Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μια ακόμη έρευνα επιβεβαιώνει το μέγεθος της φτωχοποίησης των Μνημονίων

Μια ακόμη έρευνα επιβεβαιώνει το μέγεθος της φτωχοποίησης των Μνημονίων

Ακόμη μια έρευνα δείχνει το μέγεθος της τραγικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Πατρίδα και ο Λαός. Πρόκειται για την έρευνα του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) τα στοιχεία της οποίας αντικατοπτρίζουν την εξαιρετική δυσχερή θέση των Ελλήνων.

Σύμφωνα με την έρευνα του ΙΟΒΕ, ο δείκτης της πρόθεσης για αποταμίευση τους προσεχείς 12 μήνες καταγράφει τον Ιανουάριο διαχρονικά χαμηλό επίπεδο, με το 94% των νοικοκυριών να θεωρεί λίγο έως καθόλου πιθανή την αποταμίευση στο επόμενο 12μηνο. Καταγράφεται επίσης άνοδος του ποσοστού όσων δηλώνουν ότι «μόλις τα βγάζουν πέρα»: τον Ιανουάριο αυξήθηκαν στο 63% από 60% τον Δεκέμβριο.

Παράλληλα, αυξάνεται και το ποσοστό εκείνων που αναφέρουν ότι αντλούν από τις αποταμιεύσεις τους, από 15% σε 17%. Επίσης, το 73% των νοικοκυριών αναμένει ελαφρά ή αισθητή επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης. Σημαντικά επιδεινώνονται οι προβλέψεις των νοικοκυριών για την οικονομική κατάσταση της χώρας το προσεχές δωδεκάμηνο, με τον σχετικό δείκτη να υποχωρεί τον Ιανουάριο στις -67,2 από τις -61,8 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Η Ελλάδα παραμένει σταθερά πρώτη στην Ε.Ε. στην κλίμακα απαισιοδοξίας των νοικοκυριών, με τη Βουλγαρία να ακολουθεί σε μεγάλη απόσταση (-23,4 μονάδες και πάλι), ενώ έπονται η Λετονία (-17,3 από -18,3 μονάδες), η Κροατία (-17,1 από -14,9 μονάδες) και η Ρουμανία (-13 από -17,4 μονάδες).

Παρότι τα στοιχεία της έρευνας είναι, για μια ακόμη φορά, ενδεικτικά του ολέθριου δρόμου στον οποίο έχει εισέλθει η Ελλάδα, λόγω των Μνημονίων, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση αυτό να μας εκπλήσσει. Αποτελεί την φυσιολογική κατάληξη των μνημονιακών επιλογών που έχει κάνει εδώ και μια επταετία το σύνολο των κομμάτων του «Συνταγματικού τόξου».

Η επιμονή στα Μνημόνια και η παραμονή στην ζώνη του ευρώ όχι μόνο δεν πρόκειται να χαλαρώσουν, έστω και ελάχιστα, την μέγγενη της εξαθλίωσης, αλλά αντιθέτως θα την σφίξουν ακόμη περισσότερο, μέχρι την τελική φτωχοποίηση των Ελλήνων και την οριστική καταστροφή της Πατρίδας.

Η καταγγελία των Μνημονίων και η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα αποτελούν μονόδρομο για την Σωτηρία της Χώρας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/mia-akomh-ereuna-deichnei-to-megethos-ths-ftwchopoihshs-twn-mnhmoniwn#ixzz4Xd7bNfni

Exit mobile version