Γεμάτα ήταν τα γραφεία των Τοπικών Οργανώσεων της Χρυσής Αυγής σε όλη την Ελλάδα όπου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες ιστορικού περιεχομένου με θέμα: “Η ζωή και το Έργο του Γεωργίου Γρίβα Διγενή”.
Εν αντιθέσει προς τους μαρξιστές μυθοπλάστες και απατεώνες οι οποίοι επιδίδονται στη χάλκευση των ιστορικών γεγονότων προκειμένου να κατασκευάσουν ψεύτικους ήρωες, ο Ελληνικός Λαϊκός Εθνικισμός έχει το ιδεολογικό προνόμιο να καταμετρά μια σειρά σπουδαίων προσωπικοτήτων, των οποίων η ζωή, λόγω και έργω, αποτελεί το φωτεινό παράδειγμα για τις σημερινές και τις μελλούμενες γενιές Εθνικιστών.
Μία εξ αυτών των μορφών, η οποία αναμφισβήτητα πρωταγωνίστησε τον περασμένο αιώνα, συμβάλλοντας τα μέγιστα στο μεγάλωμα της Εθνικής Ιδέας είναι ο Γεώργιος Γρίβας, ο θρυλικός Διγενής.
Διαβάστε περισσότερα για τον Γεώργιο Γρίβα Διγενή
Δεκάδες φίλοι και συναγωνιστές έδωσαν το παρόν στα γραφεία των Τοπικών Οργανώσεων της Χρυσής Αυγής, όπου πραγματοποιήθηκε το μάθημα ελληνικής ιστορίας με θέμα τη ζωή και το έργο του ήρωα Γεώργιου Γρίβα Διγενή. Ο μεγάλος αυτός ήρωας που γεννήθηκε το 1897 ξεκίνησε την πολεμική του δράση με τη συμμετοχή του στην μικρασιατική εκστρατεία, αργότερα στον ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940 και έμεινε, μεταξύ άλλων, γνωστός για την αντιστασιακή του δράση με την ίδρυση της περιβόητης ομάδα Χ και τη δράση της ενάντια στους συμμορίτες του ΚΚΕ το Δεκέμβριο του 1944.
Με την ίδρυση της ΕΟΚΑ αντιστάθηκε με πάθος στους Άγγλους δυνάστες και τα έβαλε με μια αυτοκρατορία, εμπνέοντας ένα ολόκληρο έθνος για την αναζήτηση της ελευθερίας του απέναντι στην ξένη κατοχή. Φωτεινό παράδειγμα για κάθε πατριώτη, ο Γρίβας Διγενής συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες μορφές της νεότερης ελληνικής ιστορίας και αποτελεί έναν από τους πολλούς, ξεχωριστούς άντρες που έδωσαν το αίμα τους για την ελευθερία της Πατρίδας.
Τοπική Οργάνωση Θεσσαλονίκης
Τοπική Οργάνωση Νέας Μηχανιώνας
Τοπική Οργάνωση Καβάλας
Τοπική Οργάνωση Δράμας
Στα πλαίσια των Μαθημάτων Ελληνικής Ιστορίας πραγματοποιήθηκε στην Τ.Ο. Σαλαμίνος η ομιλία από τον Συναγωνιστή Κωνσταντίνο Μαυροειδή.
Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017 στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών στα πλαίσια των προγραμματισμένων ομιλιών ιστορικού περιεχομένου στις Τοπικές Οργανώσεις του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή σε όλη την Επικράτεια πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Συναγωνιστή Ιωάννη Αλεξόπουλο με θέμα: «Η ζωή και το Έργο του Γεωργίου Γρίβα Διγενή».
Στα γραφεία της Τ.Ο. Τρικάλων πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα τη ζωή και τη δράση ενός ακόμη “ξεχασμένου” και συκοφαντημένου ήρωα του Ελληνισμού, του Στρατηγού Γεωργίου Γρίβα-Διγενή. Μιας ξεχωριστής προσωπικότητας, που το πολιτικό κατεστημένο και η αριστερόστροφη-φιλελεύθερη ιστοριογραφία συστηματικά συκοφαντεί και “αγνοεί”.
Με επιτυχία στέφθηκε η σημερινή εκδήλωση στα Νότια Προάστια. Αρκετοί συναγωνιστές παρευρέθησαν στην παρουσίαση ιστορικού θέματος για την ΕΟΚΑ και τον Γρίβα Διγενή όπου ο συναγωνιστής Κουτσαβλάκης Λάζαρος ανέπτυξε την βιογραφία του Διγενή και το έπος του ελληνισμού της Κύπρου και επισημαίνοντας τους κινδύνους που διατρέχει η πολυπόθητη ένωση Ελλάδας-Κύπρου. Η εκδήλωση έκλεισε με τους συναγωνιστές να ψάλλουν σε στάση προσοχής τον Ύμνο του κινήματος και τον Εθνικό Ύμνο.
Η εμβληματική προσωπικότητα του Στρατηγού Γεωργίου Γρίβα Διγενή, Αρχηγού του Απελευθερωτικού Αγώνα των αγωνιστών της Κύπρου μας ενάντια στην αιματοβαμμένη βρετανική αυτοκρατορία κατά τη έτη 1955-1959 παρουσιάστηκε αναλυτικά από την συναγωνίστρια Μαρία Μπίλλη στην Τ.Ο. Φαρσάλων.
Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στην Τ.Ο. Σπάρτης ο συναγωνιστής Γιάννης Κριεζής παρουσίασε τον βίο και την πολιτεία του Γεωργίου Γρίβα Διγενή.
Τ.Ο. Ξάνθης
Στα πλαίσια των ιστορικών ομιλιών πραγματοποιήθηκε παρουσία δεκάδων συναγωνιστών της Τ.Ο. Πατρών αφιέρωμα στην μνήμη του Στρατηγού Γεωργίου Γρίβα Διγενή.
Την Δευτέρα 23/01/17 πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία ομιλία στα γραφεία της Τ.Ο. Πειραιώς, από τον Συναγωνιστή Άκη Θεοδώρου, στα πλαίσια των καθιερωμένων μαθημάτων Ελληνικής Ιστορίας, με θέμα την ζωή και το έργο του Στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/mathhmata-ellhnikhs-istorias10#ixzz4XTKjUrng