Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έλληνες Γιατροί: Υπό κατάρρευση τα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας

Τα κεντρικά νοσοκομεία των Αθηνών τα οποία εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό ασθενών βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης, δεδομένης της διάλυσης του ΕΣΥ και του κλεισίματος μικρότερων μονάδων υγείας που εξυπηρετούσαν τους κατοίκους των Αθηνών.

Στον Ευαγγελισμό λοιπόν η αναμονή τόσο στα επείγοντα όσο και σε προγραμματισμένες επεμβάσεις αντιστοιχεί σε μεγάλο χρονικό διάστημα και θέτει σε κίνδυνο την ζωή των Ελλήνων πολιτών. Εκδηλώνονται ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά, ενώ τα περισσότερα ιατρικά μηχανήματα παρουσιάζουν βλάβες.

Από την άλλη, στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» οι ελλείψεις επικεντρώνονται σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, ενώ μηχανήματα όπως αξονικοί τομογράφοι και καρδιογράφοι χρειάζονται επειγόντως αντικατάσταση.

Ακόμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, η αναμονή για προγραμματισμένα χειρουργεία μπορεί να ξεπεράσει τους 2 και 3 μήνες, ενώ όσον αφορά το προσωπικό, εντοπίζονται 700 κενές οργανικές θέσεις με τις 50 να σχετίζονται με ειδικευμένους ιατρούς.

Αυτά τα μεγάλα νοσοκομεία αντανακλούν την κατάσταση που επικρατεί σε όλη την επικράτεια, με δεκάδες ράντζα, απαρχαιωμένο εξοπλισμό, λιγοστούς και εξουθενωμένους εργαζόμενους και τριτοκοσμικές συνθήκες. Αυτή είναι η κατάσταση που ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ  και ΠΑΣΟΚ έφεραν στην χώρα, με τις μνημονιακές και βαθύτατα ανθελληνικές πολιτικές τους!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ellhnes-giatroi-upo-katarreush-ta-megala-nosokomeia-ths-athhnas#ixzz4Xd8h1gWq

Exit mobile version