίος γλείφοντας εκεί που μέχρι πριν λίγο καιρό έφτυνε, και κάνοντας μια γιγαντιαία κωλοτούμπα που θα ζήλευε μέχρι και η Νάντια Κομανέτσι, επέστρεψε εξευτελισμένος και ταπεινωμένος υπό την «κυρία αυτή» (δηλαδή την Γεννηματά), μαζί με την «παρέα η οποία στις εκλογές του 2015 διέσπασε το ΠΑΣΟΚ…» (δηλαδή, του Γιωργάκη Παπανδρέου)! Αυτό θα πει «λεβεντιά», «πολιτική συνέπεια» και «ακλόνητη πεποίθηση»…

Η δεύτερη περίπτωση, αφορά την άλλη πρόσφατη μεταγραφή του ΠΑΣΟΚ, τον μουσουλμάνο βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ. Έναν πολιτικάντη, ο οποίος αλλάζει τα κόμματα σαν τα εσώρουχά του, αλλά δεν παραλείπει να διατηρεί σταθερά στο γραφείο του την τουρκική σημαία. Οι απόψεις του, αρκετές φορές συμπίπτουν με αυτές του τουρκόφιλου DEB, το οποίο υποστήριξε το 2014, πριν αποχωρήσει από την ΔΗΜΑΡ και πολιτευτεί με το Ποτάμι. Ο Ιλχάν Αχμέτ έχει καταφέρει κάτι το πρωτοφανές όσο και «αξιοζήλευτο». Να περάσει, δηλαδή, μέσα σε μια δεκαετία από πέντε(!) κόμματα. Τελευταίος (μέχρι στιγμής, βεβαίως) σταθμός του το ΠΑΣΟΚ και το εκλογικό κατασκεύασμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στο οποίο εντάχθηκε πριν από λίγες ημέρες, φέροντας μάλιστα και… κέρασμα (σουτζούκ λουκούμ) στην Φώφη Γεννηματά σχεδόν αμέσως μετά την παραίτησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού. Αναφερόμενος παλαιότερα ο μουσουλμάνος βουλευτής στο ΠΑΣΟΚ, σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα «Γκιουντέμ», είχε προβλέψει ότι αυτό θα διαλυθεί: «Το ΠΑΣΟΚ έχει διαιρεθεί κάτω από τα ονόματα Βενιζέλου και Παπανδρέου» είχε δηλώσει, για να προσθέσει στην συνέχεια ότι «Το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να περάσουν το εκλογικό πλαφόν και να μπουν στην Βουλή». Είναι προφανές ότι ο Ιλχάν Αχμέτ, αντιλαμβανόμενος ότι δεν έχει καμία πιθανότητα επανεκλογής με το μόρφωμα του Θεοδωράκη, φρόντισε (για μια ακόμη φορά) να αλλάξει στρατόπεδο, εν ριπή οφθαλμού, για να έχει την δυνατότητα να συνεχίσει να λαμβάνει ως βουλευτής θέση υπέρ των μουφτήδων, όπως άλλωστε έχει πράξει και στο παρελθόν.

Ο «αλλάζω κόμματα συνεχώς» Ιλχάν Αχμέτ, εξελέγη αρχικά βουλευτής κατά την περίοδο 2004-2007 με την ΝΔ, αλλά στις εκλογές του 2009 δεν μπόρεσε να επανεκλεγεί. Στην συνέχεια, αποχώρησε από το κόμμα αυτό και ακολούθησε την Ντόρα Μπακογιάννη στην Δημοκρατική Συμμαχία. Αποτέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του μορφώματος αυτού, συμμετείχε ως υποψήφιος βουλευτής του στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, αλλά όταν το δημιούργημα της Μπακογιάννη δεν μπήκε στην Βουλή, προσχώρησε στην ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη και ήταν υποψήφιός της στην Ροδόπη. Δεν μπόρεσε να εκλεγεί βουλευτής ούτε με αυτό το μόρφωμα και έτσι στις ευρωεκλογές του 2014 αποφάσισε να στηρίξει το ανοιχτά τουρκόφιλο DEB, παρά το γεγονός ότι ανήκε ακόμη στην ΔΗΜΑΡ! Έσπευσε ο Θεοδωράκης να τον προσκαλέσει στο δικό του μόρφωμα, με το οποίο εξελέγη και πάλι βουλευτής, τόσο στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 όσο και σ’ αυτές τις 20ης Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους.

Παραθέσαμε τις περιπτώσεις του Γρηγοράκου και του Ιλχάν Αχμέτ για να δούμε τόσο τις… σταθερές αρχές και αξίες τους όσο και το κριτήριο με το οποίο το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να εμφανιστεί ως «ενισχυμένο» στο Κοινοβούλιο. Μαθημένο επί δεκαετίες το ΠΑΣΟΚ να κλίνει σ’ όλες τις πτώσεις την λέξη κλέφτης, δεν έχει τον παραμικρό ηθικό και πολιτικό ενδοιασμό να δεχθεί στις τάξεις τόσο υβριστές του όσο και επαγγελματίες γυρολόγους της πολιτικής, προκειμένου να κατοχυρωθεί ως η τρίτη κοινοβουλευτικά πολιτική δύναμη. Το γεγονός ότι ο Ελληνικός Λαός αποφάσισε σε εκλογικό επίπεδο να αφήσει το καταχρεωμένο (σ’ όλους τους τομείς) αυτό κόμμα πίσω από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και να βλέπει σε τρεις συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις (ευρωεκλογές 25ης Μαΐου 2014, βουλευτικές εκλογές 25ης Ιανουαρίου 2015, βουλευτικές εκλογές 20ης Σεπτεμβρίου 2015) την πλάτη της, δεν έχει καμία σημασία για τους πολιτικούς αυτούς απατεώνες. Έχουν, μάλιστα, το θράσος να αυτοαναγορεύονται ως η «τρίτη δημοκρατική πολιτική δύναμη», όταν το περιεχόμενο της «δημοκρατικής» τους υπόστασης περιλαμβάνει εθνικές προδοσίες, κοινωνικές αδικίες, ψήφιση τριών μνημονίων, και φυσικά άτομα με ποινικά κολάσιμο παρελθόν, όπως Τσοχατζόπουλος, Μαντέλης, Παπαντωνίου, Παπακωνσταντίνου κτλ. ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-pasok-einai-aidws#ixzz4XPwgwyyf

Exit mobile version